Απορια ..

Reaction score
0
ασχετα απο την canon 5D mark ii
εχω και την canon 40D
οπως και μια canon g12
η απορια μου ειναι η εξεις και μαλιστα μιλωντας με εναν φιλο μου που ειχε και αυτος την canon 50D και πηγε στην 60D ε την ιδια απορια με εμενα ..

πως γινεται να δειχνει καλυτερη εικονα καθως τραβας φωτογραφια στην οθονη της μηχανης η g12 compact σε σχεση με την 40D
εχω δει πολυ καλη εικονα καθος τραβαω φωτογραφια
στην οθονη της αλλα και στον υπολογιστη μετα η εικονα ειναι καλη ..
ενω με την 40D δεν ειναι ιδια εικονα ουτε στην οθονη της μηχανης ουτε στο υπολογιστη υστερει σε σχεση με την g12 ..
δεν εννοω να πειραχτει η φωτογραφια σε προγραμμα αλλα καθος τραβηχτηκε ..
το ιδιο μου ελεγε και ο φιλος ασχετα αν δεν ειχε καμια κομπακτ και μιλαγε αναμεσα στα 2 σωματα crop canon 50D και 60D
οτι οι διαφορες καθος φενεται η εικονα στην οθονη μηχανης αλλα και υπολογιστη ειναι μεγαλες
απο την 50D με την 60D.
εγω εχω βαλει την g12 διπλα στην 40D με ακριβως την ιδια φωτο και οι διαφορες ηταν μεγαλες στα χρωματα η g12 πολυ ζωντανα χρωματα και ποιο καθαρη σε σχεση με την 40D
και στην οθονη της μηχανης αλλα και στην οθονη του υπολογιστη..
το ιδιο μου ελεγε και ο φιλος για τα χρωματα και την καθαροτητα της φωτο μεταξυ 50D και 60D
τι ειναι αυτο που κανει αυτη την διαφορα ο επεξεργαστης??

Reaction score
298
Οι γνωσεις στο χειρισμο του raw αρχειου ειναι που θα καθορισουν το αποτελεσμα. Με γνωση στο πώς θα ρυθμιστει η μηχανη, οι dslr θα ξεφυγουν πολυ μπροστα στο τελος..

Τι δε σου αρεσε στις φωτογραφιες καθε φορα και πώς προσπαθησες να το διορθωσεις;

Reaction score
0
Απάντηση: Απορια ..

τραβοντας μια φωτογραφια με την g12 και ακριβως την ιδια η και διαφορετικες δεν εχει να λεει με την canon 40D
*στην g12 εχει καλυτερα χρωματα η φωτογραφια και στην οθονη της μηχανης καθος τραβηχτηκε αλλα και στην οθονη του υπολογιστη μετα πριν απο οποιαδηποτε επεξεργασια ...
δεν λεω για το raw που αν το φτιαξεις απο μια canon 40D σε σχεση με ενα raw g12 θα εχει μεγαλυτερα και καλυτερα αποτελεσμα στο τελικο σταδιο ..
αλλα για το γιατι δειχνει η μια ετσι και η αλλη αλλιως στην οθονη της μηχανης ??

οπως ακριβως και με την 50D και 60D του φιλου ..
που οφειλεται??

Reaction score
298
Η οθονη της μηχανης δεν ειναι ασφαλες κριτηριο. Της 40D ειναι παλιας τεχνολογιας σε σχεση με τα πιο νεα μοντελα. Αλλα ετσι και αλλιως αυτο που βλεπεις στην οθονη της μηχανης ειναι ενα jpeg με τις ρυθμισεις που εχει. Οι οποιες ρυθμισεις στις compact συνηθως ειναι πιο "καλωπιστικες". Η διαφορα αναμεσα στις 50/60D πιθανοτατα οφειλεται ειτε σε επεξεργαστη ειτε σε διαφορετικες ρυθμισεις. Πιο πιθανο το 2ο

Αληθεια, ποια χρωματα ειναι σωστα; Της 40d ή της g12?

Reaction score
0

οταν ρωτησα τον φιλο για το αν οι ρυθμισεις ηταν ιδιες και στις 2 μηχανες σε ενα test που εκανε για να δει με τις 2 μηχανες 50D και 60D μου ειπε οτι ρυθμισεις ηταν ιδιες στην ιδια κιολας φωτογραφια τραβοντας και απο τις 2 μηχανες ..
χωρις να ηταν ιδιο ομως αυτο που εβλεπε μετα την ληψη στην οθονη της μηχανης αλλα και του υπολογιστη ..
πριν απο ρυθμισεις raw στο Υπολογιστη ..
καλυτερα χρωματα και ποιο καθαρη φωτογραφια εβλεπε στην 60D απο οτι 50D ..
της g12 ειναι ποιο σωστα στην 40D πρεπει να κανεις ρυθμισεις raw να ερθουν στα ισια τους η εκει που θελεις εσυ ..

Reaction score
0

αν ειναι να οφειλεται σε επεξεργαστη τοτε γιατι λενε οτι δεν παιζει ρολο το σωμα μηχανης αλλα ο φακος μονο ....
αν ειναι να βλεπεις τετοια φωτο καθος τραβηχτηκε απο την μηχανη σου ασχετα απο το τι θα κανεις μετα με το raw ξενερωνεις ...
εγω ξενερωνω βλεποντας την εικονα που μου δειχνει η 40D οσο καλη φωτογραφια και να ξερω οτι εχω τραβηξει με την 40D ..
αλλα χαιρομαι σε σχεση με την καθαρη εικονα που μου δειχνει η g12
καθος τραβηχτηκε ..
που σε κανει μερικες φορες να παρεις την g12 να τραβηξεις κατι αντι για την crop ..
την g12 την εχω παρει για να εχω μια μηχανη παντα πανω μου να βγαζω φωτογραφιες που με την 5D και οποιαδηποτε μηχανη θα μου εφευγαν μεχρι να βγει απο την τσαντα η να αλλαξω φακους και τα λοιπα..
και εχω φτασει στο σημειο να μην δουλευω καθολου την 40D ..
O φιλος απο τοτε που αγορασε την 60 σε σχεση με την 50 που ειχε εχει κανει πολυ μικρη χρηση της 50D για τον λογο που εχω αφησει και εγω την 40D ..
χρωματα οθονης και καθαροτητα φωτογραφιας ...

Reaction score
0

και δεν μιλαω μονο για το τι φενεται στην οθονη της μηχανης η του υπολογιστη
αλλα αν φενεται κατι καλο ειναι και καλυτερο απο αυτο που δεν φενεται καλο ..
αν με την 50D εχεις τραβηξει μια εικονα και την ιδια με την 60D και την βλεπεις και σε οθονη μηχανης και σε υπολογιστη να ειναι καλυτερη της 60D ( με ιδιες ρυθμισεις και φακους)
σε χρωμα σε ποιοτητα στο 100 τοις εκατο και σε ολα να ξεχωριζει εχοντας τες διπλα διπλα
τοτε λογικα αυτη η εικονα θα ειναι καλυτερη απο οτι της 50D ..
εφοσον ο επεξεργαστης η δεν ξερω τι αλλο την εχει κανει καλυτερη ..
δεν το εννοω με την g12 και canon 40D που εχουν αλλον αισθητηρα ..
αλλα με αλλα σωματα ιδιου αισθητηρα ...

π.χ αν εβγαζα μια εικονα με μια canon 40D
με μια canon 50D
με μια canon 60D
με μια canon 7D
με ιδιους φακους και ιδιες ρυθμισεις
ποια φωτογραφια απο ολα τα σωματα θα ηταν καλυτερη *???

Reaction score
1.831

Πλέον οι compact έχουν προχωρήσει πολύ. Οι εταιρίες έχουν βρει τι θέλουν οι καταναλωτές και κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η μεγαλύτερη μερίδα ερασιτεχνών φωτογράφων θέλει μια μηχανή η οποία να βγάζει όμορφες φωτογραφίες out of the box, να είναι...φορητή και σχετικά οικονομική.

Οι DSLR είναι τεχνικά καλύτερες από τις compact και τις mirrorless αλλά έχουν 2 κακά: είναι μεγάλες και θέλουν δουλειά για να αποδώσουν αυτό που θέλουμε.
Βέβαια στα χέρια των επαγγελματιών που γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα αποτελέσματα είναι απολύτως εξαιρετικά.

Βλέπω την αγορά να "γυρίζει" προς τις high end compact μηχανές όπως η canon g1x με καλό φακό και αισθητήρα εφάμιλλο των dslr.

Αν προσέξατε βέβαια η νέα γενιά αυτή των μηχανών θα κοστίζει περισσότερο από τις απλές dslr που κυκλοφορούν σήμερα....

Reaction score
0

ηθελα εναν φακο ευρυγωνιο για την 5D mkii και μολις χθες τελικα υστερα απο αποφαση και δοκιμη πηρα τον canon 17-40mm ..
σκεφτομουν να επαιρνα μεχρι και τον carl zeiss Distagon 21mm αλλα πολυ αρχιζω να φοβαμαι οτι καλυτερα να παρω μια canon g1x αντι φακου ..
εφοσον σε λιγο καιρο θα βγαλουν κομπακτ που δεν θα πιστευουμε ...
και ασχετα απο φακους και σωματα που εχει κανεις παρουσιασουν κανενα τερας μικρο ισοδυναμο με μεγαλες της αγορας και χωρις να υστερη σε πολλα σημεια ..
στα χερια των επαγγελματιων η και μη επαγγελματιων που γνωριζουν τι ακριβως κανουν και οι compact εχουν εξαιρετηκα αποτελεσμα αναλογα την compact και τον φωτογραφο φυσικα και την επεξεργασια και ολα ...
διοτι και FF σωμα να εχει κανεις και φακους καλους αν υστερει σε επεξεργασια φωτογραφιας μπορει αντι να κανει καλυτερα την φωτογραφια να την χαλασει και τελειως
ενω αυτος που μπορει να μην εχει FF και φακους
και εχει compact και καλη επεξεργασια μπορει η εικονα του να ειναι και καλυτερη το εχω δει και αυτο για αυτο το λεω ...
και δεν ειναι λιγοι που κουβαλανε compact αντι FF και φακους βγαζοντας απιθανες φωτογραφιες
σαν μια ποιο ενναλακτικη λυση χωρις να εχουν βαρος,ογκο,φοβο του εξοπλισμου τους ,κ.α.λ εκτος αν προκεται για δουλεια ..

Reaction score
33
Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου, οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε...αλλά!
Προσωπικά διαφωνώ... ποτέ δεν έχω δει φωτογραφία από compact που να κοντράρει στα ίσα μια καλή DSLR + φακό..
Πέρα του ότι υπάρχουν πάμπολλοι περιορισμοί στις compact (ή για να κάνεις το ίδιο πράγμα που κάνεις με μια dslr σε τρώνε τα menu...) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες compact είναι έτσι ρυθμισμένες που να βγάζουν εντονότερα χρώματα, οξύτητα και αντίθεση. Αυτό, γιατί στο μη πεπειραμένο μάτι φαίνεται εντυπωσιακό.... αλλά απέχει παρασάγγες από την φυσική αίσθηση...
Στο τέλος τέλος κάποιος έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει έτσι τις παραμέτρους της dslr ώστε να παίρνει το αντίστοιχο με τις compact αποτέλεσμα...
Πάντως στην πραγματικότητα, έχουν πολύ -πάρα πολύ- ψωμί ακόμα να φάνε οι compact...

Reaction score
298

αν ειναι να οφειλεται σε επεξεργαστη τοτε γιατι λενε οτι δεν παιζει ρολο το σωμα μηχανης αλλα ο φακος μονο ....
αν ειναι να βλεπεις τετοια φωτο καθος τραβηχτηκε απο την μηχανη σου ασχετα απο το τι θα κανεις μετα με το raw ξενερωνεις ...
εγω ξενερωνω βλεποντας την εικονα που μου δειχνει η 40D οσο καλη φωτογραφια και να ξερω οτι εχω τραβηξει με την 40D ..
αλλα χαιρομαι σε σχεση με την καθαρη εικονα που μου δειχνει η g12
καθος τραβηχτηκε ..
που σε κανει μερικες φορες να παρεις την g12 να τραβηξεις κατι αντι για την crop ..
την g12 την εχω παρει για να εχω μια μηχανη παντα πανω μου να βγαζω φωτογραφιες που με την 5D και οποιαδηποτε μηχανη θα μου εφευγαν μεχρι να βγει απο την τσαντα η να αλλαξω φακους και τα λοιπα..
και εχω φτασει στο σημειο να μην δουλευω καθολου την 40D ..
O φιλος απο τοτε που αγορασε την 60 σε σχεση με την 50 που ειχε εχει κανει πολυ μικρη χρηση της 50D για τον λογο που εχω αφησει και εγω την 40D ..
χρωματα οθονης και καθαροτητα φωτογραφιας ...

Καταρχήν όποιος είπε πως το σώμα δεν παίζει ρόλο στη φωτογραφία.. πετάει χαρταετό. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μεινει με σώματα 10ετίας και θα επενδύαμε μόνο σε φακούς. Όμως, το να μιλάμε -πιθανότατα- για jpeg σε απαιτητική, ερασιτεχνική, φωτογραφία είναι λίγο άτοπο. Τα χρώματα κάθε μηχανής τα φέρνουμε εκεί που θέλουμε εμείς, είτε στον υπολογιστή είτε ρυθμίζοντας τα jpeg απο τις ρυθμίσεις τις μηχανής. Προσωπικά, το jpeg δεν το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια.
Απο κει και πέρα, όμως, υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας που μας κάνει να νομίζουμε πως κάθε νέα αγορά είναι καλύτερη απο την προηγουμενη. Στη σύγκριση με την 50D η 60άρα βγαίνει παντού χαμένη εκτός απο τον αισθητήρα. Ο αισθητήρας είναι λογικό να είναι καλύτερος.. το πόσο εξαρτάται απο πολλους παράγοντες.

Σύγκριση οποιασδήποτε σύγχρονης compact με οποιαδήποτε σύγχρονη dslr ίδιας εταιρείας απλά δεν τίθεται. Η απόσταση είναι το χάος και μια μέρα. Με την προϋποθεση βέβαια του να ξέρει ο χειριστής να χρησιμοποιεί την dslr που είναι σαφώς πιο απαιτητικό εργαλείο.

( απο τις compact αφήνω απέξω κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις όπως η Fuji Χ100 που είναι στην ουσία ένας αισθητήρας APS-C με σταθερό φακό, οποτε είναι αναμενόμενο ν'αποδίδει εξαιρετικά ).

Σε φωτογραφίες εκδρομικού τύπου ( πχ πάω μια βόλτα και θελω να βγαλω αναμνηστικες φωτογραφίες ) καθώς και στη φωτογραφία δρόμου, οι compact έχουν πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις dslr. Η ποιοτητα εικόνας ΔΕΝ είναι ένα απο αυτά τα πλεονεκτήματα.

Αυτό που λέει ο chrisB για εντυπωσιασμό με τα χρώματα των compact είναι απολυτα σωστό. Γιαυτό νωρίτερα αναφέρθηκα σε πιο "σωστά" χρώματα. Η Nikon coolpix που είχα έβγαζε πολυ πιο κορεσμένα χρώματα απο την 5DII και ακόμη πιο πολύ απο την 1Ds3 που έχω δει αρχεία της. Αυτο δεν καθιστά την Coolpix καλύτερη, το αντίθετο.

Reaction score
0

αν ηταν να τρωγαν απο τωρα της μεγαλες δεν θα επαιρνα καν και τον 17-40mm αλλα καποια στιγμη στο μελλον με ολες αυτες τις αλλαγες που κανουν βγαζοντας compact με τετοιους αισθητηρες και αν συνεχισουν με την ροη αυτη κατι θα αλλαξει στο μελλον..
ουτε εμενα θα μου αρεσε με τοσα οσα εχω παρει να γινει κατι τετοιο απο πολλες πλευρες ..
στο θεμα μενου αναλογα την μηχανη που μπορει να επιλεξει κανεις
μπορει να εχει ενα απλουστατο και ευχρηστο manual σε οτι και αν θελει να κανει εφοσον μπορει να χειριζεται και dslr ..
* την g12 εξηγω για ποιο λογο την εχω παρει ..
ουτε ειμαι καμιας compact μεχρις στιγμης σε σχεση με ολα οσα εχω ..
*οταν εννοουσα οτι οχι μονο dslr αλλα και compact μπορουν να βγαλουν καλες φωτογραφιες σε αυτους που ξερουν τι κανουν οι επαγγελματιες και μη δεν εννοουσα
την κοντρα σε σχεση με dslr/ compact λες και υπαρχει η θα ηθελα να υπηρχε ..
(ισως να υπηρχε αν ειχαν τον ιδιο αισθητηρα οπως εκαναν σχεδον και με την g1x) ποσο μαλλον και στο επομενο μοντελο η στα επομενα χρονια ...
εννοουσα οτι εχω δει φωτο dslr να ειναι ποιο χαλια απο compact το εννοουσα απο το θεμα κακης επεξεργασιας..
χωρις να δικαιολογο την κομπακτ οι ολες τις μηχανες
απλα ηθελα να τονισο λεγοντας αυτο οτι καποια ειναι και σχετικα και οτι παιζουν και αλλα ρολο ...
οποιαδηποτε φωτο ας ειναι απο τον καλυτερο φακο το photoshop και το καθε αλλο προγραμμα μπορει ευκολα με κακη επεξεργασια να καταστρεψει την φωτογραφια οταν ο αλλος ουτε καν ξερει τι θα επρεπε να κανει κατω απο την αναλογη φωτογραφια που εχει τραβηξει
και τι να χρεισιμοποιησει
νομιζοντας κιολας οτι την φτιαχνει..
και ειναι πολλοι αυτοι ..
με αυτην την εννοια ειπα οτι το εχω δει και αυτο οχι για να δικαιολογησω κατι ...
και οταν λεω καταστρεψει εννοω ακομα και στην αισθητικη οχι μονο ποιοτητα ..
και να μην αξιζει και ας εχει βγει και απο τον καλυτερο φακο που υπαρχει ..

ειναι πολλα που παιζουν ρολο στο κομματι της φωτογραφιας θεωρω
πανω απο ολα εμεις οι ιδιοι (μεσα απο αυτο που νοιωθει ο καθενας ξεχωριστα εχοντας την δκη του (αισθητικη)
που τον στιγματιζει φωτογραφικα βγαζοντας την
και με ενα συνδιαμο πραγματων γυρω απο την φωτογραφια...
ωστε να βγει η φωτογραφια κατω απο αυτα που διαθετουμε....

Reaction score
298

Έχεις δίκιο για το ζήτημα της κακής επεξεργασίας. Απλά εκεί ο βασικός παράγοντας είναι η τεχνική κατάρτιση επάνω στη χρήση των προγραμμάτων επεξεργασίας καθώς και η προσωπική αισθητική όπως ανέφερες. Πάντως ως εργαλείο στοχευμένο στην καλύτερη και πιστότερη απεικόνιση, οι dslr θα έχουν για πολλά χρόνια τον 1ο λόγο.

Πιστεύω θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος με το συνδυασμό 5D2 + 17-40.
Καλές φωτο-βόλτες σου εύχομαι!

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ να σαι καλα ..

εργαλεια και πιστoτερη απεικονιση dslr ειμαι και εγω ..
απλα ολα οσα ελεγα τα εννοουσα με την εννοια οτι ασχετα απο ολα αυτα τα πραγματα παιζει μεγαλο ρολο και ο φωτογραφος και η αντιληψη του και ολα αυτα που ειναι ενας συνδιασμος πραγματων για
το αποτελεσμα καλης φωτογραφιας που ειναι το ζητουμενο σε συνδιαμο μιας και ολα ειναι συνδιασμος πραγματων περι φωτογραφιας με τον εξοπλισμο και οχι μονο ολα παιζουν για εμενα γιατι μπορει για αλλους να μην ειναι ετσι ...
για αυτο αναφερθηκα λεγοντας οσα ειπα ...
ειναι αναλογα πως βλεπει κανεις την φωτογραφια και πως την οριζει
για εμενα και πως το βλεπω
ειναι ενα συνολο πραγματων που αποτελειται απο πολλα
(αισθητικη φωτογραφου,γνωση,ταλεντο,ματι,επεξεργασια,εξοπλισμος,χρηση εξοπλισμου,εμπειρια, στησιμο φωτα κ.α.λ)
για π.χ
10 φωτογραφοι με τις ιδιες μηχανες και φακους
και τους πουν θελω να μου βγαλεις σε αυτο το δωματιο το βαζω που ειναι πανω στο τραπεζι το ιδιο θεμα ολοι ...
ο καθενας θα τον βγαλει με εναν δικο του τροπο εκφρασης,γωνιας,ματιας που πηγαζει μεσα τους
ασχετος αν ολοι εχουν τα ιδια πραγματα στο τελος ομως μιας και ολα αυτα εχουν να κανουν με το αποτελεσμα της φωτογραφιας μια απο τις δεκα θα ειναι και η καλυτερη απο ολες και θα ξεχωριζει εχοντας κανει κριτικη στις φωτογραφιες
εκει θα εχει παιξει ρολο ο φωτογραφος και οχι ολα τα αλλα ...
περι φωτογραφιας ειναι πολλα θεματα γενικα με αυτην την εννοια το εννοουσα ..
το ιδιο μπορει να γινει και με την επεξεργασια
και με το ματι του φωτογραφου
και με ολα για αυτο δεν ειναι ομοιες ολες οι εικονες απο ολους ..

ευχαριστω πολυ για την κουβεντα και τις απαντησεις ...
σας ευχαριστω ...

Reaction score
33
Τι ευχαριστείς βρε?
Όλοι την ίδια τρέλα έχουμε!
Καλές φωτογραφίσεις και περιμένουμε να δούμε τις φωτογραφίες σου εδώ! :107:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members