Από 2κάναλο σε 5.1

Reaction score
1
Αγαπητοί,

Αυτήν την στιγμή έχω έναν δικάναλο NAD c370, με τον οποίο πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος. Σαν πηγή έχω μια αυστηρά δικάναλη κάρτα ήχου απο το PC, με αλλαγμένα τα opamp την οποία και αυτήν την έχω φέρει στα μέτρα μου, και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ως εδώ είμαι μουσικά, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ την αναβάθμιση για λόγους ποιότητας/έντασης... εως ότου είδα ταινία σε έναν φίλο ένα απλοικό και φθηνιάρικο 5.1 σύστημα.

Άλλη αίσθηση ρε γμτ, δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα είναι με σοβαρότερο ήχο, βαθύτερα μπάσα κτλ, λιγότερες παραμορφώσεις όπως έγω. Όπότε μου μπαίνουν ιδέες για αναβάθμιση.

Έχω κάποια επιπλέον ηχεία για κέντρο και πίσω, για αρχή, οπότε μένει το θέμα της πηγής και του ενισχυτή. 7.1 δεν θέλω, το θεωρώ υπερβολή, εδώ θεωρούσα το 5.1 σε σχέση με το 2κάναλο :116:. Οπότε αν είναι δυνατόν στα 800-900ευρώ 5.1 ενισχυτής, θεωρώ θα είναι καλύτερος απο έναν που στα ίδια λεφτά είναι 7.1 ή παραπάνω.

Τι προτείνετε? Επειδή δεν θέλω να διαθέσω πολλά λεφτά, σκεφτόμουν ότι μιας και ο ενισχυτής πιάνει άνετα μια 400άρα*, και η κάρτα ήχου μια 70άρα-80άρα, να πάρω κάτι που κοίταζα σε YAMAHA κοντά στα 800-900ευρώ απο Νάκα.
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=92571
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=92966

Ερωτήσεις.
1) Έχουν ενσωματωμένο DAC? Να μην αγοράζω και κάρτα ήχου μαζί, μια καλή συσκευή να τελειώνω, και να είναι και ποιοτικό.
2) Σε σχέση με τον NAD C370 που έχω τώρα, ηχητικά αν χρησιμοποιώ το DAC του ενισχυτή (αν έχει) πόσο πίσω θα πάω? Σε ενταση, σε αποθέματα ενέργειας, σε σφιχτό μπάσο, γενικά θα είναι οπισθοδρόμηση? και πόσο? Το να ακούω μουσική θα εξακολουθεί να είναι η βασικότερη εργασία του ενισχυτή.

*Ενδεικτικά ο ενισχυτής πλέον έχει αντικατασταθεί απο τον C372 που είναι στα 150 αντί 120w ανα κανάλι, και κοστίζει κοντά στο 1000ρικο. Κατα τα άλλα είναι ολόιδιος με τον δικό μου.

Reaction score
6
Στα λεφτά που λες όλοι είναι 7.1

Ενσωματωμένο DAC έχουν γιατί κάνουν αποκωδικοποίηση και έχουν ψηφιακές εισόδους.

Απόθεμα ενέργειας, μπάσο σφιχτό.... χμμμμ... Σε σύγκριση με αυτόν που έχεις.... χμμμ... μην περιμένεις και πολλά.:121:

Ο NAD μπορεί να δουλέψει σαν τελικός;
Για να τον έβαζες να κάνει αυτός τη δουλειά για τα front έλεγα.

Επίσης με τα χρήματα αυτά πηγαίνεις και σε μεγαλύτερους A/V από αυτούς που έβαλες στα link.

Reaction score
6
Αχά! Μπορεί να δουλέψει σαν τελικός γιατί απ' ό,τι βλέπω έχει pre out - main in (εκεί που είναι οι γέφυρες).

Reaction score
1
Αν δώ ότι αξίζει τον κόπο, στόχος είναι να δώσω αυτά που έχω να βάλω άλλο ένα 500ρικο απο την τσέπη μου και να κάνω την αναβάθμιση. Οπότε δεν θα κρατήσω (αν αλλάξω σύστημα) τον NAD, και δεν θα μπλέξω με τελικο-προενισχυτές, τα μισά ηχεία έτσι, τα μισά αλλιώς. Ξέρετε καμιά φορά για να γλιτώσουμε κάτι λίγο, τα κάνουμε τόσο μαντάρα που μπαίνουμε σε μεγαλύτερα έξοδα... :105:

Ηχεία έχω κάτι σχετικά άγνωστα (είχα ανοίξει ένα θέμα και στο thread των ηχείων ή του DIY παλαιότερα) αλλά θηρεία με 12άρια woofer. Τους έχω αλλάξει τα φώτα, mid, twitter, τους έβαλα καινούργια crossover επιπλέον ηχοαποροφητικό και έχω ρίξει πολύ μεράκι και χρόνο για να τα φέρω και αυτά όπως θέλω, με την βοήθεια του συγχωρεμένου Μιχάλη.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Από 2κάναλο σε 5.1

Έτσι όπως τα λες και με τόση δουλειά που έχεις κάνει φοβάμαι πως το πέρασμα στο πολυκάναλο θα είναι οπισθοδρόμηση ότι ενισχυτή και να διαλέξεις...
Μήπως να έμενες στα δύο κανάλια με τον NAD; Λέω μήπως... :108:

Reaction score
6
Εάν έβαζες το πεντακοσάρικο για έναν μικρότερο A/V και κράταγες τον NAD; (λέω 'γω τώρα).

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις π.χ. τον RXV-663 με τόσα που δεν έχει και καμιά σπουδαία διαφορά από τον RXV-863 (νομίζω το scaler και άντε να έχει 5-10 Watt παραπάνω, σιγά τώρα αφού το ίδιο σχέδιο έχει ο ενισχυτής, άντε να έχουν αλλάξει κανένα transistor στην έξοδο).

Απλά ρίχνω ιδέες στο τραπέζι.

Reaction score
2.236
Μια πρόταση - συμβιβασμός. Αφού λες ότι έχεις ρίξει πολλή δουλειά στα ηχεία και σου αρέσει και ο ενισχυτής γιατί δεν δοκιμάζεις το εξής: Κάτι τέτοιο http://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm και κάποιον μεταχειρισμένο AV π.χ. http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=71539 από τις αγγελίες του site (για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν πουλάω τίποτα εγω!!); Γιατί έχω την αίσθηση ότι πουλώντας τα δικά σου θα τα σκοτώσεις και είναι κρίμα. Και αν γλυκαθείς ρε παιδί μου παίρνεις αργότερα κάτι καλύτερο που να σε καλύπτει και σε μουσική και σε ταινίες.

Reaction score
1
Να κοιτάξω τις αγγελίες για κάτι πιο συμφέρον είναι καλή η πρόταση σου. Και ειδικά αυτό που παρέθεσες δελεαστικό.
Τώρα να πάω σε έτοιμο σετάκι με ηχεία σαν αυτά που δείχνεις, δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου. Ηχεία έχω και κεντρικά με αρκετό μπάσο (δεν θέλω σε πρώτη φάση sub) και περιφερειακά.
Ευχαριστώ!

Reaction score
1
Το χαζεύω και με προβληματίσατε.

Λέτε να πάρω ένα οικονομικότερο και να βάλω τον NAD σαν τελικό?
Πώς όμως θα καταλαβαίνονται, μήπως τα 2 κεντρικά ηχεία παίζουν σε άλλες στάθμες σε σχέση με τα περιφερειακά (σαν τελικός ίσως παίζει τέρμα???).

Έτσι αφενός κρατάω την μουσικότητα του NAD και την δύναμή του, απο την άλλη εγκαταλείπω την όμορφη καρτούλα μου, και αφήνομαι στο έλεος του DAC του οικονομικού ενισχυτή και του προενισχυτικού του μέρους.

Οπότε κάτι φθηνό στα 300-400ευρώ και nad τελικός για τα 2 κανάλια, ή τα πουλάω και παίρνω κάτι κοντά στο 900-1000άρι. Ιδού το ερώτημα...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Από 2κάναλο σε 5.1

Πώς όμως θα καταλαβαίνονται, μήπως τα 2 κεντρικά ηχεία παίζουν σε άλλες στάθμες σε σχέση με τα περιφερειακά (σαν τελικός ίσως παίζει τέρμα???).

Έτσι αφενός κρατάω την μουσικότητα του NAD και την δύναμή του, απο την άλλη εγκαταλείπω την όμορφη καρτούλα μου, και αφήνομαι στο έλεος του DAC του οικονομικού ενισχυτή και του προενισχυτικού του μέρους.

Μπορεις επισης (νομιζω δηλαδη , εγω το ειχα κανει με δυο ζευγαρια ηχεια , αλλα δεν βεπω που μπορει να εχει διαφορα ..αν εχει ας μας πει καποιος) να παρεις ενα splitter για τα καλωδια και να συνδεσεις τα μπροστινα και με τον nad και με τον πολυκαναλο.
Και να ακουσεις μουσικη απο τον πρωτο και cinema απο τον δευτερο. :137:

Κρατας και την καρτα ετσι , δηλαδη ολα τα υπαρχοντα σου..:138:

Αλλα πηγαινε ακου μερικους πολυκαναλους στην πιο χαμηλη κατηγορια (400-600 Ε ) και μερικους στο χιλιαρικο να παρεις μια ιδεα...

Reaction score
6

Οπότε κάτι φθηνό στα 300-400ευρώ και nad τελικός για τα 2 κανάλια, ή τα πουλάω και παίρνω κάτι κοντά στο 900-1000άρι. Ιδού το ερώτημα...
Σαν τελικός δεν θα παίζει "τέρμα" γιατί θα συνδεθεί στις εξόδους pre-out front L-R του A/V και θα ρυθμίζεται η ένταση από το volume του A/V.
Το θέμα της αναντιστοιχίας της έντασης λόγω διαφορετικής ισχύος ρυθμίζεται και αυτό από τον A/V μειώνοντας τη σχετική ένταση των καναλιών που ακούγονται δυνατότερα κατά μερικά dB μέσα από το μενού του.

Reaction score
1
Ναι αλλά πώς θα έχει ίδια στάθμη. Ο ένας θα είναι 2*120w (καθαρά και καλό ρεύμα) και ο άλλος θα είναι κάτι του στύλ 7*75. Ναι με θα υπάρχει το ποτενσιόμετρο του AV, αλλά μετά πώς θα γίνεται?

Reaction score
6
Ναι αλλά πώς θα έχει ίδια στάθμη. Ο ένας θα είναι 2*120w (καθαρά και καλό ρεύμα) και ο άλλος θα είναι κάτι του στύλ 7*75. Ναι με θα υπάρχει το ποτενσιόμετρο του AV, αλλά μετά πώς θα γίνεται?
Οι εντάσεις των καναλιών ρυθμίζονται +/- 10 dB συνήθως μέσα από το μενού του A/V.
Άσε που αυτό μπορεί και να το ρυθμίσει αυτόματα με την αυτόματη ισοστάθμιση ο A/V.

Reaction score
0
Δεν ξέρω που μένεις φίλε, αλλά αν είσαι Θεσ/νίκη πέρνα από το καινούργιο Μ.Μάρκετ απέναντι από το City Gate. Yamaha RXV-663 ---> 299€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τον ζαχάρωνα κι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό για το νέο, πρώτο σύστημα που έστησα, αλλά τελικά προτίμησα προς το παρόν λύση δικάναλου, λόγω τρέλας με μουσική. Αργότερα βλέπουμε. Αλλά στην τιμή αυτή, έτοιμος ήμουν να τον πάρω κι αυτόν!!!

cbk

Reaction score
5
Πώ πώ απίστευτη τιμή.
Ο Νάκας τον έχει 650!!!! Αν είναι δυνατόν...
O Νάκας έχει πάντα την προτεινόμενη ανώτατη λιανική τιμή της αντιπροσωπείας.

Στην αγορά (street price) η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη, όχι βέβαια σαν την προσφορά (κράχτη) του Μ.Μ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
George(ή Spyros?Μπέρδεμα το όνομα σου:137:) ''καλύτερο'' ήχο δεν νομίζω να βρείς σε σχέση με τον ενισχυτή σου έστω και αν πας στο 1000-αρικο για Α/V.Έχεις και 12άρι γούφερ αν κατάλαβα καλά(να υποθέσω ότι δεν έχεις καμιά μέτρηση ευαισθησίας και αντίστασης?) όπότε ενδέχεται να τους πέσουν λίγο βαριά τα ηχεία σου.
Απ την στιγμή που αυτό που έχεις σε ικανοποιεί καλύτρα θα ήταν να πάρεις έναν οικονομικό A/V και να εκμεταλευτείς το τελικό στάδιο του nad.
Εκ πείρας:Μarantz sr6300 vs Audiolab 8000s σημειώσατε χι(σχεδόν) όσον αφορά το προενισχυτικό στάδιο.Εντάξει είναι κομμάτια 5έτιας και βάλε,αλλά άλλη η χρήση του ενός άλλη του άλλου.Παρόλα αυτά.....σχεδόν χι(ελάχιστα καλύτερος ο audiolab αλλά αμελητέα η διαφορά βάσει οικονομικών κριτιρίων/απαράδεκτο κατ εμέ).
Άσε που τα νέα μοντέλα σε Α/V έχουν πολύ ισχυρούς επεξεργαστές στο τμήμα του ήχου οπότε από θέμα dac μάλλον θα είσαι καλυμένος(και πάλι ο συγκεκριμένος marantz είχε πιό πλήρη ήχο σε σχέση με ένα τεκνικς-δεν θυμάμαι μοντέλο,ήταν αυτό το μεγάλο με το κύκλωμα virtual battery,840,890 κάτι τέτοιο).

Υ.Γ. Αν μπορέσω να κανονίσουμε να σου φέρω τον marantz να πάρεις μια ιδέα?

Reaction score
1
Γιώργος το όνομα, το άλλο επίθετο!

Όχι δεν τίθεται θέμα να φέρεις τίποτα, δεν θέλω να ξεσηκώνω τον κόσμο! Ευχαριστώ πάντως!

Ωραία άρα καταλήγουμε σε έναν AV κυρίως για την προενίσχυση και DAC των 2 μπροστινών καναλιών. Τα πίσω και το κεντρικό ειλικρινά δεν με νοιάζουν τα πολλά ίσα να παίζουν σωστά! Οπότε θέλω κάτι με καλό DAC και καλή προενίσχυση. Έμφαση εκεί, τα άλλα (ένταση, ρεύματα, ποιότητα ενίσχυσης κτλ, δεν με απασχολούν)

Ωραία κοιτάζω προς τα εκεί (και ακούω και προτάσεις! όλα καταγράφονται!)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Στην θέση σου πάντως δεν θα τον έδινα:
http://www.stereophile.com/integratedamps/633/index.html

(Έντάξει μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι στο review(που δεν το νομίζω) αλλά take a look στις μετρήσεις.Το μηχανάκι έχει ΔΥΝΑΜΗ!Και η καλή δύναμη είναι ακριβή αν δεν είναι ''ψηφιακή'':126: )

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members