Ασυρματη μεταφορα TV

Reaction score
0
Θελω να μεταφέρω ασύρματα την εικονα TV (και ήχο) στην TV της βεράντας χωρίς να παίζει η κύρια τηλεόραση. Ξερει κανεις να μου προτείνει κανενα συγκεκριμένο μοντελο.Πήγα MediaMarkt έχει καμποσα μοντέλα αλλά δεν ξερω για το αποτελεσμα. Το σημαντικο ειναι να μπορω να αλλαζω τα καναλια απο την βεράντα χωρις οπτικη επαφή με την κυρια TV. Απο ότι μου είπαν πρεπει η κυρια TV να εχει βιντεο έτσι ώστε απο κάποιο video out να συνδεθει με το ασύρματο για να δωσει εικόνα στον δέκτη της 2ης TV. Εχω dvd-recorder οπότε γινεται. Αν έχεις κανεις απο εσας μπορει να μου πει τι γινεται με την ποιότητα εικόνας k' αν εχει αλλοίωση?

Reaction score
164
Καλωσήλθες στην παρέα μας.:happy_4:
Όντως θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό tuner, το οποίο ήδη έχεις στο DVDR.
Μοντέλα υπάρχουν πάρα πολλά και εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων, πάνω-κάτω είναι τα ίδια. Απλά πρόσεξε, οπωσδήποτε, ο πομπός υπερύθρων του πομπού (που θα συνδέσεις δηλαδή στο dvdr) να είναι στην άκρη καλωδίου ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στο "ματάκι" τηλεχειρισμού του dvdr. ΑΚόμα θα πρέπει να αλλάζουν συχνότητες, όλες στην περιοχή των 2.4Ghz για να αντιμετωπίσεις παρεμβολές. Μην πάρεις συσκευή που μεταδίδει σε UHF/VHF και πιάνεις το σήμα της με απλή κεραία.

Προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις:
-Αλληλεπίδραση με Wifi δίκτυο. Αν είναι δικό σου, μπορείς να του αλλάξεις συχνότητα. Αν είναι άλλου, ίσως έχεις πρόβλημα, ακόμα και αν αλλάξεις συχνότητα σε πομπό-δέκτη.
-Απόσταση και τοίχοι. Αν είναι οπλισμένοι οι τοίχοι, ίσως έχεις πρόβλημα. Το δικό μου video sender πχ ίσα ίσα που περνάει δύο τοίχους με απόσταση πομπού-δέκτη στα 4 περίπου μέτρα.

Με την ποιότητα, αν έχεις καλή λήψη δεν θα έχεις πρόβλημα. Μια χαρά θα βλέπεις. Δεν έχει διπλά είδωλα κτλ ούτε πρέπει να γυρίζεις κάποια κεραία μέχρι να δεις. (Η μικρή κεραία που έχουν επάνω, σαν ραδιοφώνου, είναι αποκλειστικά για τον τηλεχειρισμό)

Για την ιστορία έχω ένα σύστημα της Trust (το οβαλ μοντέλο) και είμαι ικανοποιημένος.

Reaction score
3
Απάντηση: Ασυρματη μεταφορα TV

Καλωσήρθες κι απο μένα.
Αλλά θα μου επιτρέψεις μια πιο διαφορετική πρόταση.
Γιατί δεν βγάζεις το DVD-Recorder στη βεράντα και να το συνδέσεις στην TV;
Έτσι θα δροσίζεται κι αυτό και δεν θα ανάβει από τη ζέστη.
Αν πάλι είναι δύσκολο να το μεταφέρεις και να μπλέκεσαι με καλώδια,
τότε βάλε στη βεράντα κάποιο παλιό βίντεο ή πάρε κάποιο δέκτη.
Θα γλυτώσεις από τα προβλήματα που σου αναφέρει ο unforgiven.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.564
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red