Απορια για dvd με hdmi

Reaction score
0
Γεια χαρα σ' ολους.. Απορια:
Eχω την 55α2000 1080p. Aν αγορασω ενα dvd player με hdmi που κανει upscaling εως 1080i και επιλεξω απο το dvd να δωσω σημα 720p, τι σημα θα δω τελικα?
Θα δω 720p που επελεξα στο dvd player ή η τηλεοραση παιρνει 720p και ο δικος της scaler το κανει 1080 ?
Χωρις να ξερω την απαντηση και για να συνεχισω την ερωτηση μου υποθετω οτι δουλευει μετα ο δικος της scaler και προσπαθει να το κανει 1080. Αυτο σημαινει ομως πως αν ο scaler της τηλεορασης ειναι πολυ καλος δεν ειναι καθολου σιγουρο πως καποιος που χρησιμοποει dvd player με hdmi που κανει upscaling σε 1080p θα δει καλυτερη εικονα απο καποιον που χρησιμοποει dvd player που κανει upscaling στα 720p και μετα αναλαμβανει ο scaler της τηλεορασης. Εχω καταλαβει σωστα ή καπου μπερδευομαι ?

HV

Reaction score
0
Ο Scaler της τηλεορασης παντα κανει το σημα 1080 αλλα παιζει μεγαλο ρολο τι σημα θα λαβει ,ετσι εμενα το δικο μου δινει 576p και η τηλεοραση το κανει upconvert στα 1080p. Διαφορα τωρα με ενα DVD PLAYER που θα δινει 720p και η TV θα το κανει 1080p δεν ξερω αν θα υπαρχει.

Reaction score
1
Ο Scaler της τηλεορασης παντα κανει το σημα 1080 αλλα παιζει μεγαλο ρολο τι σημα θα λαβει ,ετσι εμενα το δικο μου δινει 576p και η τηλεοραση το κανει upconvert στα 1080p. Διαφορα τωρα με ενα DVD PLAYER που θα δινει 720p και η TV θα το κανει 1080p δεν ξερω αν θα υπαρχει.
Μέχρι πρόσφατα πίστευα πως, με την ψηφιακή τεχνολογία, κάναμε την ζωή μας ευκολότερη..............................

Reaction score
0
και κατι αλλο.. o scaler δουλευει παντα? μ' ολες τις συνδεσεις? και με απλο scart to scart ? οταν συνδεω το dvd player που δεν εχει hdmi με συνδεση componet και παταω av4 στην τηλεοραση πανω αριστερα που λεει 576p. Στη συνδεση componet αν δουλευει και παλι ο scaler γιατι μου λεει 576p? Απλα αναφερει το σημα που δεχεται και οχι αυτο που βλεπω ή δε δουλευει ο scaler και βλεπω πραγματικα οτι γραφει? δηλ 576p.
Eπισης οταν συνδεω το ιδιο player με απλο scart to scart (av1-av3)γιατι δεν αναφερει τιποτα η τηλεοραση σχετικα με το σημα οπως το κανει στο componet?

HV

Reaction score
0
Απο οσο ξερω η TV σου λεει επανω τη Σημα δεχεται..Ανεξαρτητα απο αυτο ομως κανει το σημα Upconvert στα 1080p ασχετα αν η ποιοτητα δεν θα εχει επαφη οταν το σημα ειναι ηδη 1080p...

Reaction score
7
Οι LCD και γενικοτερα οι ψηφιακες TV/monitor προβαλουν στο panel τους -####p- σημα, ασχετα με το σημα που θα παρουν στην εισοδο τους. Παντα το μετατρεπουν σε progressive, γιατι δε σαρωνουν την εικονα, αλλα την προβαλλουν ολοκληρη.

Το θεμα ειναι το αλλο.... το ΠΟΙΟ απο τα 2 μηχανηματα εχει καλυτερο scaler... Πχ αν παρεις μια TV που εχει 5000€ θα εχει σιγουρα καλυτερο scaler ααπο ενα DVDp που κανει upconvert και εχει 100€.....

Η ουσια ειναι οτι απο τη στιγμη που το σημα στην εισοδο ειναι PAL τοτε το σημα που θα δεις στην οθονη -ασχετα με το ποιος scaler δουλευει- θα εινια και παλι PAL...

To scaler λειτουργει όποτε τo σημα στην εισοδο ειναι διαφορετικης αναλυσης απο την ονομαστικη αναλυση του panel.

Reaction score
0
Ωραια, αρα εγω που εχω ενα απλο dvd που δινει 576p στην 55α2000 με componet αξιζει να παρω ενα dvd με hdmi των περιπου 150 ευρω (π.χ. sonyns76,pioneer969) ή θα ειναι πεταμενα λεφτα ?
Τελικα τι ειναι καλυτερο? Να παιρνει η tv μου 576p και να δουλευει ο scaler της ή να παιρνει 720p απο dvd με hdmi και να δουλευει μετα ο scaler της? Στη δευτερη περιπτωση μηπως ειναι χειροτερα γιατι γινεται 2 φορες επεξεργασια στο σημα (scaler dvd και μετα scaler της tv) ή ειναι καλυτερο ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.899
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo