Απτο pc στην HDTV--problem!!

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Παιδια στο πισι μου εχω την καρτα γραφικων Gainward 8600GT με εξοδους VGA,DVI και ΗDMI.

Eχω την τηλεοραση 32'' ΗD READY SONY kdl-32s2530.

Οταν συνδεω την τηλεοραση με το πισι με VGA καλωδιο παιζει κανονικα. Αλλα επειδη θελω να εκμεταλευτω τις μεγαλυτερς αναλυσεις που πιανει πηρα HDMI καλωδιο. Συνδεω λοιπον την HDMI θυρα της καρτας γραφικων με την HDMI θυρα της τηλεορασης. Κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις και ενω φαινεται απτο πισι η τηλεοραση δεν δινει σημα.
Καποιοι μουπανε οτι η συγκεκριμενη καρτα γραφικων εχει προβλημα δε παιζει η HDMI θυρα της.

Αγοραζω λοιπον καινουργιο καλωδιο DVI-HDMI ωστε να βαλω το DVI στη καρτα γραφικων και το HDMi στην τηλεοραση. Τιποτα παλι!!!

Εχει κανεις καμια ιδεα;;;
Αν οχι,υπαρχει καμ ια ρημαδιασμενη καρτα γραφικων γυρω στα 100-120ευρω που να δουλευει ΣΤΑΝΤΑΡ η HDMI θυρα της;;;

HV

Reaction score
0
Εχεις επιλεξει απο τα Option της καρτας CLONE ?
Δες τις εικονες πιο κατω και θα καταλαβεις τι να κανεις.

Attachments

• 64,6 KB Προβολές: 31
  • 53,1 KB Προβολές: 27
  • 56,5 KB Προβολές: 28

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
φιλε μου τα εκανα και αυτα και βαζω το καναλι της tv οπου δειχνει το σημα και δε δειχνει τιποτα.μαυρη οθονη. Ουτε "no signal" λεει αλλα ουτε και δειχνει τιποτα:-(

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Επισης πως μπορω να βαλω αναλυση 1360χ768 οπου ειναι η σωστε της τηλαορασης μου;;; στις "στανταρ" αναλυσεις πουχει να διαλεξω δεν την εχει αυτη.
Α και υποψην την οθονη του πισι μου την εχω συνδεδεμενη με VGA οποτε δε τη βλεπει "ψηφιακη" καιδ ε φαινεται στο "change the signal or HD forma" (sthn 3i photo sou)

HV

Reaction score
0
Αναγκαστικα θα προτεινω να βαλεις 720p σαν σημα για την τηλεοραση.....Το δοκιμασες αυτο ?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Το δοκιμασα κι αυτο δε μου δειχνει τιποτα,μαυριλα.

Κατι περιεργο,δε ξερω αν σου λεει κατι. Κανω ρεσταρτ το πισι και αντι να ανοιγει η οθονη του πισι μου ανοιγει η TV με κσεπλυμενα χρωματα τελιως χαλια και με παει ως εκει που δειχνει οτι φορτονουν τα XP οπου εκει κλεινει η TV και ανοιγει η οθονη του πισι και συνεχιζει...
τι κουλο ειναι παλι αυτο;

HV

Reaction score
0
Αυτο συμβαινει συνηθως στα ψηφιακα μονιτορ αν δεν τα ανοιξεις πριν φορτωσουν τα Windows και ετσι το συστημα εντοπιζει την τηλεοραση και στελνει εκει το σημα.
Αυτο που λες εσυ δεν ξερω τι σημαινει.....Και λες πως εχεις τσεκαρει το Clone...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
εχω τσεκαρει το clone ναι.
υποψην κατι αλλο. το DVI καλωδιο που συνδεα την οθονη του πισι μου παλια ηταν ετσi

ενω το DVI καλωδιο(DVI-HDMI) που αγορασα για να συνδεσω με την μεγαλη TV μου einai etsi:

Reaction score
1.846
Απάντηση: Απτο pc στην HDTV--problem!!

Αναγκαστικα θα προτεινω να βαλεις 720p σαν σημα για την τηλεοραση.....Το δοκιμασες αυτο ?
Αναγκαστικά πρέπει να βάλεις 720 μια και η τηλεόρασή σου είναι HD ready (720)
Eχω την τηλεοραση 32'' ΗD READY SONY kdl-32s2530.
και όχι Full HD (1080).

HV

Reaction score
0
Ναι δεν το προσεξα το ειδα μετα οταν ειπε αναλυση...
Οσο για το καλωδιο δεν νομιζω να φταιει αυτο..
Το PC οταν πας στα options αναγνωριζει την τηλεοραση ?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
to pc nai anagnorizei tin tv. Αλλα μονο μαυριλα δειχνει η τηλεοραση...
καποιος ειχε πει οτι ισως εχει Bug i καρτα γραφικων μου...
τι να κανω να ρισκαρω ναγορασω αλλη ρε γαμωτο;

HV

Reaction score
0
Σιγουρα διαλεγεις το σωστο AV στην TV σου ??????
ΑΝ τα κανεις ολα σωστα οπως στις φωτο που σου εστειλα τοτε τι αλλο να πω.

Reaction score
40

Πρωτα θα εχεις ανοιχτη την tv στο καταληλο AV που εχεις συνδεσει το HDMI και μετα ανοιγεις το pc. Ετσι θα αναγνωρισει η καρτα τι εχεις συνδεμενο. Δυστηχως το HDMI δεν μπορει να βγαλει 1366 Χ 768 αλλα μονο 1280 Χ 768 και μετα παμε στο 1920 Χ 1080. Μονο με VGA (D-SUB) Θα πετυχεις 1366 Χ 768 που ειναι και η εγγενης αναλυση του panel σου. Κατι το οποιο και σου συνιστω.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
δηλαδη ειναι προτιμοτερο να τα συνδεσω με vga αποτι με HDMi???
νομιζα οτι με VGA δε μπορω να φτασω τα 720p που πληρως υποστηριζει η τηλεοραση μου.
Kai αποτι διαβασα σε ξενα φορουμς λενε οτι τα χρωματα ειναι πολυ πιο ζωντανα και sharp στο DVI αποτι στο VGA.

HV

Reaction score
0
Μα δεν ειναι αναγκη να πας στο 1366χ768....Το 1280χ768 μπορει να ειναι μικροτερη αναλυση αλλα το DVI και το HDMI δεν εχουν επαφη με το απλο VGA οσο αφορα την απεικονιση.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Οταν λες oti to DVI/HDMI δεν εχει επαφη με το vga, ποιο εννοεις οτι ειναι καλυτερο;;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Α και κατι αλλο΄η ακρτα γραφικων μου αν και εχει HDMI εξοδο den exei HDCP support.Δε ξερω αν παιζει κανα ρολο αυτο στο προβλημα μου.

Reaction score
40

Κοίτα το HDMI παίζει καλύτερα απο το VGA αλλα μην φανταστείς καμία τραγική διαφορά. Απλα το να παίξεις σε 1280 X 768 θα χάσεις σε ευκρίνεια επειδή δεν θα είναι η εγγενής ανάλυση του πάνελ και θα ενεργοποιηθεί ο scaler της TV.

Οσες φορες εχω συνδεσει TV HD ready με HDMI διαφορες μαρκες το αποτελεσμα ηταν καλυτερο με πιο ευανάγνωστο με VGA ενω ειχα εξαντλησει ολες τις ρυθμισεις απο την καρτα. Απο την αλλη σε full HD το αποτελεσμα ηταν καλυτερο με HDMI και σε χρωμα και σε ευκρινεια.

Ελπιζω να σε καλυψα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
λοιπον νεα δεδομενα.
Καταφερα και παιζει η lcd tv μου !! οτι κανω στο μονιτορ του πισι γινεται και στην τηλεοραση.σαν clone δηλαδη!
Το προβλημα ομως ειναι οτι ενω τα χρωματα της τηλεορασης ειναι πολυ ζωντανα και πανεμορφα σε HD movie δειχνει τα προσωπα σαν να να ειναι καπως καρτουνιστικα./δε μπορω να το εξηγησω γαμωτο

Και γενικα το desktop ειναι οπως οταν αποθηκευεις ενα bmp αρχειο απτο paint των windows σε jpeg που πεφτει καπως η ποιοτητα; καπως ετσι φαινεται

HV

Reaction score
0
Πεσμας κιολας τι ΔΕΝ εκανες τοση ωρα και το εκανες και επαιξε...Οσο για το καρτουνιστικο δεν το καταλαβαινω...Γενικα αν δεν βλεπω κατι δεν μπορω να βοηθησω καλα..
Οσο για το HDCP εχει να κανει μονο στην αναπαραγωγη Blu-Ray και HD-DVD.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos