Αφυγραντήρας Ronhson

Reaction score
0
Καλησπέρα!
Πριν 1,5 μήνα περίπου αγόρασα έναν αφυγραντήρα της Rohnson R-9120 για σπίτι με σχετική υγρασία και επιφάνεια 75m2. Στην αρχη μου δούλευε καλά αλλα μετά από 1 εβδομάδα χρήσης παρατήρησα να βγάζει μια έντονη μαυρίλα στο δοχείο συλλογής του νερού. Καθάρισα φίλτρο κτλ αλλά ξανά τα ίδια. Μετά άρχισε να μαυρίζει όλος ο αφυγραντήρας τόσο στα εσωτερικά μέρη όσο και απέξω. Η μαυριλα αυτή κολλάει πάνω στον αφυγραντήρα και μάλιστα δύσκολα καθαρίζει. Το ίδιο παρατήρησα να γίνεται και σε διάφορες πλαστικές ή νάυλον επιφάνειες μέσα στο σπίτι.
Φυσικά τον πήγα στο σέρβις όπου τον έστειλαν στην αντιπροσωπεία 2 φορές και μου τον επιστρέφουν πίσω λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα. Μάλιστα μου είπαν μήπως φταίει ο χώρος που τον έχω αλλά εγώ τον δοκίμασα και σε άλλο σπίτι με λίγη υγρασία και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Επίσης παρατήρησα ότι όταν λειτουργεί πολλές ώρες και στην αναπνοή νιώθεις ενόχληση. Έχει κανείς πάθει κάτι παρόμοιο με αφυγραντήρες? Καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει? Ανησυχώ γιατί πρέπει να είναι ανθυγιεινό και δε βρίσκω και άκρη με την εγγύηση (4 χρόνια υποτίθεται "Βασιληας" αντιπροσωπεία...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Reaction score
5.867
Kαι εγω ειχα σοβαρο προβλημα υγρασιας στο σπιτι. Μετα απο ερευνα κατεληξα σε αυτον http://www.meaco.gr/meaco-dd8l/ τον αφυγραντηρα,και ειμαι εδω και ενα μηνα πληρως ευχαριστημενος. Δουλευει 24ωρες συνεχεια. ΕΙδα τεραστια αλλαγη μεσα στο σπιτι.
Μεχρις στιγμης κανενα προβλημα.,και το νερο οπου μαζευει στον καδο ειναι πεντακαθαρο.
Αν μπορεις ανεβασε μια φωτο να καταλαβουμε τι ακριβως μαυριλα σου βγαζει.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.803
Προφανώς compressor.
Πιστεύω ότι έχει θέμα ο compressor και η ποιότητα αέρα που βγάζει. Επίσης οι αφυγραντήρες με compressor είναι παντελώς ακατάλληλοι για χειμώνα. Μονο desiccant. Έχω και εγώ Meaco dd8l 2 χρονια, δουλεύει ασταμάτητα από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο χωρίς το παραμικρό θέμα και η υγρασία στο 50% -55% στο σπίτι, απο 90%.

Reaction score
2.557
Πιστεύω ότι έχει θέμα ο compressor και η ποιότητα αέρα που βγάζει. Επίσης οι αφυγραντήρες με compressor είναι παντελώς ακατάλληλοι για χειμώνα. Μονο desiccant. Έχω και εγώ Meaco dd8l 2 χρονια, δουλεύει ασταμάτητα από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο χωρίς το παραμικρό θέμα και η υγρασία στο 50% -55% στο σπίτι, απο 90%.
Πόσες KWh καίει από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο;
Ποιά είναι η μέση θερμοκρασία του χώρου που λειτουργεί;
[DOUBLEPOST=1450636247][/DOUBLEPOST]
Καλησπέρα!
Πριν 1,5 μήνα περίπου αγόρασα έναν αφυγραντήρα της Rohnson R-9120 για σπίτι με σχετική υγρασία και επιφάνεια 75m2. Στην αρχη μου δούλευε καλά αλλα μετά από 1 εβδομάδα χρήσης παρατήρησα να βγάζει μια έντονη μαυρίλα στο δοχείο συλλογής του νερού. Καθάρισα φίλτρο κτλ αλλά ξανά τα ίδια. Μετά άρχισε να μαυρίζει όλος ο αφυγραντήρας τόσο στα εσωτερικά μέρη όσο και απέξω. Η μαυριλα αυτή κολλάει πάνω στον αφυγραντήρα και μάλιστα δύσκολα καθαρίζει. Το ίδιο παρατήρησα να γίνεται και σε διάφορες πλαστικές ή νάυλον επιφάνειες μέσα στο σπίτι.
Φυσικά τον πήγα στο σέρβις όπου τον έστειλαν στην αντιπροσωπεία 2 φορές και μου τον επιστρέφουν πίσω λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα. Μάλιστα μου είπαν μήπως φταίει ο χώρος που τον έχω αλλά εγώ τον δοκίμασα και σε άλλο σπίτι με λίγη υγρασία και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Επίσης παρατήρησα ότι όταν λειτουργεί πολλές ώρες και στην αναπνοή νιώθεις ενόχληση. Έχει κανείς πάθει κάτι παρόμοιο με αφυγραντήρες? Καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει? Ανησυχώ γιατί πρέπει να είναι ανθυγιεινό και δε βρίσκω και άκρη με την εγγύηση (4 χρόνια υποτίθεται "Βασιληας" αντιπροσωπεία...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Πρέπει να έχει πρόβλημα η συσκευή. Γιατί δεν το πάς να το δεί ένας ψυκτικός;

alexis

Reaction score
32.803

Θα στο πω αλλιως. Σε 24ωρη λειτουργια περιπου 1€ την ημερα.
Απουσιάζουμε πολλές ώρες από το σπίτι και τότε η θερμοκρασία είναι 10-15. Όταν είμαστε το πολύ μέχρι 20.

alexis

Reaction score
32.803
Με τιμή ΚWh = 0,08€ αυτό σημαίνει 12,5 KWh / ημέρα δηλ. 380 KWh το μήνα.
Έχω μετρητή κτανάλωσης και ο Meaco καταναλώνει ότι ακριβώς λέει και στα specs.
[DOUBLEPOST=1450637878][/DOUBLEPOST]
Δε σας ενοχλεί ο θόρυβος που κάνει ο αφυγραντήρας μέσα στο σπίτι;
Tον έχουμε στην χαμηλή σκάλα και δεν μας ενοχλεί. Αλλα μονο και μονο το κλίμα που αλλάζει μέσα στο σπίτι φτάνει.

Reaction score
5.867
Συνηθεια ειναι ο θορυβος,αλλα αναγκαιο κακο.

Το σπιτι ειχε σοβαρο προβλημα υγρασιας. Αλλαξε το περιβαλλον μεσα.
Ο Meaco ειναι ενας απο τους κορυφαιους αφυγραντηρες. Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν τον εβρισκα για αγορα αμεσα. Περασα και τον πηρα απο την αντιπροσωπεια οπου ηταν αψογη η εξυπηρετηση.

Μετα απο εμενα πηραν και 3 φιλοι μου στην γειτονια και ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο το μηχανημα.

Οσο για τον Rohnson θα τον πηγαινα πισω και θα ζητουσα πληρη αντικατασταση του μηχανηματος.Αφου θα εβγαζα πρωτα φωτογραφιες απο την μαυριλα οπου μαζευει και διοχετευει στον χωρο.

Reaction score
25.360
οι κοπρεσσερατοι αφυγραντηρες εχουν και μια αντιβακτηριικη επιφάνεια (χαλκος συνηθως, αν το condenser ειναι αλουμινιο για λογους κοστους) αλλα δεν εχει κατι για να σου βρωμισει το νερο.

υποψιαζομαι οτι μιλας για μαυριλα τυπου μουχλας οποτε θα θεωρησω οτι μαλλον ο συμπυκνωτης εχει πιασει βακτηρια

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.591
Αν είναι παραπάνω δηλαδή θεωρείται βλαβερό το περιβάλλον για την υγεία;
Σε τι μας επηρεάζει η αυξημένη υγρασία;

Reaction score
0
Είναι Desicant ή με compressor;
με compressor είναι...

κατέληξα να πάρω με compressor γιατί είχα διαβάσει ότι οι άλλοι μερικές φορές μύριζαν περίεργα...

[DOUBLEPOST=1450636247][/DOUBLEPOST]
Πρέπει να έχει πρόβλημα η συσκευή. Γιατί δεν το πάς να το δεί ένας ψυκτικός;
έχει εγγύηση υποτίθεται... αλλά η εταιρία λέει ότι δεν έχει πρόβλημα...

Συνηθεια ειναι ο θορυβος,αλλα αναγκαιο κακο.

Το σπιτι ειχε σοβαρο προβλημα υγρασιας. Αλλαξε το περιβαλλον μεσα.
Ο Meaco ειναι ενας απο τους κορυφαιους αφυγραντηρες. Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν τον εβρισκα για αγορα αμεσα. Περασα και τον πηρα απο την αντιπροσωπεια οπου ηταν αψογη η εξυπηρετηση.

Μετα απο εμενα πηραν και 3 φιλοι μου στην γειτονια και ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο το μηχανημα.

Οσο για τον Rohnson θα τον πηγαινα πισω και θα ζητουσα πληρη αντικατασταση του μηχανηματος.Αφου θα εβγαζα πρωτα φωτογραφιες απο την μαυριλα οπου μαζευει και διοχετευει στον χωρο.
μα πίσω τον πάω... τι να βγάλω φωτογραφία ο ίδιος ο αφυγραντήρας έχει μαυρίσει εσωτερικά από αυτό... τον καθάρισαν στα φίλτρα και πάλι το ίδιο αλλά προφανώς δεν είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν το πρόβλημα...

οι κοπρεσσερατοι αφυγραντηρες εχουν και μια αντιβακτηριικη επιφάνεια (χαλκος συνηθως, αν το condenser ειναι αλουμινιο για λογους κοστους) αλλα δεν εχει κατι για να σου βρωμισει το νερο.

υποψιαζομαι οτι μιλας για μαυριλα τυπου μουχλας οποτε θα θεωρησω οτι μαλλον ο συμπυκνωτης εχει πιασει βακτηρια
κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ... όχι βακτήρια μάλλον μύκητες για την ακρίβεια... άλλωστε και η μούχλα μύκητας είναι. αν την τραβάει μένει μέσα στον συμπηκνωτή και μετά με τον ανεμιστήρα τη βγάζει παντού στον χώρο... το θέμα είναι τι κάνω τώρα...

Reaction score
2.557
Δεν μυρίζει τίποτα στον Meaco.
Και κατά δεύτερον με compressor δεν κάνουν για χειμώνα.
Κάνουν αν η θερμοκρασία του χώρου είναι πάνω από 15 βαθμούς. Αν είναι 25 πρέπει να είναι και αρκετά πιό αποδοτικοί από τους με ζεολιθο.

Εγώ έχω και από τους δύο στο εξοχικό που δεν είμαι το χειμώνα και το σπίτι δεν θερμαίνεται. Στο υπόγειο (λιγότερο κρύο) έχω τον με φρέον. Στο ισόγειο (πιό εκτεθειμένο στο κρύο) έχω τον με ζεόλιθο.

Σε σπίτι που κατοικείται και η θερμοκρασία είναι >22 βαθμούς μια χαρά πρέπει να ειναι αυτοί με φρέον, αλλά κάνουν λίγο θόρυβο (ο συμπιεστής). Ο Meaco μυρίζει λίγο περίεργα αλλά δεν με ενοχλεί. Και κάνει λιγότερο θόρυβο (μόνο ο θόρυβος του αέρα).

alexis

Reaction score
32.803
Κάνουν αν η θερμοκρασία του χώρου είναι πάνω από 15 βαθμούς. Αν είναι 25 πρέπει να είναι και αρκετά πιό αποδοτικοί από τους με ζεολιθο.

Εγώ έχω και από τους δύο στο εξοχικό που δεν είμαι το χειμώνα και το σπίτι δεν θερμαίνεται. Στο υπόγειο (λιγότερο κρύο) έχω τον με φρέον. Στο ισόγειο (πιό εκτεθειμένο στο κρύο) έχω τον με ζεόλιθο.

Σε σπίτι που κατοικείται και η θερμοκρασία είναι >22 βαθμούς μια χαρά πρέπει να ειναι αυτοί με φρέον, αλλά κάνουν λίγο θόρυβο (ο συμπιεστής). Ο Meaco μυρίζει λίγο περίεργα αλλά δεν με ενοχλεί. Και κάνει λιγότερο θόρυβο (μόνο ο θόρυβος του αέρα).
Με κομπρεσορα 100% απόδοση έχουν απο τους 28 βαθμούς (θερμοκρασία δωματίου) και πάνω.
Λόγια εργοστασίων.
Στους 22 έχουν 50% απόδοση και όσο πέφτει η θερμοκρασία πέφτει και η απόδοση. Σε θερμοκρασίες δωματίου κάτω από 22 βαθμούς περισσότερη ώρα κάνει απόψυξη πάρα αφυγρανση. Μην κοιτάς το δοχείο που γεμίζει και τέλος. Το μισό από αυτο το νερό είναι απο την απόψυξη γιατί σε κρύο δωμάτιο ο κομπρεσορας δεν αποδίδει.
[DOUBLEPOST=1450793837][/DOUBLEPOST]Εμένα

Εμένα ο Meaco dd8l δεν μυρίζει καθόλου. Το ίδιο και σε 2 φίλους που το πείραν μόλις είδαν το δικό μου και ειναι πολύ ευχαριστημένοι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497