Απορίες για Home cinema

Reaction score
1.269
Λοιπόν,θα ξεκινήσω πολύ σύντομα το νέο μου χόμπι,home cinema και θα ήθελα να μου μάθετε ορολογίες και ότι αφορά το home cinema.
Είμαι τελείως αστοιχείωτος και θέλω να βουτήξω σύντομα στα βαθιά οπότε θα σας υποβάλλω ερωτήσεις αρχάριων.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η απαράμιλλη εικόνα και ο ρεαλιστικός ήχος,δεν μου αρέσουν οι συμπιέσεις αρχείων και γενικά προτιμώ τα original dvds.Στα λεφτά μπορώ να ανοιχτώ μέχρι 5 χιλ€ σε 3 έτη (σταδιακά).
Καταρχήν θα σας πώ οτι τα Χριστούγεννα θα πάρω Samsung Led 40" 6 series,1300€ και ρωτώ:

1)Για συσκευή αναπαραγωγής,τι διαφέρει το blue ray απο το dvd?Βλέποντας οτι σε blue ray είναι λίγες οι ταινίες,έχω την εντύπωση οτι δεν περπάτησε.
2)Τι μάρκα προτείνετε για DVD player έως 500€?
3)Μεγάλη απορία..επειδή ο ήχος είναι το 50%,τι διαφέρει ο ενισχυτής audio απο τον AV?Το λέω γιατί αν είναι να πάρω ενισχυτή για ήχο και με καλύπτει για home cinema,ποιος ο λόγος του να κοιτάζω τους av..
4)Κάτι ορολογίες που βλέπω THX,DTS,HDMI,home cinema 7.1 κτλ τι περιγράφουν?
5)Ποια η άποψη σας για την επιλογή της τηλεόρασης μου?Πρέπει να κοιτάξω αν έχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό?
6)Τι πρέπει να κοιτάξω στην αγορά ενισχυτών,DVD,ηχείων?

Για την ώρα αυτά-ευχαριστώ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Απορίες για Home cinema

Μπας και μας δουλευεις αγαπητε; Απο τη μια ξεπουλας λογω οικονομικων προβληματων (http://caraudioforum.gr/forum/index.php?showtopic=5259&pid=31827&mode=threaded&start=#entry31827), και απο την αλλη σκεπτεσαι να βουτηξεις στα δαπανηρα νερα του home cinema; Μηπως θα ηταν πιο ειλικρινες εκ μερους σου να πεις οτι δεν γουσταρεις πια μερικα πραγματακια και τα δινεις; τουλαχιστον δεν θα σε...λυπομασταν! Εκτος κι αν εχεις προγραμματισει να κερδισεις κανα λαχειο, ξερω κι εγω; με μπερδεψες!

Reaction score
1.269
Με παραξήγησες.Είχα κάποια προβλήματα με το αφεντικό μου,έπαιζε να μείνω χωρίς δουλειά αλλά τελικά δεν υφίστανται πλέον προβλήματα και κανονικά συνεχίζω τη δουλειά μου.Απλά τα πράματα στην πορεία πήραν τρελή τροπή,λόγω του οτι ερωτευτηκα την τηλεόραση και θέλω να επενδύσω στο σπίτι πλέον,άρα τα λεφτά του car audio θα πάνε σε home cinema.Καλό θα ήταν πάντως,να μην δημοσιεύεις ατομικές σου σκέψεις,γιατί δημόσια,εύκολα λερώνεται ο άλλος και δύσκολα ξεπλένεται..Στείλε πμ ρε αδερφέ,δεν θα σε παρεξηγήσω..

Ακούω λοιπόν τις απόψεις σας για το home cinema..

Reaction score
1.269
Επίσης,
ο αδερφός μου έχει Marantz home audio με τον πιο άψογο ήχο που έχω ακούσει ποτέ (όχι αστεία!!!!!!!!) και θέλω να μου πείτε αν η εταιρεία αυτή αποδίδει και στο home cinema.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απορίες για Home cinema

Με παραξήγησες.Είχα κάποια προβλήματα με το αφεντικό μου,έπαιζε να μείνω χωρίς δουλειά αλλά τελικά δεν υφίστανται πλέον προβλήματα και κανονικά συνεχίζω τη δουλειά μου.Απλά τα πράματα στην πορεία πήραν τρελή τροπή,λόγω του οτι ερωτευτηκα την τηλεόραση και θέλω να επενδύσω στο σπίτι πλέον,άρα τα λεφτά του car audio θα πάνε σε home cinema.Καλό θα ήταν πάντως,να μην δημοσιεύεις ατομικές σου σκέψεις,γιατί δημόσια,εύκολα λερώνεται ο άλλος και δύσκολα ξεπλένεται..Στείλε πμ ρε αδερφέ,δεν θα σε παρεξηγήσω..

Ακούω λοιπόν τις απόψεις σας για το home cinema..
Ulysses νομιζω οτι και συ στη θεση μου θα ειχες τετοιες αποριες (απο τη μια το ξεπουλημα και απο την αλλη...). Τελος καλο ολα καλα, ΟΚ;

Reaction score
1.269
Σήμερα ήμουν στη Media Markt και χάζευα τα home cinema και μου γυάλισε το παρακάτω Denon Blue ray player 800€.Το παλικάρι μου είπε πως είναι οτι κορυφή το μηχάνημα,εσείς τι λέτε?

Επίσης τον ρώτησα για το τι να πάρω blue ray or dvd player και είπε πως σε 2 χρόνια όλα θα βγαίνουν μόνο σε blue ray,ασε που είναι πολύ καλύτερα σε απόδοση.Ετσια κι αλλιώς με blue ray μπορείς να παίξεις dvd.Συμφωνείτε?

Ακόμη κοιτούσα κάτι ενισχυτές 7.1 και ήθελα να σας ρωτήσω αξίζουν τα πολλά ηχεία ή και με 2 πολύ καλά κάνεις κάτι αξιόλογο?Οχι τίποτα άλλο,αλλά να πάρω και 2κάναλο ενισχυτή.Μην πληρώνω κερατιάτικα.Σκέφτομαι για Denon amp-player,αλλά κανένα καλό μοντέλο..Αν και ψιλοχαλάστηκα,γιατί τα Denon που έχουμε σπίτι μουσικής είναι Japan ενώ αυτά που είδα σήμερα ήταν Hong kong (κάτι τέτοιο) επίσης για ηχεία επειδή έχει ο πατέρας μου B&W (England) έλεγα να βρω κάτι σε τέτοιο πάλι αλλά η Media δεν φέρνει..Κάτι Dali & Crystal audio μου πρότεινε το παλικάρι αλλά πολύ φτωχό παρουσιαστικό,δενμε έπειθε με τίποτα.Ο αδερφός μου έχει acoustic energy ηχεία και ξεσκίζουν B&W ακόμα και τα πήρε μόνο 1χιλ.

Τέλος ήθελα να σας ρωτήσω πέρα απο τις γνωστές ηλεκτραγορές,έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη που να πουλάει αποκλειστικά home cinema και να έχουν περισσότερα εκθέματα αλλά και πιο ειδικευμένο προσωπικό?

Reaction score
0

αν θελεις απαραμιλλη εικονα και ηχο,μονο bluray,ξεχνα το dvd.Οπωσδηποτε 7καναλο ενισχυτη που να υποστηριζει DOLBY TRUE HD και DTS HD MASTER AUDIO,και ενα σετ ηχειων 7.1. Οσο για αυτο που σου γυαλισε ειναι trasport,δηλαδη μονο οδηγος αναγνωσης δισκων,οποτε αν το παρεις,θα πρεπει υποχρεωτικα να παρεις ενισχυτη που να εχει και ακριβο επεξεργαστη εικονας.MARANTZ,PIONEER,DENON,SONY κ.α.προσφερουν αξιοπιστες λυσεις για ολα τα βαλαντια.Στα ενισχυτικα,εξισου καλη ειναι και η ONKYO.καλυτερα να συμβουλευεσαι τα ειδικα περιοδικα του χωρου,οσο το δυνατον περισσοτερα για να διασταυρωνεις τις κριτικες,και το ιντερνετ.Διοτι πολλες φορες στα καταστηματα ρυθμιζουν τις συσκευες με τετοιο τροπο,ωστε αυτη που θελουν να προωθησουν,να δειχνει καλυτερη απο καποια αλλη,χωρις να ειναι στην πραγματικοτητα.

Reaction score
4

Αντε και 7.1 να μην πάρεις, πάρε 5.1. Ρεαλιστικό ήχο που ζητάς απο 2 ηχεία, εσύ πως το καταλαβαίνεις... μάλλον δεν, ε?

Υπάρχουν πάμπολα καταστήματα που κάνουν ακριβώς την δουλειά που λές. Εξειδικευμένα στο home theater. Ενα ψαχούλεμα στο forum θα σε βοηθήσει.

Επίσης ψάξε στο νετ, θα βρεις εκατοντάδες πληροφορίες. Το τι ξεσκίζει ποιο, είναι καθαρά θέμα γούστου. Τα Dali μπορεί να μην σου γεμίζουν ας πούμε το μάτι, αλλά είναι κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή ηχείων. Το θέμα είναι να σου αρέσει όπως παίζει. Οπότε ψάξε στο νετ να ξεκαθαρίσεις πρώτα τους τεχνικούς όρους και μετά πάρε σβάρνα μαγαζιά να ακούς ηχεία και ενισχυτές.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Θες να παίζεις δυνατά?
Κοίτα κατα klipsch μεριά σε ηχεία.
Θαυμάσια είναι και τα emphasis της roister.
Προσωπικά θα ψώνιζα μάλλον απ τους κυρίους αλλά απ την στιγμή που δεν υπάρχει αντιπροσωπία να τα ακούσεις δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αν δεν σ αρέσουν.

Φυσικά και θα πάρεις blu ray.
Πολύ καλή λύση είναι το lg 390 που,λογικά, παίζει και mkv απο σκληρό.

Από ενισχυτικά θα τίμαγα κανα 255.Δυνατός,με εξαιρετικό ήχο,σε τιμή απίθανη.
Εναλακτικά κανα yamaha στην ίδια κατηγορία τιμής.
(η επιμονή μου σε αυτες τις 2 εταιρίες έγκειτε στο ότι το home cinema θέλει γκάζια για να ''δείξει'' και καλώς ή κακώς είναι οι μόνες που έχουν καλές τροφοδοσίες,ειδικά σε τέτοιες τιμές.Αν πάμε σε κατηγορίες πάνω των 1500 μπαίνουν και οι άλλες στο παιχνίδι,αλλά και πάλι υπάρχουν εναλλακτικές).

Δυστηχώς δεν ξέρω ποιά μαγαζιά υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη,ούτως ώστε να σε έστελνα να ακούσεις.

Reaction score
0

Nομιζω οτι τα πιο μεγαλα τροφοδοτικα τα εχουν οι ONKYO.ο TX-SR 875 που εχω,εχει τροφοδοτικο 900W και δινει 7Χ130W στα 8Ω και 7Χ220W στα 4Ω.O κανονας λεει οτι ενας στοιβαρος ενισχυτης χρειαζεται μεγαλο τροφοδοτικο,ωστοσο υπαρχουν και οι εξαιρεσεις,οπου καποιες εξυπνες τοπολογιες πετυχαινουν αποτελεσματα high efficiency,δηλ.ισχυρες επιδοσεις με χαμηλη καταναλωση.Τρανο παραδειγμα ο κορυφαιος PIONEER SC-LC 90 "susano",o οποιος χρησιμοποιει 10 ψηφιακους ενισχυτες ICEpower
(τεχνολογια της Bang&Olufsen),εναν για καθε καναλι.Ετσι,με συνολικη καταναλωση 550W,αποδιδει ισχυ 10Χ140W στα 8Ω 'η 7Χ200W στα 8Ω και 7Χ33ΟW στα 4Ω.

Reaction score
0

Παντως,οσο ακουω το LX91,τοσο διαπιστωνω ποσο καλη δουλεια κανει και ως cd player,και γι αυτο ευθυνονται σε μεγαλο βαθμο τα AIR STUDIOS του Λονδινου.Κανει τα ΧΤ4 να κελαηδανε!Ωρες-ωρες μου ερχονται κατι τρελλες σκεψεις,οπως π.χ. να πουλησω τον ONKYO TX-SR875 και να παρω τον SUSANO,που εχει κι αυτος την πιστοποιηση των AIR STUDIOS.ετσι θα εκμεταλλευθω και το PQLS.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Re: Απάντηση: Απορίες για Home cinema

Ετσι,με συνολικη καταναλωση 550W,αποδιδει ισχυ 10Χ140W στα 8Ω 'η 7Χ200W στα 8Ω και 7Χ33ΟW στα 4Ω.

Με τίποτα.
Αν είναι 2550W ίσως και να βγάζει 7x330 στα 4 ωμ.

Τους ονκυο δεν τους αναφέρω λόγω της εν Ελλάδι κατάστασης με την συγκεκριμένη εταιρία.Εξαιρετικά μηχανάκια(ειδικά αυτός ο προ της...) έχουν ακουστεί όμως προβλήματα με την hdmi τους στην μεταφορά της εικόνας.

Reaction score
1.269

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορίες για Home cinema

και ομως,τα βγαζει με τροφοδοσια 550W.ψαξε να δεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα του SUSANO.Oι ψηφιακοι ICEpower που εχει ευθυνονται για αυτο.ο καινουργιος LX-82 αποδιδει 7Χ190W στα 8Ω με μολις 330W τροφοδοσια.Κι αυτος χρησιμοποιει ICEpower modules.Προσωπικη εμπειρια δεν εχω με τους συγκεκριμενους ενισχυτες,αλλα ολοι ανεξεραιτως οι reviewers κατατασσουν τον SUSANO στον θρονο των A/V recievers.Βεβαια,στοιχιζει 6000 ευρω....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορίες για Home cinema

Με τίποτα.
Αν είναι 2550W ίσως και να βγάζει 7x330 στα 4 ωμ.

Τους ονκυο δεν τους αναφέρω λόγω της εν Ελλάδι κατάστασης με την συγκεκριμένη εταιρία.Εξαιρετικά μηχανάκια(ειδικά αυτός ο προ της...) έχουν ακουστεί όμως προβλήματα με την hdmi τους στην μεταφορά της εικόνας.
Οταν ειχα το PS3 χρησιμοποιουσα τον REON VX του SR-875 για επεξεργασια εικονας,γιατι ειναι φανερα ανωτερος του CELL που εχει το playstation.Ποτε δεν ειχα προβλημα μεσω HDMI.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απορίες για Home cinema

Θα πάρω τα ακόλουθα,θέλω τη γνώμη σας..Στην επιλογή ηχείων θα πάρω το πλήρες σετ που βλέπετε (καφέ) αλλά σε μαυρο χρώμα..

http://img128.imageshack.us/img128/2649/ledx.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/8690/denon2500bt.jpg

http://img53.imageshack.us/img53/2486/28204477.jpg

http://img128.imageshack.us/img128/8463/433025s.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/3596/aeliteblack.jpg
Φιλε,εισαι σε πολυ καλο δρομο.Γνωμη μου ειναι να παρεις και αλλους 2 δορυφορους(τα μικρα ηχεια της φωτογραφιας)γιατι αρχιζουν και ερχονται τοπ ταινιες σε 7.1,οπως ο αρχοντας των δακτυλιδιων,και τα καινουργια σταρ τρεκ και γκαλακτικα.Οσο για την τηλεοραση δεν φαινεται ποια ειναι,να ξερεις οτι η 40U7000B πασχει απο λεπτομερεια στις σκοτεινες σκηνες,ενω και στα τηλεοπτικα προγραμματα θα εισαι αναγκασμενος να χρησιμοποιεις το home cinema,καθως ο ηχος της συγκεκριμενης τηλεορασης ειναι εξαιρετικα αδυναμος.επαναλαμβανω,αν ειναι αυτη η τηλεοραση που μας δειχνεις.

Reaction score
1.269
Είναι η μικρότερη σειρά Samsung,η 6.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που μου λέτε όλοι blu ray,καθώς στα δισκοπωλεία βλέπω λίγες ταινίες ενώ σε DVD έχει πολύ πράμα.Ίσως να είμαστε στο μεταβατικό στάδιο εδραίωσης του Blu ray.

Reaction score
80

Το blu ray ειναι το μελλον. Επισης τα απλα dvd δεν εχουν HD ανάλυση αλλα SD

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος