Απορία με SPDIF

Reaction score
1
Το καινούργιο μου laptop ένα fujitsu siemens λέει οτι έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.
Όμως στο πλάι του βλέπω μόνο ένα βύσμα όμοιο με αυτό των μικρών ακουστικών που γράφει SPDIF και δεν ξέρω τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσω για να πάρω ψηφιακό ήχο.
Προφανώς αφού δεν έχει οπτική ίνα πρέπει με κάποιον τρόπο το βυσμα αυτο(που μοιάζει με ακουστικών)να γίνεται coaxial.
Yπάρχει τέτοιο καλώδιο?
Χάνω κάπου την "μπάλα" και κάτι άλλο πρέπει να κάνω?
Για βοηθήστε με όσοι ξέρουν

GTX

Reaction score
39
Σωστά τα λες, χρειάζεσαι καλώδιο που στη μια άκρη να είναι μονό minijack και στην άλλη μονό RCA.

Reaction score
1
savvas said:
Το καινούργιο μου laptop ένα fujitsu siemens λέει οτι έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.
Όμως στο πλάι του βλέπω μόνο ένα βύσμα όμοιο με αυτό των μικρών ακουστικών που γράφει SPDIF και δεν ξέρω τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσω για να πάρω ψηφιακό ήχο.
Προφανώς αφού δεν έχει οπτική ίνα πρέπει με κάποιον τρόπο το βυσμα αυτο(που μοιάζει με ακουστικών)να γίνεται coaxial.
Yπάρχει τέτοιο καλώδιο?
Χάνω κάπου την "μπάλα" και κάτι άλλο πρέπει να κάνω?
Για βοηθήστε με όσοι ξέρουν

Η έξοδος SPDIF μπορεί να είναι τόσο ομοαξονική όσο και οπτική.

Μία βοήθεια για το τι ακριβώς είναι η έξοδος, θα σου δώσει το manual ή ένας οπτικός έλεγχος.

Η οπτική έξοδος εκπέμεπει ένα κόκκινο φως, εφόσον είναι ενεργοποιημένη.

Σ' αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι ένα toslink to mini jack (3,5 mm) optical adaptor.

Στην περίπτωση που η έξοδος είναι ομοαξονική, χρειάζεσαι ένα μονοφωνικό minijack (3,5 mm) to RCA adaptor.

Και τα δύο τα βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών (π.χ. Ακτίνιο στην Πατησίων)

Reaction score
1
Xίλια ευχαριστω .
Θα δω τι ειναι οπτική ή ομοαξονικη και θα πράξω ανάλογα

Reaction score
0
99% oπτική είναι, FSC λαπτοπ εχω και εγώ, και προχτές αγόρασα ανταπτοράκι ( <2€ κόστος από ηλεκτρονικάδικο) από minijack σε οπτική ίνα.

Reaction score
1
lykman said:
99% oπτική είναι, FSC λαπτοπ εχω και εγώ, και προχτές αγόρασα ανταπτοράκι ( <2€ κόστος από ηλεκτρονικάδικο) από minijack σε οπτική ίνα.
Έτσι πιστεύω κι εγώ, η coaxial SPDIF out οδεύει προς εξαφάνιση, για λόγους που μόνο οι κατασκευαστές γνωρίζουν..

Reaction score
63
monsoon said:
lykman said:
Έτσι πιστεύω κι εγώ, η coaxial SPDIF out οδεύει προς εξαφάνιση, για λόγους που μόνο οι κατασκευαστές γνωρίζουν..
Ίσως για να πουλάνε toslink καλώδια, που είναι πιό ακριβά!! 8)

Reaction score
1
Tελικά πήγα στο Ράδιο Κατουμά και βρήκα το ανταπτοράκι που μου είπε ο φίλος lykman και σας ευχαριστω πολύ όλους για την άμεση βοήθεια.
Μένει να το βάλω να δουλέψει να δω τι "πουλία πιάνει"....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale