Από Δορυφορικό πιάτο στο δωμάτιο

Reaction score
0
Καλησπέρα στο forum, ψάχνω εδώ και καιρό πώς και αν θα μπορέσω να πάρω σήμα από την RF πρίζα στο δωμάτιο και να το στείλω σε συσκευή (TV Tuner) η οποία έχει είσοδο μόνο από δορυφόρο.
Γίνεται κάτι τέτοιο με καλώδιο τύπου RF σε F ή πρέπει οπωσδήποτε να πάρω το σήμα από την κεντρική πρίζα που είναι ο Δορυφόρος (στο σαλόνι) ; Υπάρχει καμιά λύση ;
Με ενδιαφέρει να βλέπω Nova (το TV Tuner που λέω να πάρω είναι S/S2). Αυτό που έχω τώρα μου δείχνει Nova αλλά με όχι τόσο καλή εικόνα (δεν είναι HD).
Αν γνωρίζει κανείς ας βοηθήσει, δεν βρίσκω άκρη. Σας ευχαριστώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός;

Πώς βλέπεις Nova ως τώρα; Από δορυφορικό πιάτο με δέκτη Nova?

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Reaction score
0
Καλημέρα, τώρα βλέπω αναλογικά μέσω TV Tuner, δεν ξέρω ακριβώς γιατί.
Κοιτάω μήπως με Video Sender κάνω κάτι, δεν βρίσκω άλλη λύση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Αν έχεις συνδρομή σε δορυφορική Nova, υπάρχει λύση, αλλά δεν είναι και φθηνή. Χρειάζονται 2 πράγματα:

1. HDMI to DVB-T modulator

Παίρνει σήμα από την έξοδο HDMI του δέκτη της Nova, και τον διαμορφώνει σε HD σήμα που μπορεί να ληφθεί σε κενή συχνότητα ενός δέκτη DVB-T (επίγειου ψηφιακού). Συνήθως η έξοδός του πηγαίνει στην κεντρική εγκατάσταση.
Κόστος όμως γύρω στα 300€.

2. Αν θέλεις να έχεις τη δυνατότητα χειρισμού του δορυφορικού δέκτη από απόσταση για την δεύτερη tv, θα χρειαστεί ένα IR remote extender.

Reaction score
20.889
Προσοχή στην περίπτωση χρήσης hdmi modulator, κατά πάσα πιθανότητα το σήμα στην έξοδο hdmi του δέκτη της nova είναι προστατευμένο με hdcp, και μάλλον δεν θα περνά από τον modulator (δε νομίζω να περιλαμβάνει hdcp stripping, όπως ορισμένοι διακόπτες/splitter hdmi πχ).

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ παιδιά, νομίζω όμως ότι δεν χρειάζομαι modulator (το ίδιο μου είπε και ο τεχνικός της Nova που ήρθε σπίτι), διότι στην TV στο δωμάτιό μου (που έχω και τον iMac), βλέπω πεντακάθαρα, μόνο στον υπολογιστή δεν βλέπω καθαρά. Έχω συνδρομή δορυφορικής Nova. Κοιτάω μήπως μπορώ μέσω Streaming (πχ με το Bradway 2T) ή μέσω Video Sender.

Reaction score
0
Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσω την ποιότητα εικόνας του αναλογικού μου σήματος ;
Δεν βλέπω άλλη λύση.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ