Ασυρματη δικτυωση IstarHD...

Reaction score
118
Oμολογω κατ'αρχην την πληρη αγνοια μου σε θεματα δικτυωσης:120:

Εχω λοιπον δυο ρουτερ DLink G624T (...αυτα της Forthnet).
To ενα χρησιμοποιειται απο το PC για το Internet.

Σε αποσταση 10 μετρων περιπου βρισκεται το IstarHD και η TV.

Ρωτω λοιπον ο ασχεξ:συνδεοντας το δευτερο ρουτερ στο IstarHD θα μπορει να εχει προσβαση στο Ιντερνετ και στο PC;
Yποθετοντας ναι το εχω ηδη συνδεσει στο Istar και του εχω δωσει ΙP διαφορετικη απο αυτη του PC.

Kι εδω εχω μεινει...μπορει καποιος να μου υποδειξει τα επομενα βηματα στο PC ωστε να δει το δευτερο ρουτερ;

Reaction score
118
Συνεχιζοντας τις ηρωικες και αστειες προσπαθειες μου εχω κανει τα εξης:

Ανακαλυψα οτι το δευτερο ρουτερ(αυτο του Istar) πρεπει να λειτουργει σαν bridge.
Aπενεργοποιησα λοιπον το DHCP.
Απο τα WAN settings του επελεξα bridge mode.
Και τα δυο εχουν το ιδιο SSID και το wireless enabled.
Καπου διαβασα οτι στο δευτερο ρουτερ πρεπει η DNS να ειναι του ISP,αληθευει αυτο;

Reaction score
0
Νομίζω δεν είναι εφικτό αυτό που θες να κάνεις με τον εξοπλισμό που έχεις. Χρειάζεσαι ένα μηχανάκι σαν αυτό στην πλευρά του Istar το οποίο να είναι ρυθμισμένο σε client mode.

Reaction score
118
Faethon κι εγω αυτο αρχιζω να υποψιαζομαι αλλα διαβαζω αυτο στην επισημη σελιδα:

The DSL-G624T includes a built-in 802.11g Access Point supporting wireless speeds of up to 54Mbps and interoperability with 802.11b wireless devices on the 2.4GHz frequency band. It also provides four 10/100Mbps Ethernet switch ports for ready connection to four workstations. These built-in functions save you the cost and trouble of installing a separate wireless Access Point and an Ethernet switch.

Αρα σαν wireless access point μπορει να λειτουργησει.Ή δεν το αντιλαμβανομαι σωστα;

Reaction score
0
Faethon κι εγω αυτο αρχιζω να υποψιαζομαι αλλα διαβαζω αυτο στην επισημη σελιδα:

The DSL-G624T includes a built-in 802.11g Access Point supporting wireless speeds of up to 54Mbps and interoperability with 802.11b wireless devices on the 2.4GHz frequency band. It also provides four 10/100Mbps Ethernet switch ports for ready connection to four workstations. These built-in functions save you the cost and trouble of installing a separate wireless Access Point and an Ethernet switch.

Αρα σαν wireless access point μπορει να λειτουργησει.Ή δεν το αντιλαμβανομαι σωστα;
Βέβαια, αλλά δεν θέλεις λειτουργία access point, δηλαδή να μοιράσεις ασύρματα δεδομένα από ένα σημείο. Εσύ θέλεις την λειτουργία Client με την οποία μπορείς να μετατρέψεις οποιαδήποτε συσκευή η οποία διαθέτει ethernet rj45 σε ασύρματη. Το πρώτο DLink G624T που έχεις και είναι καρφωμένη η Forthnet θα κάνει το access point στην περίπτωση σου.

Reaction score
118
Εξαιρετικη η προταση σου Faethon,ευχαριστω.

Αλλα,φυσικα,το συγκεκριμενο ρουτερ δεν ειναι στη λιστα με τα υποστηριζομενα...την τυχη μου.

Reaction score
4
μου φαίνετε οτι αυτό το Mode που λέγετε bridge θα επρεπε να δουλέψει.

Η γέφυρα είναι φτιαγμένη για να ενώσει 2 διαφορετικά δίκτυα. όταν λέμε δίκτυα, εννούμε δύο διαφορετικές φυσικές (ή λογικές) οντότητες.

Θεωρώ ότι η επιλογή bridge μάλλον έχει την έννοια "επέκταση" του wireless δικτύου σου.
Οπότε επέλεξε το, όπως και έκανες, φτιάξε τα SSID και το security όπως πρέπει. Λογικά θα πρέπει απο το "κεντρικό" router να δεις την Mac διευθυνση του άλλου (αυτού που είναι στον Istar). Που σημαίνει ότι έχει "μπει" στο δίκτυο.

Αν έχεις DHCP στον κεντρικό, θα πρέπει και ότι συνδέετε στον άλλο, να παίρνει IP, gateway και DNS. Αν δεν παίρνει βάλε τα καρφωτά... στους clients εννοώ, δηλαδή στον istar... Κράτα IP's ίδιου range, δηλαδή αν έχεις 192.168.ΥΥΥ.ΧΧΧ με μάσκα 255.255.255.0, κράτα το YYY σταθερό σε όλα τα μηχανάκια.

Για να μην μπλέκεις με ασφάλειες, όσο κάνεις δοκιμές, απενεργοποίησε κάθε είδους ασφάλεια απο το ασύρματο δίκτυο....

Δεν και τι αλλες επιλογές έχει εκτος απο Bridge για το ασύρματο δίκτυο...

Reaction score
118
Γεια σου ρε Νικ!
Νομιζω οτι δε γινεται δουλεια με τα δυο αυτα ρουτερ τελικα.
Επιλογες στο wireless δεν εχω.
Και απ'οτι διαβαζω επειδη στα τελευταια firmware αφαιρεθηκε η δυνατοτητα επιλογης WDS ρυθμισεων λεω να του φορεσω ενα παλιοτερο και να δοκιμασω να παιξω με αυτες...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.309
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gianfranco Reggs