Αστυνομική ταυτότητα

ryk

Reaction score
925
Το θέμα πιο πολύ απευθύνεται στους δικηγόρους του φόρουμ, αλλά όχι μόνο.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν μπορεί ένας σεκιούριτι σε δημόσιο οργανισμό να κρατήσει την ταυτότητά σου, για να μπεις στο κτίριο.
Και εξηγώ: τις προάλλες ήμουν σε δημόσιο οργανισμό (ΕΟΦ) και ο σεκιούριτι δεν με άφηνε να μπω μέσα, αν δεν κρατούσαν την ταυτότητά μου έως την αποχώρησή μου. Επειδή βιαζόμουν λόγω ραντεβού και μετά από αρκετή κουβέντα, την άφησα, παρά την θέλησή μου. Είναι νόμιμο αυτό; Αν μπορείτε παραθέστε και τις νομικές διατάξεις (παραπομπές) που διέπουν τέτοιες καταστάσεις θα ήμουν υπόχρεος.

ΤΗΧ!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.346
Το έχω δει να συμβαίνει σε όλα τα κτίρια που έχουν ελεγχόμενη είσοδο, είτε είναι δημόσιας υπηρεσίας είτε ιδιωτικά.
Δεν με απασχόλησε ποτέ αν είναι νόμιμο, πρώτον γιατί πιστεύω οτι για να το κάνουν όλοι θα υπαρχει νομική κάλυψη και δεύτερον το θεωρώ σωστό εφόσον απαιτείται ελεγχόμενη είσοδος σε ένα κτίριο. Μέχρι εκεί μπορώ να συνεισφέρω.

• Like
Reactions: ryk

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Οι σεκιουριτάδες που εκτελούν χρέη ρεσεψιονίστ έχουν το δικαίωμα και να ζητούν ταυτότητα και να καταγράφουν τα στοιχεία στο βιβλίο επισκεπτών, αλλά και να κρατήσουν την ταυτότητα μέχρι την έξοδο του επισκέπτη από το κτήριο, ανάλογα με τον κανονισμό της εταιρίας που φυλάσσουν.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.344
.. φανταζομαι οτι εχει να κανει με την κρατηση του δελτιου παρα με τα δηλωση στων στοιχειων.. ε φανταζομαι οτι πρεπει να περασεις απο εκει για να την παραλαβεις :p

• Like
Reactions: ryk

Reaction score
27.121
ΑΠ ΟΣΟ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ Μ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ

ΕΚΔΙΔΕΙ.

ΚΑΘ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΟΣ

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ Η ΧΩΡΟ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η

ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ/ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ.

ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΞΟΔΟΥ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

ΑΠΛΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ.

ryk

Reaction score
925
Εντάξει, το να την δείξεις (τη ταυτότητα!) ώστε να καταγραφείς ως επισκέπτης (παίρνεις και καρτελάκι επισκέπτη) δεν είναι θέμα. Απλά όπως το λες, ποιος εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο/διοικητή να ορίζει τι θα κάνει ο σεκιούριτι με τις ταυτότητες; Αυτό ψάχνω. Δηλ. η διοίκηση μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου ή βασίζεται σε κάποιο νομικό καθεστώς;

Reaction score
27.121
Εντάξει, το να την δείξεις (τη ταυτότητα!) ώστε να καταγραφείς ως επισκέπτης (παίρνεις και καρτελάκι επισκέπτη) δεν είναι θέμα. Απλά όπως το λες, ποιος εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο/διοικητή να ορίζει τι θα κάνει ο σεκιούριτι με τις ταυτότητες; Αυτό ψάχνω. Δηλ. η διοίκηση μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου ή βασίζεται σε κάποιο νομικό καθεστώς;
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo