Απορίες για Home Cinema

Reaction score
0
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτά τα ηχεία?
http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=24334&prid=24667

Ο ενισχυτής που σκέφτομαι να αγοράσω είναι ο Yamaha RX - V459.
Ταιριάζουν αυτά τα ηχεία με το συγκεκριμένο ενισχυτή? Μήπως να πάρω τον 559?
Και μια τελευταία ερώτηση. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο sub που να δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο? Κάθε πρόταση είναι ανοιχτή.

Συνολικά θέλω να δώσω 1500 ευρώ για αγορά ηχείων 5.1 και ενισχυτή. Δεν με ενδιαφέρει να ακούω στην τσίτα μουσική. Αυτό που θέλω είναι ποιότητα στον ήχο για να ακούω μουσική καθώς και τις αγαπημένες μου ταινίες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
2.001
Στις πληροφορίες των ηχείων δεν αναφέρεται πουθενά η αντίστασή τους (πόσα Ωμ είναι?)
Επειδή το μοντέλο του ενισχυτή που αναφέρεις είναι απο τα μικρά της οικογένειας κ η ευαισθησία των ηχείων είναι σχετικά χαμηλή,
αν έχουν κ χαμηλή αντίσταση τότε ο Yamaha μάλλον θα ζορίζεται......
Αν πάλι για τα οικονομικά σου μοιάζουν καλή λύση, μάθε περισσότερες λεπτομέρειες.....θέλει ψάξιμο γενικά....

nb

Reaction score
0
Ρίξε μια ματιά στα ειδικά μαγαζιά ήχου και εικόνας και κάνε ακροάσεις με ενισχητες και ηχεία που μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα. Πιστευω ότι με αυτή τη διαδικασία θα βγεις κερδισμένος (ποιότητα/χρήμα).Θέλει πολύ υπομονή και αν μην ενθουσιάζεσαι ευκολα.

Reaction score
50
Alex η αντίσταση αναφέρεται στα ηχεία και όχι στον ενισχυτή. Ο λόγος που μας ενδιαφέρει είναι γιατί καθορίζει σε κάποιο βαθμό το πόσο δύσκολο ή εύκολο να οδηγηθεί είναι ένα ηχείο. Τώρα τι σημαίνει εύκολο και δύσκολο ηχείο, σε πολύ γενικές γραμμές όσο πιο εύκολο είναι ένα ηχείο στην οδήγηση τόσο πιο άνετα οδηγείται με χαμηλής ισχύος ενισχυτή, δηλαδή τόσο πιο καλά θ' αποδόσει με λίγα Watt. Άρα για ενισχυτές χαμηλής κατηγορίας γενικά ψάχνεις εύκολα ηχεία για να μπορέσεις να τα συνδυάσεις και σωστά. Και πάμε τώρα στην αντίσταση του ηχείου. Εν γένει όσο μεγαλύτερη είναι η ελάχιστη αντίσταση ενός ηχείου τόσο πιο ευκολοδήγητο είναι. Αυτό σημαίνει ότι ο ενισχυτής όταν "βλέπει" μεγαλύτερη αντίσταση τόσο λιγότερο ζορίζεται. Και επειδή χτυπάς μικρή κατηγορία ενισχυτή καλό είναι να δεις ευκολοδήγητα ηχεία. Τώρα τυπική τιμή "καλής" αντίστασης είναι τα 8 Ohm. Αλλά αυτό δε λέει πάντα κάτι. Αυτό που παίζει ρόλο είναι όπως έγραψα η ελάχιστη αντίσταση αλλά και το πόσο μεγάλη διακύμανση έχει η αντίσταση ενός ηχείου (η αντίσταση του ηχείου δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την ένταση και το είδος μουσικής που παίζει). Για να σου δώσω να καταλάβεις πιο εύκολο είναι ένα ηχείο ονομαστικής αντίστασης 6 Ohm που όμως η ελάχιστη τιμή της δεν πέφτει κάτω απ' τα 5, παρά ένα ηχείο 8 Ohm που όμως φτάνει ως τα 3. Αυτό που αναφέρουν συνήθως οι κατασκευαστές είναι η ονομαστική (ας πούμε "μέση" αντίσταση) το οποίο όμως πολλές φορές είναι παραπλανητικό (πχ. το παράδειγμα με τα 6 και 8 Ohm που ανέφερα). Θα μου πεις κι εσύ πώς θα καταλάβεις; Ε 100% δεν μπορείς να καταλάβεις απ' τις τιμές κατασκευαστή. Όπως και να το κάνουμε όμως όσο μεγαλύτερη αντίσταση βλέπεις τόσο καλύτερα. Επίσης πρόσεξε και την ευαισθησία. Μεγάλη ευαισθησία σημαίνει ότι με το ίδιο ρεύμα ένα ευαίσθητο ηχείο θα παίξει πιο δυνατά από ένα λιγότερο ευαίσθητο. Γενικά ευαίσθητο μπορείς να πεις ένα ηχείο από 90db και πάνω (αλλά και 88-89 καλά είναι). Πρόσεξε γιατί ένα ηχείο 87db δε σημαίνει ότι είναι κατά 3/90 λιγότερο ευαίσθητο από ένα ηχείο 90db κι αυτό γιατί μιλάμε για λογαριθμική κλίμακα! Εκεί 3db κάτω σημαίνει μισή ένταση, εν ολίγης ηχείο 90db παίζει διπλάσια δυνατά από ένα ηχείο 87db με το ίδιο ρεύμα!

Τα ηχεία που κοιτάς πάντως δεν τα βλέπω και πολύ εύκολα. Δεν είδα τιμή αντίστασης, αλλά βλέπω αφενώς χαμηλή ευαισθησία, αφετέρου 3δρομα με 10'' woofer! Και λογικά να το πάρεις χρειάζεται αρκετό ρεύμα για να τα "ταρακουνήσει"! Βέβαια όλ' αυτά κοιτώντας μόνο τα specs, το οποίο σημαίνει ότι σίγουρα η εκτίμηση απέχει απ' την πραγματικότητα, αφού τα specs μόνο μια γενική ιδέα μπορεί να σου δώσουν. Πήγαινε άκουσέ τα όπως πρότειναν και φίλοι και κοίταξε όμως να τ' ακούσεις με αντίστοιχο ενισχυτή! Αν είναι να σου βάλουν κανένα μεγάλο ενισχυτή θα παίζουν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το δικό σου setup.

Αλήθεια γιατί ψάχνεις μαγαζί στα βόρεια προάστεια; Καλά, προφανώς για να είναι κοντά σου, αλλά σε τέτοιες εξειδικευμένες αγορές συνήθως πάει ο... Μωάμεθ στο βουνό και όχι το αντίστοφο. Θέλω να πω, εφόσον υπάρχουν σχετικά λίγα εξειδικευμένα μαγαζιά είναι νομίζω καλύτερα να κουραστείς λίγο παραπάνω να βρεις κάποιο μαγαζί της προκοπής (έστω και μακριά), παρά να περιοριστείς σε μια περιοχή και να μη βρεις κάτι που θα έχει μεγάλη ποικιλία. Προσωπική μου γνώμη πάντα, ε;

Reaction score
50
Alex μαγαζιά με showrooms (δηλαδή πιο εξειδικευμένα) μπορείς να βρεις σε διαφημίσεις των αντίστοιχων περιοδικών (πχ. ΗΧΟΣ, HITECH κτλ.). Άνοιξε ένα και θα δεις ένα σωρό διαφημίσεις. Για να μην τρέχεις σε όλα, πάρε ένα τηλέφωνο πρώτα να σου πουν αν μπορείς ν' ακούσεις ηχεία και ποιας κατηγορίας τιμής. Για βόρεια προάστεια αυτό που θυμάμαι πρόχειρα είναι η Ηχοδομή στο Χαλάνδρι (τηλ. 2106752720). Δεν έχω πάει, αλλά απ' όσο έχω ακούσει πρέπει να έχει αρκετή ποικιλία σε ηχεία που μπορείς ν' ακούσεις ο ίδιος.

Τώρα, αν διατίθεσαι να πας λίγο πιο μακριά μην αμελήσεις να περάσεις απ' την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ (τηλ. 2109010575). Πολλά showrooms, μεγάλη ποικιλία... θα βρεις ό,τι χρειαστείς! Ένα κατάστημα είναι στο Νέο Κόσμο (με τα πολλά showrooms), κάποιο άλλο στην Ηλιούπολη νομίζω. Πάρε τηλ. να δεις.

Α αν πας από ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ στο Νέο Κόσμο εκεί δίπλα έχει κι ένα κατάστημα που φέρνει CAV προϊόντα, οπότε πιθανόν να βρεις και τα ηχεία του αρχικού site που αναφέρεις (αν και νομίζω ότι στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ θα βρεις πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και γενικώς ό,τι χρειάζεσαι). Είναι 5 λεπτά με τα πόδια, αλλά δε θυμάμαι σε ποιον απ' τους δυο δρόμους είναι, στη Φραντζή ή στην Ηλία Ηλιού (η ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ είναι στη γωνία αυτών των δρόμων, το άλλο κατάστημα - ούτε όνομα δε θυμάμαι γμτ - είναι στο δρόμο που είναι παράλληλος της Βουλιαγμένης).

Παρεπιπτόντως, τα παραπάνω καταστήματα τα ανέφερα πρόχειρα, το πρώτο επειδή είναι σχετικά κοντά στο φίλο μας, το δεύτερο επειδή έχω ιδία πείρα και νομίζω θα μπορούσε να τον καλύψει και το τρίτο επειδή φέρνει τα CAV που ήταν τα πρώτα που ήθελε ν' ακούσει (αν για κάποιο λόγο υπάρχει πρόβλημα με δημόσια αναφορά καταστημάτων ας διαγραφεί το μήνυμα και τα στέλνω με pm στο φίλο μας - σε καμία περίπτωση πάντως δεν υπονοώ ότι άλλα καταστήματα είναι χειρότερα ή δεν ξέρω τι άλλο).

Alex όπως σου είπα αν δε σε βολεύει κανένα απ' αυτά ή θες να δεις και παραπάνω επιλογές, πάρε ένα απ' τα περιοδικά του χώρου και θα βρεις ένα σωρό! Μπορεί πράγματι να υπάρχει κατάστημα με πολλές επιλογές και showroom κοντά σου και απλά να μην το έχω υπόψη μου. Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και το Audioshow στον Πειραιά (τηλ. 2104297390) όπου μπορείς κι εκεί ν' ακούσεις διάφορα, αλλά... είναι στον Πειραιά :)

Και πάλι όμως θα σου πρότεινα να "χάσεις" όχι μόνο 1 άλλα περισσότερες ώρες για ν' ακούσεις διάφορους συνδυασμούς. Εγώ τουλάχιστον θα το προτιμούσα απ' το να χάσω κάποια ευρώ παραπάνω σε βιαστικές αγορές. Και, πίστεψέ με, ειδικά μια τέτοια αγορά μόνο βιαστική δεν πρέπει να είναι. Τώρα βέβαια αυτή είναι η άποψή μου, πολύ πιθανόν εσύ να το βλέπεις διαφορετικά οπότε πάω πάσο.

Reaction score
0
Ύστερα απο ψάξιμο και κατέληξα να πάρω για ενισχυτή τον Yamaha RX-659 και για ηχεία τα εξής:
Μπροστινα: focal chorus 716s
Πίσω: focal chorus 706s
Κεντρικό: focal chorus cc 70s
Sub:focal chorus SW 700s

http://www.focal-jmlab.fr/accueil_en.htm

Ποιά η γνώμη σας για την συγκεκριμένη επιλογή? Προτίμησα όλα τα ηχεία να είναι του ίδιου κατασκευαστή ώστε να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.201
Σαφώς καλύτερα από τα CAV, αλλά και αρκετά ακριβότερα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλή επιλογή. Με τον ενισχυτή υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να "αναζητήσεις" κι άλλο ρεύμα, αλλά αυτό είναι το μόνο εύκολο.

Καλές ακροάσεις! :)

Reaction score
50
Ναι, ρεύμα μάλλον θα χρειαστείς περισσότερο κάποια στιγμή αλλά είναι σαφώς καλύτερη επιλογή να ξεκινήσεις με καλά ηχεία και μέτριο ας πούμε ενισχυτή παρά το αντίστροφο. Ο ενισχυτής αναβαθμίζεται (πχ. μ' ένα τελικό) και αλλάζει πιο εύκολα, τα ηχεία όχι. Καλορίζικα και καλοάκουστα, πολύ καλή επιλογή!

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO