Απορία: The Box

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Ασχολούμαι με μουσική για χρόνια (κιθάρα-φωνή) αλλά τώρα ήρθε η ανάγκη για αγορά μικροφωνικής και είμαι ψιλοάσχετος σε αυτό.
Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για τα The Box (της thomann μου είχαν πει ότι είναι παραγωγή) και μια φορά που πήγα σε ένα pub και είχα ακούσει Live μουσική, όντως επρόκειτω για αρκετά καλά ηχεία.
Έχω όμως απορία σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα ήθελα την βοήθειά σας.

1. Ποια η διαφορά ενός passive και ενός active ηχείου;
2. Ποια είναι η χρησιμότητα ενός subwoofer;
3. Τί και πόσα ηχεία πρέπει να αγοράσω; Η χρήση θα είναι για το σπίτι (πρόβες) αλλά και για pubs που θα παίζω live μουσική. (δεν μιλάμε για μεγάλους χώρους). Έχω σκοπό να αγοράσω 2 speakers (εσείς να μου προσδιορίσετε την ισχύ αυτών) και λογικά ένα monitor.
Ευχαριστώ πολύ,
Γιώργος

Reaction score
0
Απάντηση: Απορία: The Box

Ποσα χρήματα υπολογίζεις να ξοδέψεις (βασικό). Χρειάζεσαι μόνο ηχεία ή & μικροφωνική κονσόλα?

Reaction score
0

Γύρω στα 1000 ευρώ.
Ναι, και κονσόλα (φυσικά δεν θέλω και πολλά κανάλια.)

Reaction score
0

Γύρω στα 1000 ευρώ.
Ναι, και κονσόλα (φυσικά δεν θέλω και πολλά κανάλια.)
Giorgio, κοίταξε είναι πολύ εύκολο να λέμε διάφορα. Λοιπόν με τρια ηχεία σαν αυτά & μια κονσολίτσα με όμορφο εφφεδάκι & φυσικά πολύ compact ώστε να τη μεταφέρεις πολύ εύκολα είναι π.χ. αυτή

Το πακετάκι είναι λίγο πιο κάτω από το χιλιάρικο σαν πακετάκι & θα πάρεις δωράκι & δύο τρίποδα αλουμινίου.
Τα ηχεία είναι ενεργά (αυτοενισχυόμενα) οπότε δεν κουβαλάς ενισχυτές. Ειναι καλά να παίζουν φωνή, κιθάρα & κανά rythm σε μικρούς χώρους γύρω στα 60-70 ατομα.
Πολύ γρήγορα στην τοποθέτηση (η ουσία της υπόθεσης για τους μουσικούς):126:

Reaction score
0

Για τα the box δεν έχεις να προτείνεις κάτι; Επίσης θα σου ήμουν ευγνώμων εάν απαντούσες στα ερωτήματα που έθεσα στο αρχικό μου ποστ.

Reaction score
0

Για τα the box δεν έχεις να προτείνεις κάτι; Επίσης σου ήμουν ευπρόσδεκτος εάν απαντούσες στα ερωτήματα που έθεσα στο αρχικό μου ποστ.
Subwoofer είναι απαραίτητα αν χρησιμοποείς πηγές με χαμηλές συχνότητες π.χ. ηλεκ. μπάσσο κλπ.
Διαφορές ενεργων & παθητικών ηχείων.
Τα ενεργά διαθέτουν ενισχυτή πανω στη καμπίνα.
Το προβάδικο που έχεις με τα μαγαζιά που θα παίζεις έχουν μεγάλη διαφορά σε χώρο?
Τα ηχεία που σου πρότεινα είναι & για τις δύο χρήσεις.

Το box του Thomann είναι μια ακόμα έκδοση φασόν που λέμε θα το συναντήσεις & σε άλλες εταιρίες με διαφορετική ονομασία αλλά τα ίδια χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το ακούσω.....

Reaction score
0

Subwoofer είναι απαραίτητα αν χρησιμοποείς πηγές με χαμηλές συχνότητες π.χ. ηλεκ. μπάσσο κλπ.
Διαφορές ενεργων & παθητικών ηχείων.
Τα ενεργά διαθέτουν ενισχυτή πανω στη καμπίνα.
Το προβάδικο που έχεις με τα μαγαζιά που θα παίζεις έχουν μεγάλη διαφορά σε χώρο?
Τα ηχεία που σου πρότεινα είναι & για τις δύο χρήσεις.

Το box του Thomann είναι μια ακόμα έκδοση φασόν που λέμε θα το συναντήσεις & σε άλλες εταιρίες με διαφορετική ονομασία αλλά τα ίδια χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το ακούσω.....
Διαφροά υπάρχει, αλλά όχι και τόσο μεγάλη.

Reaction score
0

Διαφροά υπάρχει, αλλά όχι και τόσο μεγάλη.
Μονο κιθάρα & φωνή ή & κάποιο άλλο όργανο που θα σε συμπληρώσει π.χ. ένας φίλος μια φορά στο τόσο...

Reaction score
0

Όπως τα λές. Μια φορά στο τόσο αν τύχει να με συμπληρώσει κάποιος φίλος.

Reaction score
0

Όπως τα λές. Μια φορά στο τόσο αν τύχει να με συμπληρώσει κάποιος φίλος.
Λοιπόν, 3 δεκάιντσα σου είναι αρκετά. Τα δύο τα χρησιμοποιείς σαν ηχεία για το κοινό & το τρίτο το κάνεις monitor για σένα. Μπορείς έτσι να ρυθμίσεις τη χροιά ξεχωριστά στο monitor ή στα ηχεία του κοινού (bass, treble).
Έτσι απλά γρήγορα & όμορφα!!!

Reaction score
0

Λοιπόν, 3 δεκάιντσα σου είναι αρκετά. Τα δύο τα χρησιμοποιείς σαν ηχεία για το κοινό & το τρίτο το κάνεις monitor για σένα. Μπορείς έτσι να ρυθμίσεις τη χροιά ξεχωριστά στο monitor ή στα ηχεία του κοινού (bass, treble).
Έτσι απλά γρήγορα & όμορφα!!!
Εγινε. Σε ευχαριστώ πολύ. Να'σαι καλά :107:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef