Αdam

Reaction score
3
Μία καινούργια εταιρεία στην Ελλάδα,αλλά και γενικότερα στον χώρο.
H διαφορά της απο κάποιες άλλες εταιρείες,είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την πατέντα του κ.OSCAR HEIL,ο οποίος κατάφερε να μικρύνει την μεμβράνη που χρησιμοποιούν στα πάνελ σε διαστάσεις,όχι όμως και σε επιφάνεια,διπλώνοντάς την όπως την φυσούνα που έχουν τα ακκορντεόν και να φτιάξει μεγάφωνα μεμβράνης.
Η ADAM λοιπόν,έφτιαξε υβριδικά ηχεία,τα οποία βγαίνουν σε δύο εκδόσεις,ενεργά και παθητικά.
Πιστεύω,ότι τα ενεργά της είναι η σωστή λύση,για τον επαγγελματία που θέλει το απόλυτο monitor για την δουλειά του,αλλά και για τον ψαγμένο χομπίστα,που δεν του αρέσουν τα ημίμετρα.
Μέχρι σήμερα,εκτός απο μια παρουσία της εταιρείας με τα ενεργά της ηχεία,σε πεντακάναλο σύστημα όμως,έχω καταφέρει να ακούσω όλα τα παθητικά της.

Σε όλα,η υπογραφή του κ. OSCAR,ακούγετε,δίνοντας άλλον αέρα και διάσταση στον ήχο.
Εκτός απο το Collumn εάν θυμάμαι καλά το μοντέλο,τα οποία είναι σε διάφορες αποχρώσεις ξύλου,όλα τα άλλα είναι μαύρα,τονίζοντας τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Εάν κάποιος μπορεί να ξεπαράσει τον "ρατσισμό" του μαύρου χρώματος,πρέπει να τα βάλει στην πρώτη σειρά του καταλόγου των προτιμήσεών του.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ενδιαφέρουσα θα ήταν η κόντρα των ADAM με άλλα πιο διασημα ηχεία παρόμοιας τιμής. Το δοκιμάσατε κατά την "πιστοποίηση"???

Reaction score
3
Γενικότερα,είναι άλλης φιλοσοφίας,όμως στα επόμενα σχέδιά μου,είναι ακριβώς αυτό.
Να τα βάλω δίπλα δίπλα με παρόμοιας τιμής ηχεία.

Εάν τα καταφέρω να πάω και αυτό το Σαββάτο,θα ξεκινήσω την "διαπίστευση".
Γιώργο Σαμπάλη,είσαι έτοιμος?
Φυσικά και όποιος δεν πάει για μπάνιο,ας έρθει μαζί μας για τα "διαπιστευτήρια"... :wink:

Reaction score
0
Ενδιαφέρουσα κ.Αναμουρλίδη θα ήταν και η σύγκριση τους με τα AUDIOVECTOR της σειράς Μi Αvantgarde που φοράνε ανάλογα τουίτερ με εκτεταμένη δουλείά πίσω απο αυτό !!!

Reaction score
3
Κωνσταντίνε,σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για όλους μας.
Το δύσκολο είναι να τα βρούμε και τα δύο στον ίδιο χώρο.

Ομως,θα προσπαθήσουμε. :wink:
Εάν μπορείς έλα αύριο στην ακρόαση.

Reaction score
51
Το Σάββατο που μας πέρασε-μεσημέρι πριν το πάρτυ-βρεθήκαμε 5 μέλη και ακούσαμε τα Adam 4 τα παθητικά.
Επίσης ακούσαμε και τα μικρά Adam που δεν θυμάμαι την ονομασία τους!
Νομίζω ότι πρέπει κάτι να αναφέρουμε για το γεγονός και την συνέχεια, ξεκινώντας πάντα από τον συντονιστή που έχει τον πρώτο λόγο.
Γιώργο Mac ΄΄εχεις τον λόγο! (Εκτός αν πήγες διακοπές)!!

Reaction score
3
Διακοπές δεν πήγα ακόμη,όμως μετράω λιγότερο απο μια εβδομάδα,για να την "κοπανήσω",κατά τήν κοινώς λεγόμενη έκφραση. :wink:

Από τα ηχεία της ADAM,ακούσαμε το μικρότερο και το μεγαλύτερο παθητικό της,δηλ. τα μικρά βάσεως,και τα μεγάλα δαπέδου.
Ενισχυτικά χρησιμοποιήσαμε τον γνωστό τελικό της YAMAHA,σαν πρό τον ACCUSTICARTS,πηγή το MERIDIAN 588, και βάλαμε καλώδια της CARDAS παντού.

Οπως έχω γράψει και παραπάνω,τα ηχεία αυτά είναι περισσότερο επαγγελματικής φιλοσοφίας,"το εργαλειο" του κάθε επίδοξου ηχολήπτη,του κάθε τεσταδόρου μηχανημάτων,αλλά και μουσικών κομματιών.
Αμέσως ξεχωρίζεις το "καλό" κομμάτι ή μηχάνημα απο το "κακό",χωρίς όμως ποτέ να γίνονται ενοχλητικά ή κουραστικά,χωρίς να τονίζουν ιδιαίτερα κάποια μουσική περιοχή,ή να έχουν προτιμήσεις σε κάποια όργανα.
Απλά ακολουθούν και παίζουν ότι τους δώσουμε,χωρίς κανέναν χρωματισμό,πράγμα που σίγουρα θα παραξενέψει την πλειοψηφία των ακροατών,γιατί σχεδόν όλοι μας,ακούμε με χρωματισμένα ηχεία,όπου το κάθε ένα έχει την δικιά του μουσική υπογραφή,όμως είναι εν γνώση μας η επιλογή τους,γιατί βρε αδελφέ,έτσι μας αρέσει. :) :mrgreen:

Τα μικρά,είναι το κάτι άλλο για την κατηγορία τιμής που κινούνται,μη έχοντας ουσιαστικά αντίπαλο,παίζουν όλα τα είδη μουσικής,εξαφανίζονται κυριολεκτικά στον χώρο,χάνοντας τις δύο τελευταίες οκτάβες μόνον,πράγμα που σε μεγάλους χώρους θα είναι αισθητό,όπου όμως μπορεί να συμπληρωθεί,(διορθωθεί),με ένα εξίσουν γρήγορο sub,όχι και εύκολη επιλογή βέβαια,γιατί τα μικρά είναι πολύ μα πολύ σβέλτα. :wink:
Είναι δύο δρόμων,με 5 1/2" γόυφερ και το πατενταρισμένο τουϊτερ του k.Oscar.

Τα μεγάλα βάσεως,είναι και αυτά "διακριτικά" εξαφανισμένα στον χώρο,όχι όπως τα μικρότερα,με τον ίδιο αέρα,με περισσότερο γεμάτο ήχο,σώματα οργάνων,είναι τριών δρόμων ούτως ή αλλοιώς,με δύο οκτάιντσα γούφερ και τα πατενταρισμένα mid και tweeter,το καθένα στον θάλαμό του.

Προσωπικά,αν και μου αρέσουν,εν τούτοις θέλω αρκετό καιρό μουσικής προσαρμογής μαζί τους,για να μπορέσω να τα δεχθώ,για τον απλούστατο λόγο,ότι παρα είναι αναλυτικά για τα δικά μου γούστα,ξεφεύγοντας λίγο προς το φτιαχτό,πρός το ψεύτικο. :|
Είναι όμως πεντακάθαρα και ταχύτατα.

Εχοντας συνηθίσει τον ήχο των δικών μου ηχείων,TD12,με τα όποια συν ή πλήν μπορεί να έχουν,θα προτιμούσα λιγότερη ανάλυση,και περισσότερο γεμάτο ήχο.
Αναφέρομαι βέβαια για τα αντίστοιχα ηχεία βάσεως της ADAM.

Το σίγουρο είναι ότι απο τώρα έχουν φανατικό κοινό. :lol:
Οσοι μπορούν να κάνουν μια ακρόαση,θα αποζημιωθούν με το παραπάνω.
Απο κεί και πέρα,οι μουσικές προτιμήσεις του καθενός μας,έχουν τον πρώτο λόγο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef