ΑCHROMAT ή ACROPLAT

vag

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

έχω το Rega Planar 3 με τον βραχίονα RB300 και αναζητώ ένα ματ για το πλατώ(π.χ ΑCHROMAT), μιας και έχω ακούσει ότι κάνει καλύτερη δουλειά από ότι το τσόχινο της Rega!
Επίσης, μου πρότειναν να πάρω κατευθείαν το Acroplat πλατώ για καλύτερα αποτελέσματα.
Θα ήθελα τις γνώμες σας γι'άυτό, και επίσης, αν χρησιμοποιηθεί το Αcroplat στο Rega, χρειάζεται και κάποιο ματ; ή όχι !
Τέλος, είναι αναγκαία η ανακαλωδίωση του βραχίονα; και αν ναι, που την κάνουνε και πόσο κοστίζει;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βαγγέλης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Θα σου πω τη δική μου εμπειρία με το Achromat το οποίο όντως κάνει πολύ καλή δουλειά στο πλατό ανάρτησης που χρησιμοποιώ παρόλο το μελετημένο πλατό που έχει.

Το αν θα είναι ακουστή ή όχι η βελτίωση στο δικό σου σύστημα μόνο με δοκιμή.

Σχετικά με τον RB300, που κάποτε χρησιμοποιούσα, θα σου πω τα εξής:

Πρώτον καταργείς τη ρύθμιση του βάρους με το ελατήριο και το μηδενίζεις. Ρυθμίζεις μόνο με το βαράκι του βραχίωνα και ζυγαριά.

Δεύτερον η καλωδίωση του όντως δεν είναι ότι καλύτερο αλλά άστη σαν τελευταία βελτίωση αν τη χρειάζεσαι.

Τρίτον να προσθέσεις στη βάση του βραχίωνα σου το μηχανισμό για τη ρύθμιση του VTA.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑCHROMAT ή ACROPLAT

Θα σου πω τη δική μου εμπειρία με το Achromat το οποίο όντως κάνει πολύ καλή δουλειά στο πλατό ανάρτησης που χρησιμοποιώ παρόλο το μελετημένο πλατό που έχει.

Το αν θα είναι ακουστή ή όχι η βελτίωση στο δικό σου σύστημα μόνο με δοκιμή.

Σχετικά με τον RB300, που κάποτε χρησιμοποιούσα, θα σου πω τα εξής:

Πρώτον καταργείς τη ρύθμιση του βάρους με το ελατήριο και το μηδενίζεις. Ρυθμίζεις μόνο με το βαράκι του βραχίωνα και ζυγαριά.

Δεύτερον η καλωδίωση του όντως δεν είναι ότι καλύτερο αλλά άστη σαν τελευταία βελτίωση αν τη χρειάζεσαι.

Τρίτον να προσθέσεις στη βάση του βραχίωνα σου το μηχανισμό για τη ρύθμιση του VTA.
Ο.Κ σε ευχαριστώ πολύ! έαν και εφ'όσον αλλάξω το πλατώ π.χ με το Achroplat, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο ματ, είτε το τσόχινο είτε το Achromat; ή όχι! νομίζω πως όχι εγώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: ΑCHROMAT ή ACROPLAT

Ο.Κ σε ευχαριστώ πολύ! έαν και εφ'όσον αλλάξω το πλατώ π.χ με το Achroplat, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο ματ, είτε το τσόχινο είτε το Achromat; ή όχι! νομίζω πως όχι εγώ!
Όχι δεν θα χρειάζεσαι τσόχα πλέον. Δοκίμασε μόνο κάποιο βαράκι για πικάπ ώστε να πιέζει το δίσκο στο πλατό.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑCHROMAT ή ACROPLAT

Όχι δεν θα χρειάζεσαι τσόχα πλέον. Δοκίμασε μόνο κάποιο βαράκι για πικάπ ώστε να πιέζει το δίσκο στο πλατό.[/quote
εννοείς το clamp; σωστά; έχεις να μου προτείνεις κάτι; ειδικά από κάποιο internetικο μαγαζί! και γιατί όμως να χρησιμοποιήσω clamp;
ευχαριστώ πάντως

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑCHROMAT ή ACROPLAT

Όχι δεν θα χρειάζεσαι τσόχα πλέον. Δοκίμασε μόνο κάποιο βαράκι για πικάπ ώστε να πιέζει το δίσκο στο πλατό.[/quote
εννοείς το clamp; σωστά; έχεις να μου προτείνεις κάτι; ειδικά από κάποιο internetικο μαγαζί! και γιατί όμως να χρησιμοποιήσω clamp;
ευχαριστώ πάντως
Για καλύτερη εφαρμογή δίσκου-πλατό. Το ιδανικό θα ήταν το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις κοιτάς να το πλησιάσεις.
Έχουν πολλοί Έλληνες αντιπρόσωποι clamp ή αν μπορείς φτιάξε μόνος σου.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑCHROMAT ή ACROPLAT

Για καλύτερη εφαρμογή δίσκου-πλατό. Το ιδανικό θα ήταν το πλατό και ο δίσκος να είναι ένα. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις κοιτάς να το πλησιάσεις.
Έχουν πολλοί Έλληνες αντιπρόσωποι clamp ή αν μπορείς φτιάξε μόνος σου.
Βρήκα ένα clamp για Rega πικαπ, της Michell Eng.,κάνει αυτό; πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 70 gr. Ένα άλλο που βρήκα, είναι αυτό:
TT Tech Weight Record Clamp, Weight Style (.67LB/340 Grams) Aluminum καμία σχέση με της Michell Eng.
τί γίνεται τώρα; μήπως το πιο βαρύ είναι καλύτερο; υποτίθεται της Michell Eng., είναι φτιαγμένο για τα Rega!!
Για πείτε γνώμες!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Να προτιμήσεις το ελαφρύ.
Το βαρύ μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά στα κουζινέτα του πλατό. Αν μιλάς για το κλασικό της Michell σφίγγει καλύτερα πλατό και δίσκο.

vag

Reaction score
0

Να προτιμήσεις το ελαφρύ.
Το βαρύ μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά στα κουζινέτα του πλατό. Αν μιλάς για το κλασικό της Michell σφίγγει καλύτερα πλατό και δίσκο.
Φίλε μου, αυτό είναι:
http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=463

ένα άλλο ερώτημα ίσως χαζό, αλλά είμαι νέος στο θέμα πλατώ και τα σχετικά, το συγκεκριμένο clamp, το τοποθετείς την στιγμή που γυρνάει το πλατώ και το σφίγγεις, ή πριν;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος σφιχτήρας.
Τον τοποθετείς πριν, κρατάς σταθερό το μαύρο τμήμα του και περιστρέφεις το ασημή δεξιόστροφα.

vag

Reaction score
0

Είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος σφιχτήρας.
Τον τοποθετείς πριν, κρατάς σταθερό το μαύρο τμήμα του και περιστρέφεις το ασημή δεξιόστροφα.
O.K σε ευχαριστώ,

:116:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef