Αφυγραντήρας Για το Εξοχικό

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.862
Ζητώ την γνώμη σας για αγορά αφυγραντήρα, διότι είμαι τελείως άσχετος στο θέμα.
Γύρω στα 85 τετραγωνικά ο χώρος που θα πρέπει να καλυφθεί.

Αν είναι δυνατόν στα κριτήρια να ληφθεί υπ όψη και η κατανάλωση!

Reaction score
183
Εγώ χρησιμοποιώ αυτόν http://www.skroutz.gr/s/386265/Meaco-DD8L.html εδώ και 1,5 περίπου χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια ο μεγαλύτερος χώρος που τον έχω χρησιμοποιήσει είναι γύρω στα 30τ.μ αλλά γνωστοί μου που τον έχουν για μεγαλύτερους χώρους είναι εξίσου ευχαριστημένοι.

Reaction score
2.584
Ζητώ την γνώμη σας για αγορά αφυγραντήρα, διότι είμαι τελείως άσχετος στο θέμα.
Γύρω στα 85 τετραγωνικά ο χώρος που θα πρέπει να καλυφθεί.

Αν είναι δυνατόν στα κριτήρια να ληφθεί υπ όψη και η κατανάλωση!
Έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναμενόμενη θερμοκρασία του χώρου.
Είναι σε βουνό ή στα παράλια της Ιεράπετρας;
Αν η θερμοκρασία είναι πάνω από 15 κελσίου πάρε έναν με συμπιεστή.
Αν είναι κάτω από 15 κελσίου πάρε με ζεόλιθο σαν αυτόν που λέει ο warriorsoul. Οι με συμπιεστή δεν αποδίσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Εφόσον είναι για εξοχικό δεν σε ενδιαφέρει καθόλου ο θόρυβος, ιονιστής κλπ. Το μόνο να έχει τη δυνατότητα συνεχούς αποστραγγισης (σχεδόν όλοι έχουν αυτή τη δυνστότητα).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.862
Στην Αίγινα και μάλιστα υπάρχει πολύ υγρασία. Γιαυτό και στο σπίτι πάντα υπάρχει παράθυρο ανοικτό.Προς το παρόν χρησιμοποιώ τις γνωστές συσκευασίες του praktiker με τα πετρώματα με μικρή επιτυχία φυσικά. Ο χώρος είναι σχεδόν ενιαίος.
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες...

Reaction score
1.300
Αγόρασα μετά απο ψάξιμο τον Meaco Zambezi . Έχει όλα τα καλούδια και τον προγραμματίζεις αν θέλεις να καταναλώνει ρεύμα νυκτερινό. Είναι με ζεόλιθο και σε σπίτι 75 τετραγωνικών στην πρώτη κιόλας σκάλα κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχει 290 € αλλά τα αξίζει.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.862
Λόγω του ότι το μηχάνημα μία φορά αγοράζεται δεν με απασχολεί το κόστος αγοράς (ως γνωστό το φθηνό πολλές φορές καταντά ακριβότερο (κατανάλωση, βλάβες, αντικατάσταση)).

Αυτό με την ροή (85 | 105 | 150m³/h πχ) τι σημαίνει? Δηλαδή μπορώ να το θέσω στα 85 και να έχω την ελάχιστη κατανάλωση?

Reaction score
603
Meaco = εγγυηση, δουλευουν και σε χωρους με μη επαρκη θερμανση κατω των 15 βαθμων, με αριστο αποτελεσμα... :thumbsup:

Reaction score
1.300
Υπολογισε τον ογκο του σπιτιου σου. Με βαση αυτα τα νουμερα που ειναι τα αντιστοιχα στις σκαλες του ανεμιστηρα μπορεις να βρεις ποσες φορες την μερα η ποσο γρηγορα ο αφυγραντηρας αλλαζει-περναει απο μεσα του ολον τον αερα του σπιτιου.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Και μια και μιλάμε για αφυγραντήρες, δοκίμασα έναν που έκανε και απιονισμό, και ήταν για 100 τετραγωνικά! αυτό που με εκνεύρισε ήταν ότι πάγωσε το δωμάτιο!!! το ίδιο συνέβαινε βέβαια και όταν χρησιμοποιούσα το aircondition για τον ίδιο λόγο!

Reaction score
2.584
Λόγω του ότι το μηχάνημα μία φορά αγοράζεται δεν με απασχολεί το κόστος αγοράς (ως γνωστό το φθηνό πολλές φορές καταντά ακριβότερο (κατανάλωση, βλάβες, αντικατάσταση)).

Αυτό με την ροή (85 | 105 | 150m³/h πχ) τι σημαίνει? Δηλαδή μπορώ να το θέσω στα 85 και να έχω την ελάχιστη κατανάλωση?
Σε αυτούς με τον ζεόλιθο η παροχή του αέρα και η θέρμανση του δισκου ουσιαστικά καθορίζουν και την ενέργεια που καταναλώνεται στην μονάδα του χρόνου δηλ. την ισχύ που πρέπει να τραβήξουν από τη μπρίζα. Αν ρίξει την υγρασία στο επιθυμητό επίπεδο σε 1 ώρα καταναλώνοντας 600W ή σε δύο ώρες καταναλώνοντας 300W είναι - περίπου - το ίδιο (600KWh). Με την ενέργεια αυτή θα μαζέψουν το ίδιο νερό.
Λέω περίπου γιατί στη μεγάλη σκάλα μπορεί να μην προλάβει να έλθει ο αέρας από τα μακρινά σημεία.

Είναι σημαντικό αν μπορείς (αν έχει σημείο απορροής) να τον βάλεις στο κεντρο του σπιτιού. Βάλε τον στην μικρή ταχύτητα και την μεσαία κατανάλωση και αν διαπιστώσεις ότι δουλεύει συνέχεια τότε βάλε λίγο παραπάνω ισχύ.

Και φυσικά όχι ανοιχτά παράθυρα όταν λείπεις γιατί εκτός από κλέφτες θα μπαίνει και ο υγρός αέρας...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.734
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo