Αποσταση ηχειων-τοιχου + crossover settings

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.643
Απορια: Για τα ηχεια μου (B&W Matrix 2 Series 2, bass reflex-back firing) ο κατασκευαστης συστηνει ελαχιστη αποσταση απο τον μπροστα τοιχο 50 cm. Οταν ομως χρησιμοποιουμε sub με crossover για παραδειγμα στα 80hz, δεν αλλαζουν τα δεδομενα, και αρα η συνιστωμενη αποσταση για καθε ηχειο? Θα μου πειτε δοκιμασε στο χωρο σου και βρες το ιδανικο σημειο μονος σου, αλλα υπαρχει κατι ως κανονας? Εχει ξανασυζητηθεί το θεμα?

Reaction score
255
Κανε πρωτα την δοκιμη σου, ο καλυτερος τροπος για να διαπιστωσεις πως ακουγονται τα ηχεια σου στο χωρο σου.

Reaction score
15.469
υπαρχει ο "κανονας των πεμπτων" (νομιζω ονομαζεται) εδω για την τοποθετηση ηχειων ,για την προσθηκη sub ... δε ξερω :) ,δε νομιζω ομως να αλλαζει αυτο ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.643
Επαιξα πολυ ωρα με την τοποθετηση, και στο εμπρος-πισω, και στην αποσταση απο τον πλαινο τοιχο. Επισης επαιξα και με το crossover 70 ή 80hz και διαφορετικές αποστασεις, και σε καθε μια επαιζα και με τις ρυθμισεις του sub, και με το toe in. Μου εφαγε αρκετες ωρες, και τωρα μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος. Αλλα το αρχικο ερωτημα παραμενει, γενικως μιλωντας: Θα επρεπε οι κατασκευαστες να δινουν συσταση για διαφορετικές αποστασεις απο τον τοιχο των μπροστινων ηχειων ( surround ή 2.1) αναλογα με τα crossover settings?

TGD

Reaction score
10.549
Όχι, γιατί δεν ξέρουν που έχεις τοποθετήσει το subwoofer.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis