Αρχάριος με Yamaha RX - V365

Reaction score
0
Γεια σας! Θέλω τη βοήθειά σας για στήσιμο home cinema μιας και δεν έχω καθόλου εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα.

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το laptop μου (TOSHIBA F50) και μία τηλέοραση samsung (σχετικά καινούριο αλλά όχι και ακριβό μοντέλο) μέσω σύνδεσης hdmi για να παρακολουθώ ταινίες σε full hd. Πρόσφατα μου έκαναν δώρο έναν ενισχυτή yamaha rx-v365 και πλεόν έχω μπερδευτεί εντελώς.

Αυτό που θέλω είναι να στήσω ένα home cinema χωρίς να δαπανήσω πολλά λεφτά άμεσα και με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα και όχι η ένταση του ήχου. Ο χώρος στο σαλόνι μου είναι περιορισμένος.

Αρχικά σκεφτόμουν να αγοράσω 2.1 ηχεία (2 ηχεία και 1 sub;) και αργότερα τα υπόλοιπα χωρίς να ξοδέψω πάνω από 250Ε (για τα 2.1). Έχετε κάποια να μου προτείνετε;

Από εκεί και πέρα έχω απορίες για τη συνδεσμολογία. Απ'ότι έχω καταλάβει με αυτόν ενισχυτή δεν μπορώ να περάσω τον ήχο μέσω hdmi. Τι πρέπει να κάνω για να περάσω ψηφιακό ήχο μέσω του laptop; Μήπως θα πρέπει να συνδέσω το desktop pc (sb audigy κάρτα ήχου) με τον ενισχυτή; :139:

Συγγνώμη για το μέγεθος του post αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τον ήχο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Αρχάριος με Yamaha RX - V365

Καλώς ήρθες στο AVSite!

Απ'ότι έχω καταλάβει με αυτόν ενισχυτή δεν μπορώ να περάσω τον ήχο μέσω hdmi.
Αυτό από πού το κατάλαβες;
Αν ο υπολογιστής σου δίνει ήχο μέσω της hdmi τότε θα τον δεχτεί ο ενισχυτής.Δεν θα είναι τα DTS-MA και DD-TRUE HD(δλδ τα υψηλής ανάλυσης) αλλά τα κανονικά dolby digital και dts.Τα οποία είναι επαρκέστατα σε χαμηλές κατηγορίες τιμής!
Αν απ την άλλη δεν δίνει ήχο η hdmi του υπολογιστή(που δεν πρέπει αλλά λέμε τώρα),τότε θα συνδέσεις την optical out του λαπτοπ σε μια αντίσοιχη είσοδο του ενισχυτή.

250ε για 2.1 εε;
Κοίτα αυτά για δεξί αριστερό και αργότερα συμπληρώνεις το σετ με τα αντίστοιχα κεντρικό και περιφεριακά.
Απο σαμπ γιαμάχα.Μόνο.Δεν ξ'ερω αν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που να κατέχει το θέμα καλύτερα στην οικονομική κατηγορία.Στην κατηγορία που ψάχνεις είναι το 030 ή το λίγο πιό ακριβό 215.Με 8ιντσο μεγάφωνο μέν αλλά καλά είναι.Αν μπορέσεις να βρείς σε καμιά αγγελία κάποιο μοντέλο με 10ίντσο μεγάφωνο τότε πρότίμησε το.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Αυτό από πού το κατάλαβες;
Διάβασα σε sites αυτο :

Against
No HD audio decoding; no audio over HDMI;
και αυτό :

HDMI audio passthru lacking is not a problem, since I don't use my displays' speakers at all. It seems to be a bizarre design choice, but it's workable for many setups. I use HDMI for video input to receiver, HDMI as video output, and optical audio in from sources and I'm fine
τα έχω μπερδέψει;

Άρα αρχικά παίρνω δεξί αριστερό sub και στη συνέχεια κεντρικό και περιφερειακά;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Αυτό δεν το ήξερα με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.Περίεργη επιλογή απ την Γιαμάχα.
Οπότε ο μόνος τρόπος να έχεις ήχο είναι μέσω οπτικής(toslink) ή ομοαξονικής(coaxial).

Άρα αρχικά παίρνω δεξί αριστερό sub και στη συνέχεια κεντρικό και περιφερειακά;
Ναι,αλλά τα ηχεία (εκτός του σαμπ) να είναι της ίδιας σειράς του εκάστωτε κατασκευαστή,
Αν πάς στα oli προτίμησε τα 2 για μπροστά και τα 1 για πίσω.

Reaction score
0

Το laptop μου έχει S/PDIF άρα πιστεύω ότι είμαι εντάξει με ένα adaptor.

Η αλήθεια είναι ότι με τα oli ηχεία είμαι μες στο budget μου. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Άλλες επιλογές για τα ηχεία;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Άλλες επιλογές για τα ηχεία;
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό σε αυτή την κατηγορία..
Έχεις δεί πουθενά τπτ άλλο εσύ;

Reaction score
0

Μου πρότειναν κάποια μοντέλα roister αλλά δεν μπορώ να βρω ποια συγκεκριμένα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Aν σου είπαν για τα emphasis 5.
Δεν θυμόμουν ότι είναι στην ίδια περίπου τιμή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.623
Members
38.725
Νεότερο μέλος
Weeman