Χαιρετώ όλα τα μέλη και εύχομαι να είστε όλοι καλά! Είμαι κάτοχος μιας τηλεόρασης full HD Sony 50"KDL705B και ενός βιντεοπροβολέα χαμηλότερης ανάλυσης στα 854 * 480 τον οποίο σκέφτομαι να αντικαταστήσω. Βλέποντας βίντεο στο διαδίκτυο από το You Tube ανάλυσης 4Κ στην τηλεόραση εννοείται σίγουρα από τα άλλα βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης αποκομίζω ποιότητα εικόνας πολυ καλύτερη (πιο φωτεινή,πιο αναλυτική,μεγαλύτερη ευκρίνεια κλπ). Αντιλαμβάνομαι ότι η εικόνα και αν κάνω λάθος διορθώστε με θα ήταν ακόμη καλύτερη εάν η τηλεόραση υποστήριζε ανάλυση 4Κ. Επειδή σκέφτομαι πολυ σοβαρά την αγορά νέου προβολέα υπολογίζω την αγορά ενός με ανάλυση 4Κ . Επειδή καμία φορά κάνουμε και άστοχες επιλογές χωρίς να ρωτάμε ανθρώπους που θα ξέρουν κατι παραπάνω από εμάς θέλω τη βοήθεια σας όσον αφορά κάποια μοντέλα προβολέων από την Κίνα που βρίσκουμε στο διαδίκτυο ανάλυσης full HD και όχι μόνο ακόμα και 1280*800 τα οποία υποστηρίζουν το 4Κ (support 4K) όπως αναγράφεται στα specs τους . Κάποια από αυτά έχουν αποκομίσει και διακρίσεις πχ CES2017 innovation award κλπ. Η τιμή τους κυμαίνεται από 550-850 ακόμα και 950€ με μεταφορικά. Το ερώτημα ειναι η ποιότητα εικόνας όπως το υποστηρίζουν το 4Κ πως αποδίδεται στην οθόνη γιατί στη συσκευή θα γίνεται με κάποιο scaler φαντάζομαι . Αξίζει τον κόπο ; Ξέχασα να γράψω ότι ειναι φωτισμού Led . Αν φθασω στα 1000€ πάω και στον νέο EPSON EH-TW 5650 που μπορεί να μην ειναι 4Κ αλλά στην κατηγορία του (γαζώνει) από ποιότητα και μιλάμε και για κατασκευή ιαπωνική ή κάνω λάθος;Δυνατότητα δεν έχω να δω την εικόνα αλλά και να την είχα πάλι δε θα μπορούσα να πω αυτό που βλέπω ειναι 4Κ διότι δεν έχω δει ξανά παρά μόνο πχ σε αλυσίδες καταστημάτων όπου εκτίθενται τηλεοράσεις και όχι προβολείς .Αν κάνει και ο προβολέας αυτό που βλέπω στην τηλεόραση με τα βίντεο του Διαδικτύου τότε δεν αξίζει να πάρω τέτοιον προβολέα διότι το ίδιο και καλύτερο θα πάρω και από τον EPSON ή έχετε άλλη άποψη; Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τις απορίες μου.
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025