Ας παίξουμε λίγο με τον madVR

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
O madVR είναι ίσως ο καλύτερος video rendrer που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το project ξεκίνησε έχοντας βασικό στόχο να προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας.
Για να προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας χρησιμοποιεί διάφορες ρυθμίσεις και αλγόριθμους για chroma upscaling, image upscaling, image downscaling και πρόσφατα smooth motion.
Με αυτές τις ρυθμίσεις και αυτούς τους αλγόριθμους θα παίξουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο καλύτερη ποιότητα εικόνας μπορούμε.
Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες ο madVR χρησιμοποιεί αποκλειστικά την κάρτα γραφικών για να εκτελέσει τους αλγόριθμους.
Μπορεί να χρησιμοποιήσει GPU texture units(TMU texture mapping units) ή GPU video logic(π.χ. DXVA2) ή GPU pixel shaders.
Η χρήση προσαρμοσμένου κώδικα που εκτελείται από τους pixel shaders της κάρτας γραφικών προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας μέχρι στιγμής, δυστυχώς απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη επιλογή να μην μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις κάρτες γραφικών.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τις επιλογές που έχει ο madVR για chroma upscaling, image upscaling, image downscaling και smooth motion.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα που μπορεί να δώσει ο madVR, είναι αυτές που αντέχει η κάρτα γραφικών, μια Gainward GT9600GS που έχω σε ένα PC.
Τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις μπορούν να δεχτούν και οι
Gainward GT9800 G.S.
Gigabyte GTS250

Βελτίωση έχω με την nVidia GT525M στο laptop που δέχεται και ενεργοποίηση του smooth motion δυστυχώς με μικρά προβληματάκια μερικές φορές.

Reaction score
28
Απάντηση: Ας παίξουμε λίγο με τον madVR

Μπράβο για την δουλεια σου!!!
Αν εχουμε πολυ δυνατή κάρτα γραφικών και υπολογιστή οπως εγω τοτε οι ρυθμίσεις ειναι οι ίδιες που έχεις στην φωτο;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Οι ρυθμίσεις που βλέπεις στις φωτογραφίες αφορούν σχετικά αδύναμες κάρτες γραφικών, για δυνατές κάρτες θα αναφέρω τις ρυθμίσεις στη συνέχεια.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Ξεκινάμε τις δοκιμές με ένα αρκετά δύσκολο video, είναι ένα demo της Panasonic με τα εξής χαρακτηριστικά:

Complete name : G:\HD Documentaries and Demos\Panasonic VIERA Demo - The Pipettes - 1080p PCM 7.1 Channels\Panasonic VIERA Demo - The Pipettes - 1080p PCM 7.1 Channels.m2ts
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 940 MiB
Duration : 2mn 54s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 45.2 Mbps
Maximum Overall bit rate : 35.5 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@High
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Default
Format settings, GOP : M=3, N=45
Codec ID : 2
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 37.2 Mbps
Maximum bit rate : 40.0 Mbps

Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.599
Time code of first frame : 00:00:00:00
Time code source : Group of pictures header
Stream size : 775 MiB (82%)

Audio
ID : 4352 (0x1100)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : PCM
Format settings, Endianness : Big
Format settings, Sign : Signed
Muxing mode : Blu-ray
Codec ID : 128
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 6 144 Kbps
Channel(s) : 8 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Delay relative to video : 2ms
Stream size : 128 MiB (14%)
Language : English

Στην πρώτη απόπειρα ήμουν πολύ αισιόδοξος και είχα ρυθμίσει τον LAV video decoder να κάνει harware Adaptive Deinterlacing μέσω CUDA.

Στον madVR είχα τα εξής:
chroma upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter
image upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter, scale in linear light
image downscaling : Catmull-Rom, activate anti-ringing filter, scale in linear light

δεν υπάρχει screenshot αυτής της προσπάθειας, το video έπαιζε με ρυθμό 1 frame το δευτερόλεπτο και δεν μπορούσα καν να κάνω την διαδικασία.
Η χρήση της GPU ξεπερνούσε το 90%

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Στην δεύτερη προσπάθεια απενεργοποίησα το hardware Adaptive Deinterlacing στον LAV video decoder ενώ κράτησα τις ίδιες ρυθμίσεις στον madVR
chroma upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter
image upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter, scale in linear light
image downscaling : Catmull-Rom, activate anti-ringing filter, scale in linear light

Είχα μια μικρή βελτίωση από το 1 frame/sec πήγα στα 3,5 frames/sec :biggrin:
Η χρήση της GPU έφτανε το 90% περίπου

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Στην τρίτη προσπάθεια άφησα πάλι ανενεργό το hardware Adaptive Deinterlacing του LAV video decoder και στον madVR έκανα τις εξής ρυθμίσεις :
chroma upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter(ανενεργό)
image upscaling : Lanczos, 3tap, activate anti-ringing filter(ανενεργό), scale in linear light(ανενεργό)
image downscaling : Catmull-Rom, activate anti-ringing filter(ανενεργό), scale in linear light(ανενεργό)

To video αυτή τη φορά έπαιξε χωρίς προβλήματα, δεν είχα dropped ή delayed frames, η χρήση της GPU δεν ξεπέρασε το 80%

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.786

Πρέπει να δεις και τι bitrate χτυπάει το Hobbit, ειδικά στην αρχή...:eek:

Μήπως έφτασε ο καιρός να πάρεις μια σοβαρότερη κάρτα γραφικών? :tongue:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Έχω χάσει επεισόδια. Θυμάμαι ότι είχα πολύ ringing με lanczos. Αυτά τα antiringing filters κάνουν δουλειά;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Ναι κάνουν δουλειά, αλλά ο lanczos δεν είναι ο καλύτερος αλγόριθμος :cool:
Σήμερα δεν έχει update, μόλις γύρισα σπίτι και δεν προλαβαίνω να κάνω δοκιμές...

@rose
θα μου κάνεις δώρο μία;;;;;;;

Reaction score
4

εγω παντως σε μερικα εργα εχω θεμα με τον madvr(παιζει σαν γρηγορο καρε καρε,πολλα σκαλωματα) κ αναγκαζομαι να χρησιμοποιω ειτε τον haali ειτε τους internal video renderers του εκαστοτε player(VMR,GREETECH κ αλλους). παρολα αυτα οντως τις δυνατοτητες ρυθμισης του madvr δεν τις εχει αλλος.
Α!εγω εχω μια ati radeon hd 5470 1gb (λογικα ddr3)directx11 στο laptop(intel i3)(δουλευει κ ως htpc) κ μια ati radeon hd 4870 1gb ddr5 στο σταθερο(intel i7).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.786
Απάντηση: Re: Ας παίξουμε λίγο με τον madVR

παλιά είναι...
αυτή είναι η καινούργια....δεν έχει βγει ακόμα...
Τι να την κάνεις αυτήν? Είναι για επαγγελματίες. :tongue:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Ποια κάρτα θα έπαιζε απροβλημάτιστα και με τις πιο απαιτητικές ρυθμίσεις του mdvr?

Reaction score
28

Βάλε και για κάρτες δυνατές ρυθμίσεις οποτε μπορέσεις... :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Συγνώμη αλλά έχω μπλέξει και δεν προλαβαίνω, μόλις λασκάρω θα επανέλθω...:frown:

Reaction score
150
Πάρτε μια Nvidia 660 και είστε άψογοι.

Για τους High End :QUAD SLI με 4 X Geforce Titan (4 χιλιάρικα) και 2-3000 Watt τροφοδοτικό και είστε jet (κανονικά και με τα sound effects). :laugh:

Reaction score
3
Καλημερα σ'ολους σας.
Με ποιον player δουλευετε εσεις, για να εχετε MadVr?

Με XBMC συνεργαζεται?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4