Αστέρια της συλλογής μας.

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους. Παίρνω και εγώ την πρωτοβουλία να θέσω ένα θέμα. Το θέμα λοιπόν είναι να μας πει ο καθένας πίο είναι το πιο σπάνιο κομμάτι της δισκοθήκης του είτε σε cd είτε σε βινύλιο, εκείνο για το οποίο νιώθει υπερήφανος. Ελπίζοντας να μην έχει ξανατεθεί το ίδιο θέμα στο παρελθόν, ξεκινώ με το album που θεωρώ ότι είναι πολυτιμότερο μου: A HEALIN' S FIRE - SKIP EWING (COUNTRY MUSIC)(Ας είναι καλά ο Ν. Γκαραβέλας).

Περιμένω ανταπόκριση.

Reaction score
51
Δημήτρη καλώς όρισες στο site!!!!
Πραγματικά είναι πολύ όμορφο το θέμα σου και ελπίζω τα μέλη να ανταποκριθούν!!! :wink:
Το δικό μου "αστέρι" είναι το Machine Head-Deep Purple και αυτό γιατί είναι το 1ο rock LP που αγόρασα και μάλιστα την χρονιά που κυκλοφόρησε το 1972!!! :lol:

(P.S. Οχι δηλαδή ότι και το Even in the quitest moments-Supertramp που έχεις στο avatar σου δεν είναι αστέρι!!!) :wink:

-Θα επρότεινα κάθε μέλος αν μπορούσε να έβαζε και μία εικόνα από το "αστέρι" του! :!:

Reaction score
1
Το soundrack απο την ταινία "Φρλαουλες και αίμα" ( The strawberry statement ).
Αγορασμένο απο Αμερική μιας και δεν το βρήκα πουθενα στην Ευρώπη. Τα τραγούδια του:

1 Circle Game Buffy Sainte-Marie 2:50
2 Our House Crosby, Stills, Nas ... 3:30
Performed by: Crosby, Stills, Nash & Young
3 Market Basket (Theme from the Strawberry Statement) Ian Freebairn-Smith ... 1:53
Performed by: Ian Freebairn-Smith, MGM Studio Orchestra
4 Down by the River Neil Young 9:12
5 Long Time Gone Crosby, Stills & Nash 4:17
6 Cyclatron Ian Freebairn-Smith ... 3:16
7 Something in the Air Thunderclap Newman 3:54
8 Also Sprach Zarathustra (Thus Spake Zarathustra Karl Bohm ... 1:37
Performed by: Karl Bohm, Berlin Philharmonic Orchestra
9 The Loner Neil Young 3:56
10 Coit Tower (Theme from the Strawberry Statement) Ian Freebairn-Smith ... 3:21
11 Fishin' Blues Red Mountain Jug Band 1:53
12 Concerto in D Minor Ian Freebairn-Smith ... 5:10
13 Helpless Neil Young ... 3:30
Performed by: Neil Young, Crosby, Stills, Nash & Young
14 Pocket Band (Theme from the Strawberry Statment) Ian Freebairn-Smith ... 3:01
15 Give Peace a Chance john Lennon
Performed by: The chorus

Η ταινία προτοειδωμένη εν μέσω χούντας (παίχτηκε για λίγες μόνο μέρες πριν απαγορευτεί) έδωσε ενα καταπληκτικό soundrack.
Φιλικά
Γιαννης

Reaction score
23
Το θέμα που ξεκίνησε ο Δημήτρης είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !

Ετσι μπορεί μεταξύ μας να ανακαλύψουμε "θυσαυρούς που ψάχναμε καιρό!

Εγώ θα ξεκινήσω αναφέροντας τα "αστέρια" 45 στρωφών που έχω στην κατοχή μου .
Λόγω και της εξαφάνισης του είδους αλλά και του περιεχομένου νομίζω πως είναι αρκετά σπάνια...

BEATLES - LOVE ME DO / TWIST AND SHOUT (Πρέπει να είναι του 1964)

DEEP PURPLE - FIREBALL / DEMON'S EYE (1971)

GOLDER EARRING - RADAR LOVE (LIVE) / JUST LIKE VINCE TAYLOR (1977)

DEXYS MIDNIGHT RUNNERS - COME ON EILEEN / DUBIOUS (1982)

πάω να ψάξω και τα 33 άρια μου!!

Reaction score
23
Οι δίσκοι που έχουμε στις συλλογές μας μάλλον είναι όλοι "αστέρια" καθώς το είδος είναι υπό εξαφάνιση προς μεγάλη λύπη του κ. Αναμουρλίδη ( γειά σου Γιώργο !!) , αλλά ξεχώρισα τους παρακάτω για την σπανιότητα τους :

WARRANT - THE ENFORCER (1985 - Καμμία σχέση με τους Αμερικανούς Posers , αυτοί είναι Γερμανοί. Ο δίσκος θεωρείτε collector item)

TRUST - REPRESSION ( υπερσπάνιο Βινύλιο του 1980 με τους Γάλλους Hard Rockes και το περίφημο Antisocial )

BLACKFOOT - SIOGO (O ...ο μεγάλος καημός της εφηβείας μου. Του 1985 , διαμάντι του Southern Hard Rock , που μυστηριωδώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα , καθώς εκτυπώθηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα. Επιτέλους το βρήκα πριν λίγα χρόνια αν και τι πλήρωσα λίγο ...ακριβούτσικα , 150 ευρώ)

CRIMSON GLORY - CRIMSON GLORY (Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα στην Ιστορία του Metal , που και αυτό είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα σε βινυλίο. Η κόπια που έχω είναι εισαγωγής και μάλιστα χωρίς σκληρό εξώφυλλο καθώς είναι picturedisc!! κατι που το κάνει ακόμα πιο σπάνιο)

Reaction score
23
Tα ακόλουθα 33άρια δεν είναι αυτό που λέμε σπάνια , αλλά είμαι περήφανος που τα έχω στην συλλογή μου.

USA FOR AFRICA - WE ARE THE WORLD ( Maxi single 45RPM με το τραγούδι- σταθμό λόγω κυρίως της κοινωνικής του σημασίας αλλά και των πάρα πολλών μεγάλων συμμετοχών)

HEAR'N'AID - STARS ( Η αντίστοιχη προσπάθεια από τους Metal μουσικούς , με ένα δίσκο που έκανε αίσθηση)

QUEEN - THE MIRACLE ( Το γνωστό LP των Queen , αλλά με την υπογραφή του Brian May επάνω!! κερδισμενο σε διαγωνισμό παλαιότερα)

Σαν πολλά να έβαλα ....
Αλλος ??

Reaction score
2
Πειράζε να αναφέρω κάποια αγαπημένα, χωρίς φωτογραφίες?
Οι λόγοι δύο
Υπολογιστή έχω μόνο στο χώρο εργασίας και β) οι δίσκοι μου είναι σπίτι.

Children of Sanchez-Mangione, οι 4 πρώτοι δίσκοι των U2, Protection-Massive Attack, Dead Can Dance (δεν θυμάμαι τον τίτλο), Screaming for vegence-Judas Priest, 4- Foreigner, Scheherazade-Rimsky/Korsakov, Kind of Blue-Miles Davis, Howlin Mercy-Campell, Perfect Stranger-Deep Purple κ.α.

Α) Μην ψάχνεται συνοχή σε αυτά που ακούω. Αν εξαιρέσω Thrash/Satan metal & Jungle(προσπάθησα και δεν μου βγήκε), όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στα ακούσματά μου.

Οι παραπάνω είναι από τους πολύ αγαπημένους δίσκους και λείπουν κάποιοι ακόμα, φοβάμαι ότι θα γίνω βαρετός αν συνεχίσω.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Tα αγαπημένα μου βινύλια, αγορασμένα με αιματηρές οικονομίες από το τότε χαρτζιλίκι..
Iggy Pop - New Values
Rolling Stones - Through the past darkly

Κι ένα CD:
Ensiferum - Iron

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλώς ή κακώς τα βινύλια πήραν δρόμο εδώ και χρόνια...

Τα αγαπημένα είναι πολλά για να τα αναφέρω. Νομίζω ότι ο δίσκος που μου είχε γίνει έμμονη ιδέα κάποτε ήταν το Bend out of shape των Rainbow.

Τώρα φυσικά το έχω σε CD :wink:

Αυτό το αγαπημένο maxi:

ήταν και στη δική μου συλλογή, μόνο που τώρα δεν υπάρχει παρά σε mp3 :cry:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads