Αctive monitors (400Ε maximum)

Reaction score
1.379
Φιλος ψαχνει για ενεργα ηχεια για home studio. Εψαξα στο internet αλλα η τιμη ειναι λιγο περιοριστικη.
Στα θετικα θα ειναι το woofer να ειναι τουλαχιστον 6,5 inch. και το tweeter να μην ειναι μεταλλικο.
Εχω βρει τα Alesis http://www.alesis.com/product.php?id=27 και τα Μ-Audio http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileBX8a-main.html

Tα εχει ακουσει-δουλεψει καποιος; Στα Alesis με προβληματιζει οτι ο ενισχυτης για τις ψηλες συχνοτητες ειναι μονο 25 Watt.

Aλλες προτασεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Aξίζει να ανέβει άλλα ~100ε για τα ΕΧ66 της Μ (ΙΜΗΟ).

Στα 400 υπάρχουν πολλά, αλλά κανένα δε πλησιάζει το 66.

Reaction score
0
Αν το 6,5΄ woofer δεν είναι δεσμευτικό, μια από τις καλύτερες λύσεις για monitoring IMHO σ’ αυτά τα χρήματα είναι τα Yamaha HS-50M (τιμή στο site του Νάκα 209 € ανά τμχ).

LM

Reaction score
4
Θα πρότεινα, τα Rubicon R6a, αλλά έχουν Ribbon (δεν ξέρω εάν το θέλει) http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1779
Τα 25W για το tweeter γιατί σε φοβίζουν;Τι μέγεθος έχει ο χώρος;
Τα ΕΧ66 είναι πολύ καλή επιλογή (και φορτωμένα χαρακτηριστικά :) ), αλλά έχουν μεταλλικό θόλο tweeter (+200E επιπλέον).
Tα Alesis είναι σταθερή αξία. Δε θα πήγαινα σε yamaha σε αυτήν την κατηγορία τιμής (IMHO).

Reaction score
1.379
costas EAR said:
Aξίζει να ανέβει άλλα ~100ε για τα ΕΧ66 της Μ (ΙΜΗΟ).

Στα 400 υπάρχουν πολλά, αλλά κανένα δε πλησιάζει το 66.
M-Audio, τιμες Γερμανιας:
BX8a 400EUR το ζευγαρι
ΕΧ66 600EUR το κομματι

Εχει δουλεψει κανεις τα Rubicon R6Α; Εχουν 400EUR το ζευγαρι, αλλα δε γνωριζω τιποτα. Ribbon εχω ακουσει σε SLS & Adam. Προσωπικα μου αρεσει, αλλα οπως ειπα δεν ειναι για μενα τα ηχεια. Να αναφερω οτι τα φθηνοτερα Adam δεν εχουν την ομοιογενεια κορυφαιων μοντελων οπως τα S2.5, αλλα εκει ανεβαινουμε αρκετα. Το βασικοτερο για μενα στα Rubicon ειναι το πως συνδιαζεται το ribbon με το woofer, να μην υπαρχει δηλαδη κενο αναμεσα τους.

LM

Reaction score
4
Τα έχω ακούσει (όχι όμως και δουλέψει), όπως και τα ADAMS (με τα οποία έχω ασχοληθεί πολυ περισσότερο).
Δεν είναι ADAMS της σειράς S σε καμία περίπτωση. Κατά την προσωπική μου (και ίσως κάπως επιπόλαια) άποψη τα SAMSON δένουν κάπως καλύτερα από τη σειρά P.
Υστερούν όμως σε αναλυτικότητα, soundstage και παρουσίαση του χαμηλού.
Εάν βάλουμε λοιπόν και τον παράγοντα τιμή τότε θεωρώ ότι τα SAMSON αν μη τι άλλο αξίζουν μια ακρόαση :).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
Στην τιμή αυτή, ανάμεσα στα επώνυμα ηχεία, μάλλον κι εγώ στα TASCAM VL-X5 θα κατέληγα.
Όταν ψάχνουμε για studio ηχεία, πρέπει να ρωτάμε αν οι τιμές που βρίσκουμε είναι για το κομμάτι ή το ζευγάρι, για προφανείς λόγους. Συνήθως πωλούνται ανά κομμάτι οπότε η τιμή πάει x2... :(

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef