Απο panasonic AE700 σε Topaz

Reaction score
54
Αξιζει το upgrade απο panasonic AE700 σε Sony VPL-AW15 Topaz?
Το budget ειναι limited οποτε για την ωρα ξεχναω τα 1080p (και τον Sony VW60 που ηθελα).
Θα δω διαφορα απο τον Panasonic λοιπον?
Η πηγη μου θα ειναι το toshiba ep35 hd-dvd. Ομολογουμενος ο panasonic δεν αποτελει καποιο θαυμα τροφοδοτούμενος ακομα και απο HD υλικο.
Για τον topaz ακουω θετικα λογια. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι εαν αξιζει το upgrade η εαν προκειται για ψιλοδιαφορες (λιιιγο καλυτερο μαυρο...λιιιγο καλυτερο contrast, κτλ)

Reaction score
191
bill ειμουν κατοχος 2 χρονια του πολυ καλου 700αρη αλλα το μηχανακι γερασε αρκετα.

ετσι μετα απο σκεψη και τρομερα περιορισμενο μπατζετ αγορασα τον τοπαζ.
η εικονα δεν εχει καμια σχεση.καταρχας η θολουρα που εχει το smooth screen του panny,στον τοπαζ ειναι το αντιθετο.και εγω που λατρευω την ευκρινεια ειμαι πολυ χαρουμενος απο την επιλογη μου.

ευκρινεια ξυραφι αφου με το που συνδεσα το προβολεα,νομιζα οτι ειχα μπροστα μου μονιτορ pc.το μαυρο του ειναι πολυ πιο καλο,και τα χρωματα πιο ωραια.

ειναι πολυ ησυχος προβολεας και το μονο αρνητικο που βρισω ειναι οτι αν κανεις τελειο focus εχει κοτετσοσυρμα αλλα με ελαχιστο defocus ο προβολεας διατηρει την ευκρινεια του και το συρμα χανεται.αλλωστε το εχουν γραψει και αλλα παιδια εδω μεσα.αυτο για μενα ειναι το μονο αρνητικο του.

σαν overall η εικονα ειναι αρκετα σκαλια πανω απο τον 700,με πιο τριδιαστατη αισθηση.και αν κατσω και ασχοληθω με ρυθμιση θα φερει ακομα καλυτερα απολεσματα.
φερτον να κανουμε κανα συγκριτικο!παντως η εικονα απo pc με transformers 1080p πραγματικα αγγιζει την τελειοτα ετσι?(τοκος)για μηχανημα του χιλιαρικου.
ειδικα εσυ που θα παιξεις με hd-dvd και ο σονυ υποστηριζει και 24f το μηχανημα θα ζωγραφιζει!

Reaction score
5
να περιμενεις καλυτερα...
Αμεσως μολις τον παρεις... θα κοιτας για 1080 και θα σε τρωει το παραπονο...
Δε χαθηκε ο κοσμος... μαζεψε λεφτα και πολυ συντομα θα μπορεις να παρεις τον διαδοχο του 60αρη με λιγοτερα χρηματα... υπομονη, και μην πας σε νεο μεταβατικο σταδιο...

Reaction score
191
Το budget ειναι limited λεει.

διαφωνω γιατι αν πουλησει τον 700 και τσονταρει αλλα 500-600 ευρω θα εχει κανει μια φθηνη και αξια αναβαθμιση.αλλο 600 ευρω και αλλο 4 χιλιαρικα.

Reaction score
1
Κι εγώ έχω το 700άρη και σκεφτόμουν αναβάθμιση αλλά θα γίνει όταν θα μπορώ να πάρω έναν 1080p.
Σίγουρα όσο προχωράει η τεχνολογία γίνονται αυτά τα μηχανήματα όλο και καλύτερα.
Το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά δεν έχω δει τον topaz για να πω,.... αλλά ο 700 απο τον 900 για παράδειγμα που έχω δει (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) δεν είχε σοβαρή διαφορά για να κάνω την αλλαγή.
Πιστεύω οτι με μια καλή ρυθμιση (ίσως και απο επαγγελματία) ο 700 έχει 1-2 χρόνια ζωή ακόμα χωρίς να ξοδευτείς πολύ.

Reaction score
54
να περιμενεις καλυτερα...
Αμεσως μολις τον παρεις... θα κοιτας για 1080 και θα σε τρωει το παραπονο...
Δε χαθηκε ο κοσμος... μαζεψε λεφτα και πολυ συντομα θα μπορεις να παρεις τον διαδοχο του 60αρη με λιγοτερα χρηματα... υπομονη, και μην πας σε νεο μεταβατικο σταδιο...

Να περιμενω ευχαρίστως. Αλλα καμια υλοποιηση στα 1000 ευρω (αντε και 2000 ευρω) δεν ειναι ικανη να δωσει ικανοποιητικη εικονα σε 1080p.

Προτιμω μια πολυ καλη εικονα στα 720p παρα μετρια σε 1080p.

Οποτε το βλεπω μαλλον για Topaz.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.159
Απάντηση: Απο panasonic AE700 σε Topaz

Πάντως με τον τοπάζ θα μείνεις ευχαριστημένος και δεν θα μετανιώσεις για την επιλογή σου.

Reaction score
54
φερτον να κανουμε κανα συγκριτικο!παντως η εικονα απo pc με transformers 1080p πραγματικα αγγιζει την τελειοτα ετσι?(τοκος)για μηχανημα του χιλιαρικου.
ειδικα εσυ που θα παιξεις με hd-dvd και ο σονυ υποστηριζει και 24f το μηχανημα θα ζωγραφιζει!
Σου φερνω το toshiba (πιστευω σε κανα δυο εβδομαδες να το εχω) να δουμε πως παιζει το topaz σου :mrgreen:

Reaction score
6
Απάντηση: Απο panasonic AE700 σε Topaz

Ο Sony υποστηρίζει 24f σε αναλυση 1080p ( οχι σε 720)
Κανω αυτην την διευκρίνηση καθως στα 1080 η εικονα του , χάνει σε σχεση με το 720 που μπορει να δωσει.

Reaction score
2.855
Δες και τον καινούργιο πανασόνικ.
Σε οικογενειακό συμβούλειο μετά γυναικών και παίδων η ομήγηρης αποφάνθει και προτίμησε αυτόν από έναν μέτριο 1080p.(Να σημειώσω ότι ο 1080 ήταν να εγκατασταθει στον σαλονι μου με καθρεπτες και ασπρους τοίχους)
Τον τοπάζ ΔΕΝ ...λίγο φώς σε σχέση μετον παλιό μου σόνυ και με τον καιρό που φυσιολογικά θα μειώνεται ...αν δεν εχεις δυνατότητα πλήρους συσκότισης...ξανασκέψου το

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.481
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid