Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

Reaction score
6
[ATTACHl]12360[/ATTACHl]Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Μάρτιν ΜακΝτόνα ("Six Shooter", Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους 2007) έρχεται μια μαύρη κομεντί, μια ιστορία πάνω στη φιλία, την τιμή και την πίστη με ήρωες τον Κόλιν Φάρελ, τον Ρέιφ Φάινς και τον Μπρένταν Γκλίζον.
Έπειτα από μια δύσκολη "δουλειά" στο Λονδίνο, οι δυο εκτελεστές Ρέι (Φάρελ) και Κεν (Κλίζον) διατάζονται από το αφεντικό τους Χάρι (Ρέιφ Φάινς) να αποσυρθούν για λίγο και να κρυφτούν στην Μπριζ, μια πόλη του Βελγίου. Εκεί, ο Ρέι συνειδητοποιεί ότι το αφεντικό τους τον θέλει νεκρό από το χέρι του Κεν. Ένα road trip ξεκινάει και ο Ρέι βλέπει ξεκάθαρα πια ότι "αν θέλεις να γίνει σωστά μια δουλειά, απλώς κάν' την μόνος σου"...

Ο παραγωγός Γκράχαμ Μπρόαντμπεντ διάβασε το σενάριο και, όπως τονίζει, "το βρήκα ως ένα μοναδικό κομμάτι γραφής, με απίστευτους διαλόγους και υπέροχους ρόλους. Αν επισκεφθεί κανείς την Μπριζ, θα διαπιστώσει ότι παίζει από μόνη της έναν βασικό ρόλο στην ιστορία, έχει μια έντονη ατμόσφαιρα και είναι τόσο γραφική."

Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή Ρέιφ Φάινς, "η ανησυχία των ηρώων, τοποθετημένη στην παλιά, όμορφη, καλοδιατηρημένη μικρή ευρωπαϊκή πόλη όπου δρουν, αποτελεί την τέλεια αντίθεση. Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή- στον τρόπο γραφής του, το χιούμορ του δένει πολύ ωραία με τους ήρωές του. Ως σκηνοθέτης, αποδείχτηκε έξυπνος και γενναιόδωρος."

Ο ΜακΝτόνα αποκαλύπτει, "δεν έγραψα τους διαλόγους έχοντας στο νου μου τον κάθε ηθοποιό συγκεκριμένα. Αρχικά ο Ρέι (Φάρελ) και ο Κεν (Γκλίζον) ήταν Λονδρέζοι. Τους έκανα όμως Ιρλανδούς όταν πήραν τους ρόλους οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί. Όλα πήραν το δρόμο τους μετά απ' αυτό- η σχέση τους και ο ανταγωνισμός τους με τον Χάρι (Φάινς)."
"Όλοι οι ήρωες αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας με τον δικό του τρόπο", συνεχίζει ο σκηνοθέτης. Στο τέλος της ταινίας, επιτέλους ο θεατής θα έχει καταλάβει τι οδήγησε τον καθένα στις πράξεις του, τους λόγους πίσω από κάθε πράξη τους, μεταξύ των οποίων και αυτές που προηγήθηκαν της άφιξής τους στην Μπριζ."

Παιζουν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιφ Φάινς, Μπρένταν Γκλίζον
Σκηνοθεσια: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Πρεμιέρα μεθαύριο Πέμπτη 3/4/08

Attachments

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

Ποτε θα κυκλοφορησει σε DVD για να μπορεσω να μιλησω για αυτο το
αριστουργημα?
Δεν κρατιεμαι με τιποτα...

Reaction score
60

αριστουργημα?
Kυκλοφορει 20/10/2008 απο την ODEON :126:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

αριστουργημα?
Ναι...ναι
Γιατι ετσι που το ειδες δε σ αρεσε ?
Για να ξερω δηλαδης....:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

Ναι...ναι
Γιατι ετσι που το ειδες δε σ αρεσε ?
Για να ξερω δηλαδης....:137:
Μου αρεσε και παρα πολυ αλλα δεν μπορω να μιλησω ρε συ...

Reaction score
6

Δεν νομιζω πως χρειάζεται να κρατιέσαι …
Μπορεις να πεις τι είδες - αν το είδες - όπως κανει ολος ο κόσμος σε παρόμοιες περιπτώσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

Απλα η καλυτερη ταινια του 08...
Το ιδιο ηθελα να γραψω και εγω αλλα μετα αρχισα να αναρωτιεμαι
κατα ποσο θα αγγιξει ολους, η ταινια αυτη, το ιδιο?

Αληθεια, εχετε παει στην Μπριζ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αποστολή στην Μπριζ - In Bruges (2008)

Αληθεια, εχετε παει στην Μπριζ?
Για πολύ λίγο αλλά είναι πραγματικά ένα πανέμορφο μέρος.

Το έργο είναι καλό, λίγο αργή η εξέλιξή του αλλά αξίζει να το δει κανείς.

That's for John Lennon you Yankee f@ckin' c@nt!!!
:622:

Reaction score
175

Εχει πολλές ατακες παντως το εργο.... νομιζω αυτες αξιζουν περισσοτερο. Κατα τα αλλα αργο μεν, και χωρις τιποτε που να μην εχουμε ξαναδει, ουτε στην πλοκη ουτε στις ανατροπες του.

Εκτος απο τις ατακες παντως, συνεισφερει και η τοποθεσια....

Reaction score
7

Εμένα μου άρεσε πολύ. και η χημεία μεταξύ Φάρελ Γκλίσον ήταν top notch και η σκηνοθεσία. Αλλά για εμένα η πόλη με τα τοπία της είναι όλα τα λεφτά. Πραγματικά καλή ταινία. Είχα δεί το review του Empire να το εξυμνεί και μου κίνησε την περιέργεια. Αφού το είδα κατάλαβα το σκόρ ;)

Reaction score
0
Καλουλα ταινια ,ακομα πιο καλη η διαφημιση της πολης .
Μπορει να πωλειται και σαν τουριστικος οδηγος .

Reaction score
140
Την ταινία δεν την έχω δει ακόμα , ένας φίλος που την είχε δει και ήμασταν πρόσφατα στο Βέλγιο με ζάλισε και για την μπριζ και για την ταινία και για να μην με ζαλίζει πήγαμε και στην μπριζ όπου άρχισε να μου διηγείται την ταινία κτλ μου τα έκανε μπαλόνια , η μπριζ είναι μια μικρή πόλη χαρακτηριστικό δείγμα κάτω χωρών και συνίσταται εάν είστε φαν της μπύρας η αν είστε πάνω από 60 χρονών .
Το σοκ ωστόσο αφορά τα ποδήλατα που είναι το κύριο μεταφορικό μέσο στην πόλη και αυτό που σας γράφω δεν είναι υπερβολή . έστω και αν για κάποιο περίεργο λόγο θα ήθελες να κυκλοφορήσεις με αυτοκίνητο σε δευτερόλεπτα θα αισθανόσουν πολύ μα..κας. προφανώς η ταινία έχει λειτουργήσει και σαν προβολή της πόλης αφού με τον συγκεκριμένο φίλο πηγαίνουμε χρόνια στις Βρυξέλλες για δουλειά και ποτέ πριν δεν του είχε έρθει όρεξη για εκδρομή ( όλο το Βέλγιο είναι βαρετό )

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Η φετινή ταινία-έκπληξη για μένα! Χιούμορ στα όρια του σουρεαλισμού, χαρακτήρες με βάθος, εξαιρετικές ερμηνείες απ' όλους τους πρωταγωνιστές. Δείτε το!

Reaction score
51

Μου κινήσατε την περιέργεια......
Θα την δω! :107:

antonisgr said:
η μπριζ είναι μια μικρή πόλη χαρακτηριστικό δείγμα κάτω χωρών και συνίσταται εάν είστε φαν της μπύρας ή αν είστε πάνω από 60 χρονών .
Χαχαχα.......
Κάποιος βγάζει καπνούς :116:

Reaction score
0

Πάρα πολύ καλή ταινία και ερμηνείες και μια ταινία έξω απο τα αμερικάνικα πρότυπα. Οι ερμηνείες όλων είναι πάρα πολύ καλές και όλοι οι χαρακτήρες έχουν βάθος. Ο Φάινς δείχνει για άλλη μια φορά την κλάση του και ο Φάρελ κάνει την έκπληξη.
Έχουμε συνηθήσει δυστυχώς στο βιντεοκλιπίστικο μοντάζ, που κάθε άλλο προσφέρεται για χαρακτήρες με βάθος, γιαυτό και μερικοί την βρίσκουν αργή.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.993

Μέχρι κι εγώ πείστηκα να τη δω... :114:

Καλές ερμηνείες, ωραία φωτογραφία, αλλά ως εκεί.
Δε βαρέθηκα αρκετά ώστε να σταματήσω να βλέπω, αλλά δεν ήμουν και χαρούμενος μετά το τέλος της ταινίας για την απόφαση να τη δω.

Υ.Γ. Δε μου άρεσε η Μπριζ , όπως και όλες οι άλλες πανομοιότυπες βελγικές πόλεις, όπως και το Βέλγιο γενικά... :109:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale