Αρχίζουν οι ψηφιακές μεταδόσεις

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Αρχίζουν οι ψηφιακές μεταδόσεις
Δίκτυο επίγειας ψηφιακής από ΕΡΤ - Συνεργασία ΝetNed-ERT;

Aπό την αναλογική στην ψηφιακή!
Με σημαντική καθυστέρηση και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, ξεκινάει στη χώρα μας η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε πρώτη φάση μέσω πιλοτικού προγράμματος από την ΕΡΤ (την ίδια ώρα, στην Ευρώπη σημαντικό μέρος του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου εκπέμπει ψηφιακά -και παράλληλα αναλογικά- ήδη εδώ και 5-6 χρόνια) Η ψηφιοποίηση αναφέρεται στο δίκτυο μετάδοσης, δηλαδή στον τρόπο εκπομπής του σήματος και όχι στην παραγωγή προγράμματος

Eπίγεια ψηφιακής μετάδοση
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, αυτή την περίοδο η ΕΡΤ βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής μετάδοσης του σήματός της και διερευνά το τοπίο προκειμένου να προχωρήσει σε πιλοτική εφαρμογή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κρατική τηλεόραση έχει ήδη δεχθεί πρόταση συνεργασίας από τη Net Med για την ανάπτυξη από κοινού του πιλοτικού προγράμματος επίγειας ψηφιακής μετάδοσης, κίνηση που θυμίζει τον τρόπο εισόδου του Fίlmnet παλαιότερα στην ελληνική αγορά, και ορισμένοι την αντιλαμβάνονται ως προσπάθεια να προκαταλάβουν κάποιοι τις εξελίξεις.

Τα τρία «αγκάθια»
Τρία βασικά προβλήματα πρoκαλει η επίγεια ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος, όπως τουλάχιστον εμφανίζονται στις χώρες όπου η ψηφιακή μετάδοση έχει προχωρήσει. Η εμπειρία από Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία κ.ά. αναφέρει:
(α) Αντίδραση των καταναλωτών να επωμισθούν το κόστος αγοράς των αναγκαίων συσκευών, είτε ψηφιακού αποκωδικοποιητή, είτε ψηφιακού δέκτη τηλεόρασης.
(β) Αδυναμία των κεντρικών εγκαταστάσεων κεραιών στις πoλυκατοικίες να διανείμουν το σήμα στους χαμηλότερους ορόφους και στους υπόγειους χώρους.
(γ) Δυσκολία εκπομπής σήματος (εμφανίζει συχνά την εικόνα του «ψηφιδωτού» λόγω υψηλής συμπίεσης) σε λήψεις όπου υπάρχει γρήγορη κίνηση, όπως -για παράδειγμα- σε φάσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, Formula κά. (Επενδυτής)
Συντάκτης: Satleo.gr
 


Μηνύματα
101
Reaction score
4
Netmed ? Σιγουρα πανε να προκαταλαβουν εξελιξεις, πιστευω εκει στην φλΕΡΤ να το μυριστουν και να αποφυγουν το καπελωμα, γιατι αν μπλεχτουν αυτοι οι τυποι με τις μονοπωλιακες χρυσοπληρωμενες κοτες και την VHS ποιοτητα στα δορυφορικα τους, στο τελος θα μας βαλουν να πληρωνουμε για να βλεπουμε και τα επιγεια ψηφιακα καναλια, χρεωνοντας μας τα σαν premium υπηρεσια..


υγ. βρε λετε η διαφημιση με την κοτα να ειχε "υπονοουμενο" οτι ο κλεφτοκοτας ηταν η ΕΡΤ και ο αγροφυλαξ οι κουστουματοι του 60ευρου το μηνα; :wink:
 


Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.364
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top