Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Reaction score
30.456
Απάντηση: Re: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

να 'μαι κι εγω....
να προσθεσω στη κουβεντα οτι για τα ιδια χρηματα ενα μικρο ηχειο (ραφιου-βιβλιοθηκης-βασης κτλ) στις περισσοτερες περιπτωσεις παιζει καλυτερα απο ενα μεγαλο δαπεδου,με δεδομενο βεβαια το λιγοτερο μπασο που λογω του ογκου του μπορει να αποδωσει.
εγω ειχα (εχω ακομα stand by) τα b&w dm302 https://www.google.gr/search?q=dm30...NMsvRsgaKvoHQDA&ved=0CD4QsAQ&biw=1920&bih=993
τα οποια παιζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ
Δε ξέρω γιατί ,αλλά πάντα μου άρεσε το design αυτής της σειράς. Είχα τα DM 305 (δαπέδου από την ίδια σειρά) και ενώ αντικειμενικά δεν το λες και όμορφο ηχείο ,εγώ καθόμουν και τα χάζευα...

Reaction score
0
Απάντηση: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Ειναι ενα μικρο μπερδεμα η επιλογη τυπου ηχειου.Αν τελικα καταληξω σε δαπεδου,γλυκοκοιταω αυτα...
http://www.skroutz.gr/s/348183/Q-Acoustics-1050.html

Το αλλο θεμα ειναι οτι ακουω μουσικη συνηθως οταν καθομαι στο γραφειο.Και τα δαπεδου "πεφτουν" λιγο χαμηλα σε υψος για τετοια χρηση (περαν του οτι ειναι και μεγαλα σε ογκο).

Reaction score
512

Καλησπερα.Σημερα εφτασε στα χερια μου ενας Υamaha RS-500 και πιστευω οτι καλο θα ηταν να μου λυθουν καποιες αποριες,πριν ανατιναξω...οτιδηποτε.Οποιος μπορει και θελει να με βοηθησει,ευπροσδεκτος.

Σκοπευω να συνδεσω (για αρχη) τον ενισχυτη σε 2 ηχεια βιβλιοθηκης που εχω.Ειναι χειροποιητα,οχι καινουρια και στα χαρακτηριστικα τους γραφουν "Impulse power 150w,Nominal power 70W,Music power 90w",κι ολα μαζι στα 8Ω.Και η 1η ερωτηση ειναι: πρεπει να ρυθμισω τον ενισχυτη στα 8Ω? ΝΑ τον αφησω εκει που ειναι?Πως παει το θεμα...?
Η 2η ερωτηση ειναι αν μπορει απο...υπερβολικο ζηλο να κανω ζημια στον ενισχυτη.Θεωρω φυσικο να καουν τα ηχεια σε παρομοια κατασταση.Αλλα παιζει να παθει ζημια και ο ενισχυτης?

Και μια τελευταια.Οταν ξαναβρω χρηματα,εχει καποιος μια προταση για τι ηχεια ταιριαζουν στον συγκεκριμενο? Γενικα ακουω Rock,καποιες φορες Metal,σε μεσες-υψηλες συνηθως εντασεις.

Συγγνωμη αν οι αποριες μου φαινονται παιδικες...Δεν εχω ασχοληθει ποτε σοβαρα με τον ηχο,αλλα ελπιζω να ξεκινησω τωρα :)
Καλησπερα φιλε.
Εχω να σου κανω μια προταση που για ροκ 99 τις εκατο ταιριαζει. Η τιμη του ειναι λογικη και μπορει να αποδωσει εξισου καλα και ηλεκτρονικη μουσικη η αλλα ειδη που ισως εκπλησει το ευρος του στα ειδη μουσικης συναρτηση παντα βεβαια με το κοστος τους . Επισης θελω να τονισω οτι ειναι 3 δρομων. Εχει γουφερ ειδικα για το μπασο μιας και δαπεδου θα εχει εκταση. Επισης αντεχουν μεχρι 125watt πραγματικης ισχυως ειτη r.m.s. Ο ενισχυτης σου βγαζει εως 75w. Αυτος ειναι ενας πολυ καλος συνδιασμος.
http://www.skroutz.gr/s/341409/Wharfedale-Vardus-300.html
Επισης ο ενισχυτης σου (κουκλι , με γεια) εχει διακοπτη στην πισω οψη για επιλογη Ωμ πχ αν το ηχειο που θα του κουμπωσεις ειναι 6Ωμ θα γυρισεις τον διακοπτη στα 6Ωμ. Αν ειναι 8 θα βαλεις τον διακοπτη στα 8.
Για τις αποριες σου οσο το θεμα ταιριασμα ηχειων και ενισχυτη η πιθανης βλαβης του απο κακο ταιριασμα με τον παραπανω κανονα αναλογια ποτε και με τιποτα (περαν διαβολικων και πολλων συμπτωσεων μαζι) δεν θα πρεπει να ανησυχεις. Για τον ενισχυτη σου (ζημια) μην σκας ειναι σκυλια και εχουν προστασιες.

Reaction score
0

Μετα απο αρκετη σκεψη και πολλες ωρες μπροστα σε περιοδικα και pc,αγοραστηκαν τα Klipsch RB-61 II.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα απο τα ηχεια και γι αυτο θα θελα να πω ενα ευχαριστω στα παιδια που βοηθησαν εδω στο φορουμ.

...Ομως εχω 1-2 αποριες ακομα(οχι που θα γλιτωνατε :p ).Eχουν να κανουν με την συνδεση στον ενισχυτη μου.Δλδ τα καλωδια.Τι προσεχει ενας ανθρωπος στα καλωδια αυτα?Τωρα εχω καποια καλωδια ηχειων,αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι τα πλεον ικανα.
Η 2η απορια εχει να κανει με την διπλοκαλωδιωση.Αξιζει?Εχει ο ενισχυτης την δυνατοτητα αυτη? (εψαξα και δεν βρηκα ακρη...).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

...

...Ομως εχω 1-2 αποριες ακομα(οχι που θα γλιτωνατε :p ).Eχουν να κανουν με την συνδεση στον ενισχυτη μου.Δλδ τα καλωδια.Τι προσεχει ενας ανθρωπος στα καλωδια αυτα?Τωρα εχω καποια καλωδια ηχειων,αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι τα πλεον ικανα...
Υπάρχουν τριών ειδών καλώδια ηχείων, τα σωστά, τα λάθος, και τα αρεστά. Ένα σωστό καλώδιο ηχείων έχει απαραιτήτως τους αγωγούς του συνεστραμμένους μεταξύ τους ή πλεκτούς (αν είναι περισσότεροι από δύο), ώστε να ελαττώνεται κατά το δυνατόν το επαγωγικό ή χωρητικό μέρος της αντίστασής του. Αν τα καλώδια που ήδη έχεις είναι φτιαγμένα μ' αυτόν τον τρόπο, μην ασχολείσαι περισσότερο.

Reaction score
8.905

"Μας αρέσει" η δεν "μας αρέσει", τα καλώδια γενικά παίζουν ρόλο στην τελική (διαμόρφωση) αναπαραγωγή του ήχου, ένα καλώδιο μπορεί να μην προσθέσει-αφαιρέσει (περίπου) τίποτα από αυτό που είναι η δουλειά του να κάνει, αλλά και κάποιο άλλο (σαν μαντζούνι) μπορεί και να “γκρεμίσει” ένα σύστημα... Εκεί έξω υπάρχουν τίμια καλώδια με ελάχιστα ευρώ (μάξιμουμ μέχρι τα 10-12) που “παίζουν” εξαιρετικά, και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κάποια που στοιχίζουν πολλαπλάσια μηδενικά παραπάνω!

Reaction score
8.905

Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Κόγια... και θα προσθέσω το υλικό κατασκευής, δηλαδή ο αγωγός (μέταλλο) να πληρεί κάποιες επώνυμες προδιαγραφές, πχ. OFC (Oxygen Free Copper), LC-OFC (Linear Crystal-Oxygen Free Copper), OCC copper (Ohno Continuous Casting copper) ο τελευταίος είναι και κινέζος μάλιστα...:biggrin:

ΥΓ. LC-OFC (Linear Crystal-Oxygen Free Copper) Μέσα στο στόμα μου το έχω... αλλά δεν το λέω...:roflmao:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Hitachiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Γιατι να το κρύψομεν άλλωστε :laugh:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads