Από το σκληρό στην τηλεόραση.

Reaction score
0
Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα υπολογιστή desktop σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, από το οποίο με ασύρματο δίκτυο(router), βλέπω τις ταινείες που κατεβάζω, σε άλλο δωμάτιο, με laptop. Λόγω όμως της μικρής οθόνης του laptop, αποφάσησα να χρησιμοποιήσω τηλεόραση. ΕΡΩΤΗΣΗ: Να πάρω dvd player (και να μπλέξω με μετατροπές, υπότιτλους και τέτοια , λόγω του φορμά .avi), ή να πάρω κάποιο μηχάνημα tv sender, που έμαθα ότι παίζει (στέλνει) ασύρματα την ταινία από το pc στην tv, ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Τι μου προτείνετε από οικονομικής και ποιοτικής άποψης; (Παρεμπιτόντως, σκέφτομαι να πάρω tv που έχει θύρα usb, τη PHILIPS 32PFL9632D, αλλά δεν ξέρω αν με usb stick μπορεί να παίξει την ταινία. Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη αν σας κούρασα.

Reaction score
0
Φίλε grgr, έχω το παλιότερο μοντέλο, την 32PF9631D η οποία είχε και αυτή USB θύρα. Ότι γράφω παρακάτω αναφέρονται για αυτήν. Ψάξε μήπως τα πράγματα βελτιώθηκαν στην καινούργια σειρά.

Στην τηλεόραση έχω συνδέσει, εκτός από USB stick και δυο σκληρούς δίσκους, ο πρώτος ήταν 250G και ο δεύτερος 500GB.
Το κύριο μειονέκτημα των σκληρών είναι ότι παρουσιάζονται –σπάνια- κολλήματα στην αναπαραγωγή του video, τα οποία υποψιάζομαι συμβαίνουν κατά τη στιγμή του thermal recalibration του δίσκου (μειώνονται όταν ο δίσκος φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας του και αν αερίζεται καλά). Στο USB stick δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
Έχε υπ΄όψη σου επίσης ότι τουλάχιστον το παλιότερο μοντέλο, 32PF9631D, δεν υποστήριζε όλους τους τύπος video αρχείων, ενώ βέβαια δεν υποστηρίζει υπότιτλους, ούτε ελληνικά στα file names. Επίσης η ποιότητα αναπαραγωγής, απέχει μακράν σε σύγκριση με την αναπαραγωγή του ίδιου αρχείου από DVD μέσω HDMI (δεν δουλεύει το clearLCD, το DNL, το format εικόνας είναι μόνο auto κτλ). Τέλος τα control της τηλεόρασης για αναπαραγωγή από τη θύρα USB είναι απολύτως τα στοιχειώδη (μόνο play, stop, pause και fast forward/backward με ταχύτητα x3).

Συνοψίζοντας, το παλιό μοντέλο της τηλεόρασης μπορεί μεν να παίξει αρχεία video, αλλά με κάποια σημαντικά προβλήματα. Το HTPC είναι απείρως καλύτερο γι’ αυτή τη δουλειά. Αν συνδέσεις ένα laptop στην VGA είσοδο της τηλεόρασης θα έχεις πολύ καλύτερο file compatibility, αλλά πάλι δε θα έχεις την ίδια ποιότητα εικόνας με την component ή HDMI είσοδο.

Reaction score
1
Μπορείς να πάρεις ένα dvd/digital terrestrial receiver της F&U (απο πρακτικερ ή καρφουρ, δε θυμάμαι) το οποίο έχει υποδοχή USB και card reader. Το πήρα για πλάκα και έχω καταληξει να βλέπω από εκεί τις ταινίες που κατεβάζω, μέσω του usb, ενώ παίζει κανονικά και τους ελληνικούς υπότιτλους! Αν θυμάμαι κάνει κάτω από 60 ευρά.

Reaction score
5
Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα υπολογιστή desktop σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, από το οποίο με ασύρματο δίκτυο(router), βλέπω τις ταινείες που κατεβάζω, σε άλλο δωμάτιο, με laptop. Λόγω όμως της μικρής οθόνης του laptop, αποφάσησα να χρησιμοποιήσω τηλεόραση. ΕΡΩΤΗΣΗ: Να πάρω dvd player (και να μπλέξω με μετατροπές, υπότιτλους και τέτοια , λόγω του φορμά .avi), ή να πάρω κάποιο μηχάνημα tv sender, που έμαθα ότι παίζει (στέλνει) ασύρματα την ταινία από το pc στην tv, ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Τι μου προτείνετε από οικονομικής και ποιοτικής άποψης; (Παρεμπιτόντως, σκέφτομαι να πάρω tv που έχει θύρα usb, τη PHILIPS 32PFL9632D, αλλά δεν ξέρω αν με usb stick μπορεί να παίξει την ταινία. Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη αν σας κούρασα.
Ελπίζω να εννοείς τις ταινίες που έχεις αγοράσει και όχι απλά 'κατεβάσει'...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις και μάλλον θα καταλήξω στο dvd player με υποστήριξη divx. Φίλε plin, στο site της philips αναγράφεται ότι η τηλεόραση παίζει MP3, Αρχεία προβολής slide (.alb), Ακίνητες εικόνες JPEG, αλλά όχι αρχεία βίντεο. Φίλε jaguar13, το μηχάνημα δεν το γνωρίζω, αλλά από μια έρευνα στο google, μάλλον δε κάνει για τη δουλειά που θέλω. Και πάλι ευχαριστώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης