Αρχεία τύπου SACD ....

Reaction score
32
Εχω μερικά αρχεία SACD σε μορφή "onoma1.iso".

Εκανα αρκετές προσπάθειες να τα ακούσω (γιατί ειναι αρχεία μουσικά) και δεν κατάφερα τίποτα.

Προσπάθησα τα εξής

1. Να τα ανοίξω με το πρόγραμμα UltraIso αλλά δεν τα ανοίγει και βγάζει το μήνυμα "Unknown file type" (Αγνωστος τύπος αρχείου).

2. Εγραψα σε DVD το αρχείο onoma1.iso σαν image file, και μετά προσπάθησα να το παίξω σε ένα Panasonic BluRay Player 3d (DMP-BDP110 που αγόρασα πρόσφατα Φεβρ 2012). ΔΕν αναγνώρησε το DVD με τίποτα.

3. Προσπάθησα να πάιξω το DVD μέσω ΠΣ και χρησιμοποίησα το Windows media player, VLC 2.0.4, Media player classic αλλά και πάλι τίποτα.

4. Προσπάθησα να πάιξω το onoma1. iso με το Mede8er 500x που εχω συνδεδεμένο στον ενισχυτη μου Denon AVR-2312, και το Mede8er δεν κατάφερε να αναγνωρήσει κανένα αρχείο .....

Να αναφέρω ότι εχω και μερικά αρχεία της ίδιας μορφής (onoma.iso) τα οποία ΄μως τα ανοίγω με το Ultraiso και βλέπω ότι περιέχουν 2 φακέλους AUDIO_TS & VIDEO_TS.
Το AUDIO_TS περιέχει τα εξής αρχεία:
ATS_01_0.BUP
ATS_01_0.IFO
ATS_01_1.AOB
ATS_01_2.AOB
ATS_01_3.AOB
AUDIO_PP.IFO
AUDIO_TS.BUP
AUDIO_TS.IFO

Το VIDEO_TS περιέχει τα εξής αρχεία:
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB

Λοιπόν ούτε και αυτά κατάφερα να τα ακούσω στην μορφή onoma.iso με το Mede8er 500x αλλά και από το ΠΣ.........

Κατάφερα να ακούσω όμως 1 αρχείο SACD που ήταν στην μορφή onoma.wav και το οποίο έπαιξε πολύ πολυ ωραία μέσω του ενισχυτή βγάζοντας ήχο από τα 5.1 ηχεία που έχω.

Αν κάποιος μπορει να με βοηθήσει να ακούσω αυτά τα αρχεία θα του ήμουν ευγνώμων ....

Reaction score
19
Απάντηση: Αρχεία τύπου SACD ....

φιλε μου αν δεν κανω λαθος πρεπει το πλειερ να υποστηριζει αναπαραγωγη SACD,το Panasonic και το Mede8er 500x που λες δεν υποστηριζουν αρχεια SACD,wav υποστηριζουν και γι'αυτο ακους

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Γράφεις το iso σε DVD με το imgburn και μπορείς να το αναπαράγεις σε SACD player, έχω δοκιμάσει με επιτυχία σε oppo 93.
Σε PC με το foobar2000 και το κατάλληλο plug-in (ψάξε στο google foobar sacd plugin)

Reaction score
9

Σε PC με το foobar2000 και το κατάλληλο plug-in (ψάξε στο google foobar sacd plugin)
Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη λύση.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.892
Να ρωτήσω και εγώ κάτι εδώ παρακαλώ, συγγνώμη αν φανεί ότι είμαι τελείως άσχετος.
Υπάρχει η δυνατότητα παιξίματος ψηφιακών αρχείων που έχουν προέλθει από super audio cd και έχουν αντίστοιχα όλη τη σχετική πληροφορία και ευκρίνεια (?) από κάποιον από τους γνωστούς media players; Αν ναι, να υποθέσω ότι θα βγάζουν κατευθείαν στην αναλογική έξοδο έτοιμο σήμα για είσοδο σε ολοκληρωμένο ενισχυτή;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Τα αρχεία flac που έχουν προέρθει από SACD αναπαράγονται από πολλά media players μέσω HDMI και αναλογικών εξόδων, άρα μπορείς να στείλεις σήμα στις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή σου.

Προσοχή με την σύνδεση SPDIF, υποστηρίζει μόνο δικάναλα και όχι πολυκάναλα αρχεία (αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Reaction score
12.127
Να πω κι εγώ κάτι, μπορεί να μην είναι σωστό.

Μορφή δίσκου με φακέλους AUDIO_TS και VIDEO_TS που περιέχουν αρχεία, έχω συναντήσει σε δισκάκι DVD-Audio.

Reaction score
32
Re: Απάντηση: Αρχεία τύπου SACD ....

Πρώτα χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις .......

Φαίνεται καλή αυτή η λύση ΑΛΛΑ ....... στο PC δεν έχουμε ούτε καλό ενισχυτή ούτε καλά ηχεία σαν του Home Cinema.

Το ζητούμενο ειναι να μπορέσουμε να ακούμε μέσω Home Cinema, με την βοήθεια του DVD/Bluray player η μέσω Media player ......

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρουμε κάτι τέτοιο ;;;; βέβαια το δικό μου Bluray Player Panasonic BluRay Player 3d (DMP-BDP110) φαίνεται ότι δεν έχει τέτοιες δυνατότητες ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.367
Members
38.690
Νεότερο μέλος
s channel