Απάντηση: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΤΟΥ DENON 2910 OTAN ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ MF V-DAC II ?
Δεν είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει τον ήχο του, καθώς μάλιστα και τα δυο χρησιμοποιούν μετατροπείς της burr brown.
Εξάλλου το 2910 μπορεί να μην ήταν το κορυφαίο dvd player της denon, αλλά δεν ήταν και τυχαίο, 800 ευρώ εγώ το είχα πληρώσει.
Από εμπειρία σου λέω ότι δεν το έχω ακούσει με v-dac ΙΙ, αλλά το r-dac της arcam προσφέρει σημαντική βελτίωση, με το dac της teac παίζει χειρότερα (σκληραίνει ο ήχος) και με το evo dac απογειώνεται (Πάντως μην περιμένεις διαφορές τέτοιες, που να μην πιστεύεις στα αυτιά σου. Πολλές φορές οι διαφορές των ψηφιοαναλογικών μετατροπέων ακούγονται μόνο με αναλυτικά ηχεία και με προσεκτικές ακροάσεις και έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της στεροφωνικής εικόνας και όχι πάντα με τις χροιές, τα πρίμα, τα μπάσα κλπ). Μικρή βελτίωση δίνει και το παλιό dac magic, αλλά όχι άξια λόγου. (Τα ντακ που αναφέρω,τα έχω δοκιμάσει).
μονο με απευθειας συγκριση θα βγαλεις ακρη και σημασια εχει και το ψηφιακο καλωδιο που θα χρησιμοποιησεις. Σιγουρα θα παιξει διαφορετικα,αλλα το καλυτερα ειναι κατι σχετικο και αναλογα με το υλικο και τις προτιμησεις του καθε ακροατη.
Αν θελεις να ασχοληθεις με το v-dac για να εχεις και την δυνατοτητα usb-dac, ειναι η πιο προσιτη επιλογη και φυσικα του συνδεεις και το denon στην coaxial και οτι βγει. Αν ομως θελεις αποκλειστικα ενα dac που θα βελτιωσει σημαντικα και σιγουρα τον ηχο του denon τοτε πρεπει να κινηθεις στην κατηγορια των 500 ευρω και ανω.
Tο denon 2910 στο συστημα μου παιζει παρεα με τον NAIM nait xs και με τα KLIPSCH rf 62.Ποιο αλλο dac θα μπορουσε να βελτιωσει τον ηχο του με τιμη μεχρι τα 1000 e?
νομιζω οποιο dac και να αγορασεις πανω απο 500 ευρω θα το βελτιωσει σιγουρα και εμφανως (το δευτερο ειναι το ζητουμενο). Γιατι δεν δοκιμαζεις ομως με το v-dac ii αρχικα? προσπαθησε να το δανειστεις απο καποιο μελος ή εστω να στο φερει σπιτι για να το ακουσεις.
Mετα απο αρκετες δοκιμες διαφορων dac κατεληξα στο mydac της micromega,γιατι βελτιωσε πραγματικα τον ηχο του denon 2910.Eνας λογος ειναι το οτι φοραει διαφορετικα τσιπακια απο αυτα που φοραει το denon,και ο δευτερος λογος ειναι οτι ο Γαλλος κατασκευαστης πετυχε την συνταγη.