Ασφάλεια ζωής ING



Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Το άλλο μου μισό ασχολείται επαγγελματικά με τον κλάδο, ανεξάρτητη εταιρείας, και της ζήτησα να βοηθήσει. Λέει τα εξής:

1. Όσον αφορά την ING, η εταιρεία θα διακόψει την πώληση νέων προγραμμάτων για κάποιες κατηγορίες, όπως νοσοκομειακά και γενικές ασφάλειες (αυτοκινήτων, πυρός, σκαφών, σπιτιών, σεισμών κλπ). Ο λόγος είναι ότι αυτά έχουν στατιστικά μεγάλο ρίσκο και πολλές φορές ζημιώνουν την εταιρεία.
2. Γενικά για τις ασφαλιστικές: Προγράμματα εν ισχύ δεν μπορούν να διακοπούν, παρά μόνο στην λήξη τους, εφ'όσον ο πελάτης είναι ταμειακά εντάξει. Προσοχή στην ημερομηνία λήξης της παροχής, σε κάποιες περιπτώσεις τα προγράμματα είναι ετησίως ανανεούμενα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να διακόψει όλο το πακέτο, σε όλους τους πελάτες που το έχουν αγοράσει, στη λήξη του. Τα ισόβια προγράμματα, εφ'όσον πληρώνονται σωστά, δεν μπορούν να διακοπούν, βάσει συμβολαίου. Μπορούν όμως να γίνουν ετήσιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα.
3. Δεν είναι ίδια όλα τα προγράμματα, οι παροχές και τα ασφάλιστρα, και, εννοείται, η αντίστοιχη αναλογιστική μελέτη. Γιαυτό κάποιες εταιρείες δεν θεωρούν τα νοσοκομειακά τόσο ζημιογόνα και τα συνεχίζουν. Προσοχή να διαβάζετε σωστά τους όρους του συμβολαίου και να συγκρίνετε. Για παράδειγμα, υπάρχει νοσοκομειακό συμβόλαιο μεγάλης εταιρείας, που δεν πληρώνει τα πρώτα 3000-5000 ευρώ για κάθε νοσηλεία (π.χ. 2-3 ημερών). Τα ασφάλιστρά του είναι στο ίδιο επίπεδο με προγράμματα άλλων εταιρειών, αλλά δεν έχει ζημιά γιατί για το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών, τα έξοδα τα επιβαρύνεται ο πελάτης!
4. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, είθισται να εξαγοράζονται κι όχι να πτωχεύουν, λόγω του ότι το πελατολόγιο είναι ελκυστικό και υπάρχουν πάντα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία (αποθεματικά) βάσει νόμου. Στην εξαγορά, η νέα εταιρεία υποχρεούται να διατηρήσει τις παροχές και τους όρους των παλαιών συμβολαίων μέχρι τη λήξη τους.

Αν θέλετε περισσότερα, να ρωτήσω.
 

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Η ING ειναι μονο εξυπνη εταιρια!!ολες οι αλλες ειναι "χαζες"!το βρηκε το κολπο,εγκαταλειπει οταν ειναι να πληρωση ,θελει μονο να περνει,δυστυχως την ιδια εμπειρια εχω και εγω σαν ασφαλισμενος της ING,την εχω χρειαστει 5 φορες για μικροπραγματα,και τις 5 φορες προβλημα,φωνες και πολλα πολλα τηλεφωνα για να κανω την δουλεια μου,τσαμπα τα λεφτα που τους εχω δοσει.ειναι κλεφτες!!τωρα ψαχνωμαι για νεο συμβολαιο σε αλλη εταιρια,και ειμαι αναμεσα σε εθνικη και alico ,τι λετε?εχει κανεις εμπειρια σε καποια απο τις δυο?
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Υπάρχει ένας υπόγειος πόλεμος αυτή την στιγμή μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών...

Να ξέρετε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα κυρίως.

Τώρα με τα τοξικά προιόντα ανά τον κόσμο κανείς σε καμία ασφαλιστική δεν ξέρει αν τα αμοιβαία τα οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό του περιέχουν τοξικά ή όχι... όπως έλεγε και ένας φίλος μου διαχειριστής "κανείς δεν ξέρει αύριο το πρωί σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει η επόμενη βόμβα"...

Εγώ για την ώρα εμπιστεύομαι την ING στην οποία έχω νοσοκομειακό πρόγραμμα...

Μάλιστα τον Οκτώβριο που είχε χαθεί το χαρτί πληρωμής μου με έψαχναν να πληρώσω τα ασφάλιστρα αν και ήμουν εκπρόθεσμος...

Έχω ιστορικό όπου η ING έχει πληρώσει πάρα πολλά χρήματα σε νοσοκομειακό... Τα κατέβαλε όλα χωρίς κανένα πρόβλημα...
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Επειδή έψαξα και τις άλλες στην Alico δεν πήγα για νοσοκομειακό λόγω της απαλλαγής που έχει για τα πρώτα 3.000 Ευρώ...

Με την απαλλαγή αυτή καθιστά το πρόγραμμά της άχρηστο παρά μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις...

Μην ξεχνάτε ότι οι πρώτοι που θα πληγούν θα είναι η ιδιωτική υγεία αν καταρεύσουν τα νοσοκομειακά προγράμματα...

Υ.Γ. Όλες οι ασφαλιστικές είναι αντασφαλισμένες υποχρεωτικά και αυτό ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο... κανείς δεν χάνει τα χρήματά του από συνταξιοδοτικά...
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.601
Reaction score
4.135
Υ.Γ. Όλες οι ασφαλιστικές είναι αντασφαλισμένες υποχρεωτικά και αυτό ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο... κανείς δεν χάνει τα χρήματά του από συνταξιοδοτικά...
Και γιατί τότε στην Αμερική έδωσαν λεφτά στην AIG?
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Απάντηση: Ασφάλεια ζωής ING

Γιατί κάποιοι μέσα στην εταιρεία είχαν αγοράσει τοξικά παράγωγα 78 δις $. Αφού ξέσπασε η κρίση, οι εταιρείες αξιολόγησης (credit rating agencies) κατέβασαν τον 'βαθμό' της AIG, κι έτσι άρχισε η κατηφόρα...
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.601
Reaction score
4.135
Ακριβώς Άκη.
Για να μην κουνήσει μαντήλι λοιπόν η AIG και βρεθούν κάποια εκατομύρια αμερικανών ανασφάλιστοι και χωρίς σύνταξη,έπεσε το μαρούλι των 20 δις.
Οπότε τα πέρι αντασφάλισης που αναφέρει ο κος Ακρατόπουλος είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Απάντηση: Ασφάλεια ζωής ING

Η αντασφάλιση υπάρχει. Τα στεγαστικά δάνεια θεωρούνται ασφαλής επένδυση. Υπάρχει όμως μια μερίδα αυτών που είναι μεγάλου κινδύνου και μεγάλου κέρδους. Τώρα, αν βασίζεσαι σε τέτοια στεγαστικά δάνεια που τελικά δεν πληρώθηκαν, και είχες αναλάβει να ασφαλίσεις κάποιες τράπεζες για την πιθανότητα αυτή, πρέπει να αρχίσεις να πληρώνεις εσύ. Το μέγεθος των επισφαλών δανείων ήταν τόσο μεγάλο, που δημιούργησε πρόβλημα ρευστότητας. Εκεί ήταν το πρόβλημα. Και γιαυτό πήρε λεφτά από το κράτος.
Όπως είπα στο σημείο 4 παραπάνω, οι ασφαλιστικές εταιρείες γενικά εξαγοράζονται, δεν πέφτουν έξω.

Υ.Γ.: Εξαιρούνται σε όλα αυτά (στην Ελλάδα) οι αμιγώς ασφάλειες αυτοκινήτων. Εκεί, 2 νοματαίοι ανοίγουν μια εταιρεία και χρεώνουν ότι θέλουν, πληρώνουν ότι θέλουν και την κλείνουν όποτε θέλουν. Γιαυτό προσοχή στις μικρές, φθηνές και άγνωστες.
 




Μηνύματα
3
Reaction score
0
Απάντηση: Ασφάλεια ζωής ING

''Οι πρώτες 6 Εταιρείες στον κλάδο ζωής'' που αναφέρεις στην ιστοσελίδα σου αυτά τα συγκριτικά στοιχεία από ποιές πηγές είναι παρμένα ?
Είναι επίσημα στοιχεία τα οποία έστειλαν οι ασφαλιστικές στα γραφεία τους. Θα μπορούσα να το έχω φτιάξει κι εγώ ή κάποιος άλλος δε λέω,αλλά μπορείς να το ελέγξεις και από το παραπάνω που έδωσε ο φίλος μας
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.161
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top