Απορίες για μουσική σε PC

Reaction score
1.285
Καλησπέρα,Οδυσσέας 28 Θεσσαλονίκη.
Εδώ και καιρό έχω κάποιες απορίες σχετικά με το PC.Θα ήμουν αφάνταστα ευγνόμων σε όποιων μου τι έλυνε.
Θέλω να αποθηκευσω 50 cds στο PC χωρίς να χαθεί η ποιότητα του cd.Δηλαδή:
1)Είτε κάνω "save tracks" απο ένα LG των 20 ευρώ είτε απο Plextor των 150 είναι το ίδιο?
2)To αν το μέσο αποθηκευσης είναι cd recorder ή dvd recorder σχετιζεται με την ποιότητα?
3)Το αν τα αποθηκευσω σε ένα εξωτερικό σκληρό πχ Maxtor Basics 90euro (500GB) ή σε έναν Plextor 220euro (500GB) έχει να κάνει με την ποιότητα?
4)Το αν γράψω σε απλό cd data ή cd audio διαφέρει?
5)Το αν κατα τη φόρτωση η ταχύτητα ανάγνωσης είναι αργή ή γρήγορη επηρεάζει?
6)Απο ιούς επηρεάζεται ένας εξωτερικός σκληρός?Πχ υπάρχει περίπτωση απο ιο να χαθούν τα 500GB μουσικής?
7)Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι χρειάζονται "degragment" αραιά και που?
Ευχαριστώ όποιον θελήσει να απαντήσει στις απορίες μου ! ! !

Reaction score
4
Απάντηση: Απορίες για μουσική σε PC

πρωτ'απ'ολα πηγαινε στην παρακατω σελιδα:

http://www.exactaudiocopy.de/

διαβασε οτι πληροφορια εχει, μπορει να απαντησει σε καποια ερωτηματα σου, και μετα κατεβασε το προγραμματακι. Αν σε ενδιαφερει να ριπαρεις lossless με τον καλυτερο δυνατο τροπο, αυτο ειναι το ιδανικο.

τωρα η γνωμη μου για καποια απο τα ερωτηματα σου χωρις να σημαινει οτι πεφτω και 100% μεσα...

φυσικα παιζει ρολο τι μηχανημα χρησιμοποιεις για να ριπαρεις ή/και να καψεις δισκακια. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις συγκριτικα για πολλα drives και θα διαβασεις τις επιδοσεις τους. Επισης δισκακι απο δισκακι διαφερει, και καποια σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστα. Τα cd audio δε διαφερουν σε τπτ απο τα κανονικα cd-r, η παραπανισια τιμη προπεριλαμβανει το 'χαρατσι' της εκαστοτε ενωσης δισκογραφικων εταιριων, για τα πνευματικα δικαιοματα των καλλιτεχνων τους που θα 'εκμεταλλευτεις'.

οσο αναφορα τους σκληρους, δεν πιστευω υπαρχει η παραμικρη διαφορα στο θεμα της ποιοτητας ηχου ενος αποθηκευμενου αρχειου. Ψηφιακο το ενα, ψηφιακο το αλλο. Η διαφορα στα χρηματα συνηθως οφειλεται σε διαφορες χαρακτηριστικων, συνδεσμολογιας, τεχνολογιας, υλικων, ονοματος κλπ

στο θεμα της ταχυτητας ριπαρισματος... οι αποψεις διιστανται... κανε το τεστ μονος σου να δεις. Πιστευω οτι καποιο μικρο ρολο θα παιζει, αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα αρκετα για να το ανακαλυψω μονος μου... :p

οσο για ιους, αν βαζεις εκει αποκλειστικα μουσικη, δυσκολο να χτυπηθουν απο ιο, που συνηθως προσβαλλουν το λειτουργικο και το βασικο partition και boot record του εσωτερικου δισκου. Βεβαια, να σου επιστησω την προσοχη στον καλο αερισμο του εξωτερικου, ειδικα το καλοκαιρι (εμενα ο 500αρης WD mybook βαρεσε κανονι μες το κατακαλοκαιρο, και χωρις να πολυχρησιμοποιειται, απλα τον ειχα παντα on σε χωρο που δεν δροσιζοταν αρκετα φαινεται... πανε 350gb+ που μαζευα 3 χρονια....)

τελος, για defrag, αν αρχισεις τα πολλα γραψε-σβησε τοτε φυσικα με απο λιγο καιρο θα θελει defrag.

αυτα απο μενα

Reaction score
1.285
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου,ήσουν απόλυτα κατατοπιστικός,να'σαι καλά !

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale