Αtmos και ασυρματα ηχεια γινεται?

Reaction score
205
Καλησπερα.
Εχω τον denon w1300 και θα ηθελα να προσθεσω 2 ηχεια για ΑΤΜΟΣ. Επειδη δεν μπορω να κανω εγκατασταση στο ταβανι υπαρχουν ηχεια ασυρματα?

soer

"Κύριος" Σωτήρης!
Reaction score
634
Καλησπερα.
Εχω τον denon w1300 και θα ηθελα να προσθεσω 2 ηχεια για ΑΤΜΟΣ. Επειδη δεν μπορω να κανω εγκατασταση στο ταβανι υπαρχουν ηχεια ασυρματα?
χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι το οποιο ασυρματο συστημα συνδεμενο σε ενα ενσυρματο θα εισαγαγει μια εξτρα χρονοκαθυστεριση που δεν ξερω αν (το ενσυρματο συστημα ) θα εχει την ικανοτητα να την διαχειρηστει

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.896
Δεν είναι πρόβλημα η πιθανή καθυστέρηση, προσθέτεις (ή προστίθεται απο το αυτόματο EQ) στα υπόλοιπα.

Ρεύμα υπάρχει όμως;

Reaction score
205
Δεν είναι πρόβλημα η πιθανή καθυστέρηση, προσθέτεις (ή προστίθεται απο το αυτόματο EQ) στα υπόλοιπα.

Ρεύμα υπάρχει όμως;
Οποτε θελει και ρευμα ετσι και αλλιως αρα παλι θελω καλωδια... παρολα αυτα Για ΑΤΜΟΣ τα πιο μικρα και διακριτικα οικονομικα ηχεια που μπορω να βακω ποια ειναι?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.896
Αρκετοί έχουμε JBL Control 1, μικρά,, δυνατά και με βάσεις στο κουτί.

Reaction score
1.391
Αν τα βάλεις στο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά θα έχουν... :)

Ατμος είναι τα κανάλια στην επεξεργασία του av που πρέπει να τοποθετηθούν πάνω από την θέση ακρόασης θέασης...
Κάνουν όλα τα ηχεία..

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με το αστείο..
;)

Reaction score
205
Ναι απλα εγω ειπα οτι δεν μπορω να βαλω στο ταβανι και για αυτο ζητησα απο τα αλλα που εχω ακουσει που στελνουν τον ηχο προς τα πανω...

minas

Πισιά
Reaction score
4.300
Ναι απλα εγω ειπα οτι δεν μπορω να βαλω στο ταβανι και για αυτο ζητησα απο τα αλλα που εχω ακουσει που στελνουν τον ηχο προς τα πανω...
Εντελώς απλοϊκά, μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε ηχεία με κλίση προς τα επάνω ως "front height" atmos.
Μάλιστα, κάποιοι όπως αυτός, προτιμούν κλασικά ηχεία ραφιού για τέτοια δουλειά, παρά "ειδικά" διαμορφωμένα ηχεία με κλίση:
http://www.audioholics.com/frequent-questions/can-i-use-regular-speakers-as-dolby-atmos-upfiring

Πιο σημαντικό είναι να ταιριάξουν ακουστικά με το υπόλοιπό σου σύστημα, οπότε θα βοηθούσε να μας πεις και τί ηχεία έχεις ήδη.

Reaction score
205
Δεν ηξερα οτι πρεπει να μπουν μπροστα... αλλα ψαχνω και 2 ηχεια ασυρματα για suround για το σαλονι

Timaras

Reaction score
2.153
Αυτό,έχω την εντύπωση,θα μπορούσε να γίνει αν ο ενισχυτής σου έβγαζε το κανάλι που θες να είναι ασύρματο σε pre out.
Ο x-1300 βγάζει pre out μόνο για τη ζώνη 2 όμως εκτός του sub!

Reaction score
1.042
Αυτό,έχω την εντύπωση,θα μπορούσε να γίνει αν ο ενισχυτής σου έβγαζε το κανάλι που θες να είναι ασύρματο σε pre out.
Ο x-1300 βγάζει pre out μόνο για τη ζώνη 2 όμως εκτός του sub!
Γιατι; αφου το ασυρματο εχει και τον πομπο σε συνδεση στο rca κ τον δεκτη πανω στο ηχειο

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

Δεν ξέρω αν η zone2 μπορεί να υποστηρίξει τα δύο άτμος, αλλά τα back ενσύρματα, μπορούν σίγουρα. Με τον τρόπο που είπε ο φίλος Τιμάρας! (Καλά, μπορεί να κάνω και λάθος, το έχω ξαναπάθει... :) )

Timaras

Reaction score
2.153
Γιατι; αφου το ασυρματο εχει και τον πομπο σε συνδεση στο rca κ τον δεκτη πανω στο ηχειο
Ο πομποδέκτης του ασύρματου μεταφέρει προενισχυμένο και όχι ενισχυμένο σήμα άρα αν δεν βγάζει ο ενισχυτής έξοδο προενίσχυσης για το κανάλι που θες πως θα κάνεις τη σύνδεση?

Μόνο αν χρησιμοποιήσεις μετατροπέα high τάσης σε low.Μιλάω γι'αυτούς που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα με τις εργοστασιακές πηγές αλλά εκεί μπλέκεις με πολλά τζιβιτζιλίκια και πατέντες!

boss-audio-b65n-high-level-to-low-level-converter_1246533.jpeg

Last edited:

Reaction score
1.042
Ο πομποδέκτης του ασύρματου μεταφέρει προενισχυμένο και όχι ενισχυμένο σήμα άρα αν δεν βγάζει ο ενισχυτής έξοδο προενίσχυσης για το κανάλι που θες πως θα κάνεις τη σύνδεση?

Μόνο αν χρησιμοποιήσεις μετατροπέα high τάσης σε low.Μιλάω γι'αυτούς που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα με τις εργοστασιακές πηγές αλλά εκεί μπλέκεις με πολλά τζιβιτζιλίκια και πατέντες!

View attachment 83803
εχεις δικαιο μπερδευτηκα με τον δικο μου τον 7010 που εχει εξοδους προενισχυσης νομιζα οτι και ο 1300 ειχε
[DOUBLEPOST=1511252863][/DOUBLEPOST]

Δεν ξέρω αν η zone2 μπορεί να υποστηρίξει τα δύο άτμος, αλλά τα back ενσύρματα, μπορούν σίγουρα. Με τον τρόπο που είπε ο φίλος Τιμάρας! (Καλά, μπορεί να κάνω και λάθος, το έχω ξαναπάθει... :) )
μα η ζωνη 2 δεν βγαζει κωδικοποιηση για home theater και ειδικα για atmos ουτε και τα back φυσικα αφου βγαζουν τον ηχο που υπαρχει πισω ! Χρειαζεσαι νεο ενισχυτη που να γραφει 5.1.2 η 5.1.4 η 5.2.2 η 5.2.4 κλπ

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
μα η ζωνη 2 δεν βγαζει κωδικοποιηση για home theater
:) Δεν είπα ότι αυτός βγάζει, αν και κάποιοι προηγούμενης χρονιάς AVR με ζώνη 2 και 3 έδιναν δυνατότητα atmos με χρήση των zone pre-outs μόνο, χωρίς ενισχυμένα atmos κανάλια δηλαδή.
Ο 1300 αυτός, μέχρι 5.1.2 ενσύρματα πηγαίνει.

Δηλαδή, η 7.2 η 5.2.2. Εαν δηλώσεις ηχεία ατμος, αυτά συνδέονται στο surround back ζεύγος και μόνο. :) Όπου LFE, το μεσαίο διπλό!

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney