Από SVS σε Arendal αξιζει ?

Μηνύματα
39
Reaction score
43
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!Είμαι κάτοχος ενός SVS pb2000 πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του. Διάβασα μια κουβέντα εδώ μέσα που εγινε για τα Αrendal και συγκεκριμένα για την σειρα 1723 που με έκανε να τους ρίξω μια ματιά και η αλήθεια είναι ότι μου κέντρισαν το ενδιαφέρον! Με έχει κερδίσει η ποιότητα κατασκευής τους και αισθητικά λόγω σχεδιασμού θα πήγαινε άψογα να μπει σε γωνία διαγώνια αν κάτι τέτοιο ακουστικά επιτρέπεται. Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε οτι αξίζει να μεταβώ σε ένα 1723 1V και εφόσον αξίζει ποια θα ήταν μια λογική τιμή να πουληθεί το SVS; Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
 

Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
Fanτάζομαι έχεις διαβάσει για ένα μέλος το οποίο μετέβει απο pb13 ultra σε δύο arendal 1723 1.5S (ετσι νομιζω λέγεται, με δύο γουφερ, sealed τελος πάντων) και έχει γράψει τα καλύτερα αναφορικά με τα subs. Βέβαια δεν υπήρξε νομίζω απευθείας αντιπαραθεση svs vs arendal (ένα εναντίον ενός) με μετρήσεις κοκ, πήγε απευθείας στα δύο. Ας μας πει κι ο ίδιος @ankokdog

Κατά πόσο αξίζει να μπεις στην διαδικασία να πουλήσεις αυτό που έχεις κι όχι να πάρεις άλλο ένα, εξαρτάται σε μεγλάο βαθμό απο τα οικονομικά σου. Σίγουρα έχεις ένα καλό/δυνατό σαμπ. Με το δεύτερο σαμπ, έρχεται μεταμόρφωση στον ήχο (αν φυσικά γίνει σωστή τοποθετηση/ρύθμιση), είτε αυτό ειναι άλλο ένα pb2000 είτε δυο arendal, είτε δυο μονολιθ είτε δύο ξερωγωτι (αρκει φυσικά να ειναι αντίστοιχα δυνατά/μεγάλα).

Παλαιότερα, με pb2000 ξεκίνησα, άλλαξα σε pb4000 και κατέληξα με 4 pb4000. Αν γύριζα το χρόνο πίσω νομίζω θα έπαιρνα άλλα 3 pb2000 μιας και ο λόγος τιμή/απόδοση για τον χώρο μου και τις εντάσεις που θέλω θα ήταν πιο υψηλός με τα pb2000 (1000 ευρω έναντι 2500 ευρώ το τεμάχιο)
 
Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.830
Reaction score
77.385
Με το δεύτερο σαμπ, έρχεται μεταμόρφωση στον ήχο (αν φυσικά γίνει σωστή τοποθετηση/ρύθμιση), είτε αυτό ειναι άλλο ένα pb2000 είτε δυο arendal, είτε δυο μονολιθ είτε δύο ξερωγωτι (αρκει φυσικά να ειναι αντίστοιχα δυνατά/μεγάλα).
έτσι ακριβώς....

μη σκέφτεσαι το sub Μόνο ως μέγεθος επιδόσεων ή ότι άλλο κριτήριο έχεις στο μυαλό σου....

η ουσία βρίσκεται στα τεμάχια....

ξεκινάς με 2....

μπορώ 2?

αυτό πρέπει να είναι το ερώτημα στο νήμα και όχι αν θα πάρεις κάποιο καλύτερο

όποιο και να επιλέξεις ..δεν παίζει κανένα ρόλο αν δεν μπορεί να υποστηρίξει η τσέπη σου και ένα δεύτερο
 

Μηνύματα
4.502
Reaction score
7.800
Όπως είπαν και πιο πάνω καλύτερα να πας σε δεύτερο από το να ψάχνεις το "καλύτερο"

Είχα και pb2000 και pb13 ultra.

Σίγουρα αισθητικά και ποιοτικά τα Arendal είναι σε άλλο επίπεδο.

Άμεση σύγκριση δεν έχω γιατί πήγα απευθείας σε 2 χ sub 2 και έχω προσθέσει και ένα sub 3 πριν λίγους μήνες το οποίο είναι σε αγγελία γιατί δεν έχω χώρο ούτε χρόνο να το αξιοποιήσω.

Σε κάθε περίπτωση η ατάκα και το chest kick που τρώω από αυτά ακόμη και από ένα δεν είχε σχέση με τα svs. Τα svs είναι "βαριά" για πολύ low καταστάσεις που δε κάθονται καλά σε κοινούς οικιακούς χώρους.

Όσον αφορά το sub 3 είναι κτήνος για να φεύγουν σοβάδες.
 

Μηνύματα
39
Reaction score
43
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Αρχικά σκεφτόμουν για δεύτερο pb2000 αλλά ο τωρινος χώρος δεν μου επιτρέπει να βάλω και δεύτερο τέτοιου όγκου. Μόνο δύο μικρότερα θα χωρουσαν όπως τα 1s που αναφερατε αλλά το οικονομικό ξεφεύγει και επίσης είναι και sealed. Μόνο σε βάθος χρόνου ίσως με ένα τώρα κι ένα άλλο στο μέλλον. Για να το λέτε ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο ο αριθμός των σαμπ κάτι ξέρετε παραπάνω! Θα το κοιτάξω όπως μου λέτε! Να στε καλά!
 

Μηνύματα
39
Reaction score
43
και κατέληξα με 4 pb4000
Ο Χριστός και η Παναγία και οι δώδεκα Απόστολοι ! Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνεται στον χώρο σου!
Με το δεύτερο σαμπ, έρχεται μεταμόρφωση στον ήχο (αν φυσικά γίνει σωστή τοποθετηση/ρύθμιση),
Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες! Αυτό το ΑΝ είναι που με ανησυχεί! Ως προς την σωστή τοποθέτηση περισσότερο. Ως προς την ρύθμιση θα βρω την άκρη και με έναν επαγγελματία αν χρειαστεί!
 


Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
Έχω χάσει επεισόδια. Είχα μείνει στα 3 και μία μπάλα.

Ψέματα κάτι με pc-4000
3 pb 4000 + pc4000 exw. Απλά για λόγους συντομίας έγραψα 4 pb 4000.

Η μπάλα που λες ήταν δανεικη. Kef htb1 near Field τοποθέτηση, πίσω από την πλάτη του καναπέ.
 


Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
εγώ αν ήμουν KEF....θα καιγόμουν από ντροπή βλέποντας τα άλλα εκεί μέσα :laugh:
Ε είπαμε, δανεικο ήταν! Κάποια στιγμή έφυγε κι ήρθε ένα pb4000!

Γι'αυτό το έβαλα δίπλα μου, να μην του την πέσουν τα άλλα δύο!
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.123
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top