Ατρείδες... εξαγωγής από Μανουσάκη και Παππά

Reaction score
59
Ατρείδες... εξαγωγής από Μανουσάκη και Παππά

Ο Μανούσος Μανουσάκης ανεβάζει πολύ ψηλά αυτή τη φορά τον τηλεοπτικό πήχη και αν όλα πάνε κατ ευχήν, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στους δέκτες μας με μία τηλεοπτική υπερπαραγωγή, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Ειρήνη Παππά. Ναι, ο σκηνοθέτης και η διεθνούς φήμης ηθοποιός έβαλαν έναν κοινό τηλεοπτικό στόχο και αν κρίνουμε από τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, αυτός ο στόχος μάλλον θα επιτευχθεί.

Ολα ξεκίνησαν από μία ιδέα που είχε η Ειρήνη Παππά... Μία ιδέα η οποία τη «βασάνιζε» εδώ και καιρό. Και αυτή η ιδέα δεν ήταν άλλη από το να γυριστεί ο «μύθος των Ατρειδών», ο μεγαλύτερος και συγκλονιστικότερος μύθος της αρχαιότητας, σε σίριαλ!

Μία ιδέα την οποία φυσικά κατέθεσε στον Μανούσο, εκείνος ενθουσιάστηκε και άρχισαν παρέα να τη μελετούν με προσοχή και να προσπαθούν να βρουν τους τρόπους που θα τους άνοιγαν τον δρόμο για την υλοποίησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, φυσικά, είναι περιττό μάλλον να σας πούμε πως συνεργάστηκαν και με ειδικούς επιστήμονες που φρόντισαν να τους προσφέρουν τα φώτα τους, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και... διαβασμένοι.

Διαβασμένοι και προετοιμασμένοι καλά πριν κάνουν αυτή τους την ιδέα επίσημη πρόταση και την καταθέσουν στο Roma Fiction Festival, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Ρώμη! Το φεστιβάλ δέχτηκε συνολικά περίπου 200 προτάσεις από όλες τις γωνιές της Γης που είχαν να κάνουν με την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές.

Αποτέλεσμα; Η διεθνής επιτροπή επέλεξε μόνο 10 προτάσεις για συνεχιζόμενες σειρές και τώρα οι δημιουργοί τους πρέπει να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον 90 παραγωγών από όλο τον κόσμο, στις 8 Ιουλίου στη Ρώμη. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο «μύθος των Ατρειδών»!

«Δεν σου κρύβω, Νάνσυ, πως και εγώ και η Ειρήνη Παππά είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτή την προσπάθεια. Εχουμε να κάνουμε με ένα όνειρο το οποίο βλέπουμε πως μπορεί να γίνει και πραγματικότητα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε καταλάβει από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις που έχουμε συναντήσει», μας λέει ο Μανούσος Μανουσάκης.

- Δηλαδή, μιλάμε για μία σειρά η οποία ανεβάζει τον πήχη σε διεθνές επίπεδο...

Σαφέστατα... Νομίζω πως έφτασε πια η ώρα η ελληνική τηλεόραση να βγει έξω από τα σύνορα. Εχουμε όλα τα εφόδια για να το κάνουμε αυτό. Γιατί, λοιπόν, να μην το επιχειρήσουμε;

- Και η σειρά θα ξεκινήσει να στήνεται αν υπάρξει διεθνές ενδιαφέρον από τα κανάλια του εξωτερικού;

Ναι... Εμείς θα παρουσιάσουμε την ιδέα μας στην παγκόσμια τηλεοπτική αγορά στις 8 Ιουλίου, θα την επικοινωνήσουμε και αν υπάρξει ενδιαφέρον και προχωρήσουν τα πράγματα, τότε θα προχωρήσει και το όνειρό μας αυτό.

- Αυτή την ιδέα την έχετε καταθέσει και σε ελληνικά κανάλια;

Εννοείται και μάλιστα έχουν γίνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις.

- Και; Ενδιαφέρον υπάρχει; Ενδιαφέρεται η ελληνική αγορά για μία σειρά η οποία θα βασίζεται σε μία ιστορία της μυθολογίας μας;

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, όμως, για την ώρα δεν μπορώ να σου πω περισσότερα. Μιλάμε, πάντως, για μία σειρά 20 ωριαίων επεισοδίων και, όπως καταλαβαίνεις, η ιδεολογία της θα είναι ότι «το κυνήγι της εξουσίας καταστρέφει ανθρώπους, έθνη, πολιτισμούς».

- Μάλλον θέλετε να επικεντρωθείτε στην ουσία του μύθου...

Θα κυριαρχεί ο σεβασμός στον μύθο που έχει να δώσει μηνύματα στις σύγχρονες κοινωνίες. Θα μείνουμε μακριά από τις φανταχτερές περικεφαλαίες, τις ασπίδες και τα δόρατα που λάμπουν στον ήλιο. Θα μείνουμε, δηλαδή, μακριά από τα στερεότυπα που θυμίζουν κακό αμερικανικό κινηματογράφο. Η επικέντρωση θα είναι στην ουσία της ανθρώπινης ψυχής και του πάθους.

- Δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ ξανά να στηθεί μία ελληνική σειρά που να έχει για θέμα της τη μυθολογία...

Οντως, γι αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να το επιχειρήσουμε. Η ανάγκη της ανανέωσης είναι επιτακτική και στην τηλεόραση. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να κινηθούμε σε νέα λογική. Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει ένα άλλο θέαμα. Εγώ αυτό κατάλαβα όλο αυτό το διάστημα που πάτησα λιγάκι φρένο και έμεινα μακριά.

- Πρόκειται έτσι όπως το ακούω για μεγάλο τηλεοπτικό εγχείρημα...

Είναι τεράστιο εγχείρημα και μεγάλη πρόκληση. Ομως, αξίζει τον κόπο. Ποτέ οι Ελληνες δεν έχουν γράψει για τους εαυτούς τους. Πάντα οι άλλοι έγραφαν για μας και τις περισσότερες φορές μας διέσυραν και μας κατακρεουργούσαν. Ισως έφτασε η ώρα να προσπαθήσουμε να γράψουμε εμείς για μας. Αν αυτή η δουλειά όντως πάρει σάρκα και οστά και βγει στον αέρα, είμαι σίγουρος πως οι τηλεθεατές θα τη χαρούν.

- Η τηλεόραση ενάμιση χρόνο τώρα σας έλειψε;

Είναι δυνατόν να μη μου λείπει το... σπίτι μου; Και δεν στο λέω αυτό με καμία πικρία. Από την άλλη, βέβαια, δεν ξέρω αν εγώ έλειψα στην τηλεόραση (γέλια). Αυτή η ανάσα που πήρα, πάντως, πιστεύω ότι μου έκανε καλό, πολύ καλό. Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα είχα μπορέσει μαζί με την Ειρήνη να στήσουμε όλη αυτή την τηλεοπτική ιδέα σχετικά με τον «μύθο των Ατρειδών»;

EΘΝΟΣ

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος