Απο που αγοράζουμε (πλέον) λυχνίες;

Reaction score
6
Καλημέρα. Στην μετά audiocraftworks εποχή απο ποιά αξιόπιστα μαγαζιά αγοράζουμε λυχνίες; Με ενδιαφέρει να είναι καλά ματσαρισμένες (εννοείται!) και να μπορούν να αποσταλούν στην επαρχία, καθώς διαμένω στην Καβάλα.
Επίσης, μήπως γνωρίζεται εάν 1 χρόνο μετά τον χαμό του Σπέρτου διατίθενται ακόμα λυχνίες απο τους συγγενείς του;
Ενδιαφέρομαι για μία τετράδα EL 34 Svetlana (Logo C), 1 ζευγάρι 12AX7 και ένα ζευγάρι 12ΑU7 (Οι τελευταίες θα με ενδιέφεραν και σε NOS μάρκες, όπως προμήθευε ο Μιχάλης).
Επίσης δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω και απο μαγαζί στο εξωτερικό, αρκεί να μου πεί κάποιος σίγουρα που έχει ήδη προμηθευτεί, ότι δεν είχε εξτρά δασμούς στο τελωνείο (Αμερική κλπ.) και ότι είταν σωστά ματσαρισμένες.
Τα λέμε guys!!
Και για την ιστορία: Οι EL-34 Θα αντικαταστήσουν 4 Electroharmonix KT-88 σε ένα Primaluna proloque 2. Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί κατά την ταπεινή μου (και σχετικά άπειρη μουσικά) άποψη οι μεσαίες που βγάζουν οι EL-34 δεν συγκρίνονται με τίποτα με τον κάπως πιο σκληρό, μεταλικό ίσως και λίγο τρανζιστοράτο ήχο των KT-88.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει, αλλά ο Μιχάλης μου είχε μιλήσει με καλά λόγια γι'αυτόν εδώ: Jacmusic

Eίναι και Γερμανία οπότε δε φοβάσαι τελωνεία..

Reaction score
9
Απάντηση: Απο που αγοράζουμε (πλέον) λυχνίες;

Εγώ έχω γεμίσει ένα κουτί ολόκληρο με λάμπες όλες αγορασμένες από ebay και οι περισσότερες από Αμερική και δεν πλήρωσα ποτέ τελωνείο, εκτός από κάτι EL34 που πήρα από Ισλανδία και πλήρωσα το τροματκικό ποσό των 3 ευρώ στο ταχυδρομείο. Ο Primaluna δεν χρειάζεται ματσαρισμένες λάμπες αυτό θα σου γλυτώσει λεφτά αν δεν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω. Αν δεν εμπιστεύεσαι αγορές μέσω ebay αυτό το κατάστημα από Ολλανδία αν δεν κάνω λάθος μου φαίνεται καλή επιλογή http://www.machmat.com/sales/

Τώρα όσον αφορά την αλλαγή από ΚΤ88 σε EL34 εγώ έκανα το αντίθετο και νομίζω ότι κάποια πράγματα που ακούς με τις ΚΤ88 θα σου λείψουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις όλα είναι θέμα γούστου, ματσαρίσματος με τα ηχεία κ.λ.π. Αν πάντως πας σε NOS EL34 προτείνω τις RFT, ότι καλύτερο πίσω από τις Mullard αλλά με λογική τιμή.

Reaction score
4
Zarastro για τις siemens, τις el-34, τι γνώμη έχεις; Κοστίζουν αρκετά λεφτά και δεν ξέρω αν αξίζουν...η κατασκευή τους υποτίθεται ότι είναι κορυφαία, όπως και ο ήχος τους: θερμός, με σώμα, χωρίς σκληρότητα. Τις σκέφτομαι σοβαρά για τον primaluna dialogue two. Υπάρχει κανείς που τις έχει δοκιμάσει; Κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ η τετράδα...

Reaction score
9

Η Siemens νομίζω, με μία επιφύλαξη, δεν έφτιαξε ποτέ EL34 στην πραγματικότητα είναι RFT made με το logo της Siemens πολύ κοινή πρακτική για τις NOS. Πιστεύω ότι η τιμή που λες δεν δεν αξίζει, η σωστή τιμή είναι αυτή εδώ από Αγγλία χωρίς δασμούς http://cgi.ebay.co.uk/EL34-SIEMENS-..._Consumer_VintageAudio_RL?hash=item3ca7802c7c

Reaction score
4
Κοίτα εδώ, εδώ κι εδώ. Το τελευταίο πιστοποιεί αυτό που λες, ότι δηλαδή η βασική εταιρεία είναι η RFT και τα logo που εμφανίζονται μπορεί να είναι siemens, telefunken κλπ.
Το ίδιο λέει και η tubedebot που τους εμπιστεύομαι.

Όμως, αφενός αρχίζουν και εξαντλούνται με ταχύτητα- εξού και οι υψηλές τιμές, ο δε κωδικός d83 των συγκεκριμένων δεν φαίνεται να είναι μέσα στους επίσημους, (το είχα δει κάποια στιγμή όπου κάποιος αναρωτιόταν τι συμβαίνει μ' αυτές)... στο ολλανδικό site που παραπέμπεις, οι siemens είναι ακόμα πιο ακριβές. Γενικά όταν βλέπεις ότι κάποιος δίνει πολύ φτηνή τιμή σε σχέση με τους άλλους, κάτι δεν πάει καλά.

Χρόνια πολλά και για την ημέρα!

Reaction score
9

Δεν πρότεινα το Ολλανδικό σαιτ για τις χαμηλές του τιμές αλλά για την περίπτωση που δεν εμπιστεύεται κάποιος το ebay και δεν θέλει να αγοράσει λάμπες από αμερικάνικο σαιτ λόγω κινδύνου δασμών στο τελωνείο. Εγώ για την τιμή που τις δίνουν θα τις αγόραζα τις Siemens EL34 στο ebay αν δεν είχα ήδη 10 RFT. Πάντως η τιμή δεν είναι ύποπτα χαμηλή, άλλο αν κάποιοι έμποροι εκμεταλεύονται το logo Siemens για να τσιμπάνε τις τιμές. Αν δεις τους πληστηριασμούς για τις RFT δεν πάνε πάνω από 150 ευρώ συνήθως, αυτή είναι λογική τιμή σε σχέση με τα 300 και 500 ευρώ που χτυπάνε οι Mullard.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos