Αρχαιος Λαμπατος ευρέθει στο παταρι !!!

Reaction score
4
Τον κατεβασα απο το παταρι του πατερα μου.
Ειναι ενα αρχαιο μοντελο sansui model-250 και δεν εχω βρει πολλες πληροφοριες στο internet.
Τον εβαλα να παιξει με κατι παλια ηχεια και δουλευει μια χαρα.

Μοιαζει με αυτον τον sansui αλλα ειναι παραπλησιο μοντελο.

Ενα αλλο θεμα ειναι οτι εχει 6 βιδες απο πισω για συνδεση με τα ηχεια για 4Ω , 8Ω , 16Ω οπως γραφει.
Αλλα 2 ΜΟΝΟ βιδες για καθε αντισταση!!
Δηλαδη τι 1 μονο ηχειο μπορω να του βαλω?
Γραφει οτι ειναι stereo κανονικα.

Ειναι για πεταμα ? ή να ασχοληθω μαζι του?
Τι θα κανατε στην θεση μου?

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αρχαιος Λαμπατος ευρέθει στο παταρι !!!

Σε αυτό το "πρόβλημα" μόνο ο Σπέρτος μπορεί να σε βοηθήσει...

Reaction score
4
Ειναι αυτος απο μπροστα και σωθικα εχει ακριβως οπως την πρωτη φωτο που ανεβασα αλλα με μικροτερα τροφοδοτικα ο δικος μου.

6ca5_1.JPG

Θα προσπαθησω το απογευμα να βγαλω φωτος.

Reaction score
13
Ειναι αυτος απο μπροστα και σωθικα εχει ακριβως οπως την πρωτη φωτο που ανεβασα αλλα με μικροτερα τροφοδοτικα ο δικος μου.

View attachment 13487

Θα προσπαθησω το απογευμα να βγαλω φωτος.
Ο "δικος σου" εχει και μικροτερες λαμπες στην εξοδο. EL84 εαν βλεπω καλα. Και ΕΖ81 στην ανορθωση. Εαν τα λεω καλα ειναι γυρω στα 15 Βαττ στο καναλι.
Βγαλε φωτο και το πισω πανελ να δουμε τι ειναι αυτες οι βιδες που λες.
Ο δεκτης δουλευει ?
Η αντιγα κινειται ?

Παντως ειναι ωραιο κομματι και ξερω καποιους που θα ξερογλυφονταν.

Reaction score
4
Ο "δικος σου" εχει και μικροτερες λαμπες στην εξοδο. EL84 εαν βλεπω καλα. Και ΕΖ81 στην ανορθωση. Εαν τα λεω καλα ειναι γυρω στα 15 Βαττ στο καναλι.
Βγαλε φωτο και το πισω πανελ να δουμε τι ειναι αυτες οι βιδες που λες.
Ο δεκτης δουλευει ?
Η αντιγα κινειται ?

Παντως ειναι ωραιο κομματι και ξερω καποιους που θα ξερογλυφονταν.
Μιχαλη μολις τον ανοιξα και μεσα βρεθηκαν προιστορικα πραγματα:137:
Δεν καθαριζεται ευκολα.
Απο λαμπες εχει 4 πιο μεγαλες που γραφουν ULTRON ECL-82 , 3 πιο μικρες που γραφουν NEC 6ΒΑ6 και αλλες 4 μικρες και αυτες που δεν μπορω να διακρινω τι λενε.

Ο δεκτης δουλευει αψογα και η αντιγα κινειται και γενικα φαινεται να δουλευει μια χαρα.
Μονο ΑΜ καταφερα να πιασω ομως γιατι θελει κεραια.

Τελικα λαθος το ειχα δει εγω με τις βιδες απο πισω και δεν γραφει 4Ω αλλα C

Να και οι φωτος.

Εισοδοι και κεραια...
Picture 001.jpg

Για τα ηχεια ...
Picture 002.jpg

Τωρα τι ειναι το center και τι το μπριζακι στα αριστερα αν ξερεις πες μου.

Ευχαριστω Μιχαλη!!

Reaction score
14

Ευχαριστω Μιχαλη!!

To μπριζάκι είναι ...αυτό που είναι.

(Ακόμη και ) Με σβηστό τον ενισχυτή παρεχει ρεύμα σε συσκευή που θα συνδέσεις πανω του.

Reaction score
4
To μπριζάκι είναι ...αυτό που είναι.

(Ακόμη και ) Με σβηστό τον ενισχυτή παρεχει ρεύμα σε συσκευή που θα συνδέσεις πανω του.
Nice :615:

Reaction score
13
Μιχαλη μολις τον ανοιξα και μεσα βρεθηκαν προιστορικα πραγματα:137:
Δεν καθαριζεται ευκολα.
Απο λαμπες εχει 4 πιο μεγαλες που γραφουν ULTRON ECL-82 , 3 πιο μικρες που γραφουν NEC 6ΒΑ6 και αλλες 4 μικρες και αυτες που δεν μπορω να διακρινω τι λενε.

Ο δεκτης δουλευει αψογα και η αντιγα κινειται και γενικα φαινεται να δουλευει μια χαρα.
Μονο ΑΜ καταφερα να πιασω ομως γιατι θελει κεραια.

Τελικα λαθος το ειχα δει εγω με τις βιδες απο πισω και δεν γραφει 4Ω αλλα C

Να και οι φωτος.

Εισοδοι και κεραια...
View attachment 13512

Για τα ηχεια ...
View attachment 13513

Ευχαριστω Μιχαλη!!
Ωραια!

Το μπριζακι ειναι μια παροχη 220Βολτ για να συνδεσεις μια αλλη συσκευη που θα παιρνει ρευμα 220 βολτ απο τον ραδιοενισχυτη, με το πατημα του διακοπτη του ραδιοενισχυτη, ή ανεξαρτητα απο τον διακοπτη - δεν ξερω.

Το Center channel ειναι μια εξοδος χαμηλου ακουστικου σηματος που σχετιζεται με τον δεκτη. Δεν ξερω ακριβως αλλα πιθανα αφορα καποιο συστημα στερεοφωνικης εκπομπης στα μεσαια κυματα, που δεν ειχαμε ποτε στην Ελλαδα. Βλεπω οτι υπαρχει στις εισοδους και θεση για Multiplexer. Παντως δεν πρεπει να ειναι κατι που να σχετιζεται με την υπολοιπη λειτουργια του δεκτη ή του Ενισχυτη, και μην σε απασχολει.

Οι μεγαλες λαμπες (ECL82) ανηκουν στο τμημα του Ενισχυτη, ειναι ΤριοδοΠεντοδες και τις βρισκεις αρκετα ευκολα. Οι αλλες ειναι του δεκτη.
Ελπιζω οταν γυρνας στην θεση FM να ακουγεται τουλαχιστον το φυσιγμα της μπαντας. Βαλε ενα κοινο καλωδιο ενος μετρου σε οποιαδηποτε θεση της κεραιας FM και δες προχειρα εαν πιανεις κανενα σταθμο. Αλλοιως καθαρισε τις επαφες του επιλογεα κυματων με ενα Spray καθαριστικο επαφων με λιγο λαδι, και γυρνα πολλες φορες των επιλογεα σε ολες τις θεσεις. Προσοχη μην παει σπρευ στο νημα κινησης της αντιγας.

Ελα ...

Reaction score
8
Οι ECL-82 νομιζω χρησιμοποιουνταν γυρω στο 1960 σε ραδια και τηλεορασεις και για χαμηλη ενισχυση, οι ULTRON ECL-82 νομιζω ηταν ρωσικες. Για τις NEC δεν ξερω αναμενουμε τον Μιχαλη.

Reaction score
4
Thanks παιδες για τις απαντησεις:615:

Ναι δειχνουν να δουλευουν τα FM.
Για να καταλαβω, με τα δικα μου ηχεια που ειναι 8Ω θα βαλω δυο ακρες στην ενδειξη "C" και 2 ακρες εκει που λεει 8Ω ?

Ακομα μια ερωτηση μονο για λογους πειραματισμου και χωρις να κανω καμια ζημια.
Απο πισω εχει δυο εξοδους που λενε αντιστοιχα TAPEMON και REC.
Απο εκει μπορω να παρω σημα εξοδου δηλαδη να τον χρησιμοποιησω σαν προενισχυτη?

Το λεω αυτο γιατι στον trends πειραζοντας τα jumpers μπορεις να τον χρησιμοποιησεις σαν poweramp κατι που κανουν οι περισσοτεροι.

hero_jumpers.jpg
http://www.6moons.com/audioreviews/trends/ta10_2.html

O λογος που θελω να το κανω ειναι για να μπορω να χρησιμοποιησω τα ρυθμιστικα (bass/treble) του sansui επειδη εχω ακουσει οτι ο trends χανει λιγο στα χαμηλα.

Αν σας κουρασα συγνωμη
Thanks!!!

Reaction score
8
οχι, ειναι συνδεση για κασετοφωνο και η εξοδος του ειναι σταθερη και οχι μεταβαλομενη για να δουλεψει ως προ, πραμα που για μενα δεν εχει νοημα μια και το μηχανημα θα το δουλευα σαν εννιαιο.

Για να καταλαβω, με τα δικα μου ηχεια που ειναι 8Ω θα βαλω δυο ακρες στην ενδειξη "C" και 2 ακρες εκει που λεει 8Ω ?
σωστα, μια ακρη απο το καθε ηχειο στο 8 ωμ και μια στο c, παντως με τα KLIPSCH που εχεις μια χαρα θα δουλεψει

Reaction score
13
Ακομα μια ερωτηση μονο για λογους πειραματισμου και χωρις να κανω καμια ζημια.
Απο εκει μπορω να παρω σημα εξοδου δηλαδη να τον χρησιμοποιησω σαν προενισχυτη?

Ναι και οχι. Μπορεις αλλα η εξοδος σε αυτο το σημειο δεν ελεγχεται απο κανενα ρυθμιστικο (Volume - tone)

Το λεω αυτο γιατι στον trends πειραζοντας τα jumpers μπορεις να τον χρησιμοποιησεις σαν poweramp κατι που κανουν οι περισσοτεροι.
O λογος που θελω να το κανω ειναι για να μπορω να χρησιμοποιησω τα ρυθμιστικα (bass/treble) του sansui επειδη εχω ακουσει οτι ο trends χανει λιγο στα χαμηλα.

Τιποτα δεν χανει ο Trends. Ή μαλλον κατι χανει αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Θα μπορουσες να κανεις αυτο που λες εαν ειχες την δυνατοτητα να τραβηξεις μια γραμμη (ανα καναλι) απο τον δρομεα του ποτανσιομετρου Εντασης και να την τερματισεις στο βυσμα REC καταργωντας τις υπαρχουσες συνδεσεις σε αυτο το βυσμα.

Αν σας κουρασα συγνωμη
Thanks!!!

οπα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas