ΒΕΛΤΙΩΣΗ CD PLAYER

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα και καλώς με δεχτήκατε!

Είμαι νέο μέλος και ψάχνω για τρόπους βελτίωσης ενός Unison Research Unico CD. Έχω ακούσει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στους πυκνωτές, όμως δεν ξέρω σε ποιούς και με ποιας εταιρείας να τους αντικαταστήσω. Επίσης, στο site www.stoneaudio.co.uk είδα πως υπάρχουν aftermarket clocks της Trichord μαζί με τα τροφοδοτικά τους. Ξέρει κανείς αν είναι καλύτερα από το μαμίσιο ρολόι του Unison;
Κάποτε ο Πάρις Κωτσής είχε βελτιώσει ένα Unison. Ξέρει κανείς τρόπους να έρθω σε επαφή μαζί του (τηλέφωνο ή e-mail, καθ'ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Λέρου);
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σε επόμενη δημοσίευση θα κάνω αναφορά στο ηχοσύστημά μου και θα ποστάρω φωτό από το παραδοσιακό πέτρινο σπιτάκι, για να πάρετε μια ιδέα του χώρου ακρόασης.

Ο πιστός σας σκύλος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλώς ήρθες φίλτατε!
Μεταφέρω το θέμα στην diy μιας και ανήκει εκεί περισσότερο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΒΕΛΤΙΩΣΗ CD PLAYER

ως προς τις βελτιώσεις είμαι φοβερά επιφυλακτικός γιατί πρέπει:

α) να βρεις άνθρωπο που ξέρει τι κάνει (κάπως σπάνιο),

β) κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Οπότε είναι προτιμώτερο, κατά την προσωπική μου άποψη, να επενδύσεις σε έ να DAc ή ακόμα καλύτερα σε ένα ακριβότερο Player, παρά να έχεις το άγχος του αν πετύχει η "αναβάθμιση".

Τώρα αν επιμένεις υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις που θα μπορούσες να κάνεις, με τους πυκνωτές να είναι η πρώτη. Απλά δεν ξέρω το κατά πόσο τα αποτελέσματα θα είναι ακουστά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Έχω τη βεβαιότητα πως το παιχνίδι που λέγεται «πειράζω και ακούω τις διαφορές» έχει πολλή πλάκα, και, αν δεν απατώμαι, το Unico CD διαθέτει λαμπάτο στάδιο εξόδου, οπότε παίζοντας με διάφορες μάρκες από λάμπες οι διαφορές θα είναι άμεσα ανιχνεύσιμες.

Προχωρώντας βαθύτερα, εάν, εκτός του παιχνιδιού, απώτερος σκοπός είναι η ηχητική βελτίωση, το αποτέλεσμα οποιασδήποτε επέμβασης μπορεί να είναι από άμεσα ακουστό έως και απρόβλεπτο, εάν δεν είναι πλήρως γνωστό το ψηφιακό κύκλωμα. Για παράδειγμα, όσο καλό κι αν είναι ένα σπέσιαλ πρόσθετο ρολόι, θα είναι δώρον άδωρον εάν το σήμα περνά από στάδιο επαναχρονισμού.

Reaction score
250

Φίλε μου μπορείς να αποταθείς στον αντιπρόσωπο

της εταιρίας !

Είναι ένας εξυπηρετικότατος Φίλος (Κώστας Αντωνόπουλος).

Έχει ασχοληθεί εξ όσων γνωρίζω αρκετά με το θέμα

σε συνεργασία αν δεν κάνω λάθος με τον Μάκη Γερούκη !

Reaction score
3.497
Καλώς σας βρήκα και καλώς με δεχτήκατε!

Είμαι νέο μέλος και ψάχνω για τρόπους βελτίωσης ενός Unison Research Unico CD. Έχω ακούσει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στους πυκνωτές, όμως δεν ξέρω σε ποιούς και με ποιας εταιρείας να τους αντικαταστήσω. Επίσης, στο site www.stoneaudio.co.uk είδα πως υπάρχουν aftermarket clocks της Trichord μαζί με τα τροφοδοτικά τους. Ξέρει κανείς αν είναι καλύτερα από το μαμίσιο ρολόι του Unison;
Κάποτε ο Πάρις Κωτσής είχε βελτιώσει ένα Unison. Ξέρει κανείς τρόπους να έρθω σε επαφή μαζί του (τηλέφωνο ή e-mail, καθ'ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Λέρου);
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σε επόμενη δημοσίευση θα κάνω αναφορά στο ηχοσύστημά μου και θα ποστάρω φωτό από το παραδοσιακό πέτρινο σπιτάκι, για να πάρετε μια ιδέα του χώρου ακρόασης.

Ο πιστός σας σκύλος
Φίλε, μην το δώσεις σε κανέναν το player για μετατροπές γιατί μπορεί και να σου φάνε όλα τα καλά υλικά και να σου βάλουν χειρότερα μέσα.

Ο,τι κάνεις κάνε το μόνος σου. Σε πρώτη φάση άλλαξε μόνο λυχνίες και πάντα από το εξωτερικό από καλό μεγάλο καταστημα κι αν χρειάζεσαι δύο από αυτες να είναι και ματσαρισμένες. Και τα δύο σκέλη της διπλοτριόδου μεταξύ τους.

Reaction score
250

Περίπτωση ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος και οι συνεργάτες του

να κάνουν τέτοια απίστευτη απατεωνιά δεν υπάρχει ούτε μία

στο δισεκατομμύριο !!!!!!

Εδώ και 35 χρόνια δεν βρέθηκε ένας να πεί ότι έκανε απατεωνιά!

Είναι ο "εξ αριστερών" στην φωτογραφία .

Δεν είναι τυχαίο ότι βραβεύτηκε φέτος στην τελευταία έκθεση

με απόφαση όλων των εισαγωγέων-αντιπροσώπων!

Η φωτο είναι από αυτή την βράβευση !

Reaction score
0
Ευχαριστώ τους πάντες για τη βοήθεια. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω και κάτι άλλο: Οι σπουδές μου ως φυσικού και το μεταπτυχιακό μου, το οποίο έγινε πάνω σε θέματα κβαντικής κοσμολογίας, με καθιστούν εντελώς θεωρητικό. Με απλά λόγια είμαι εντελώς ανίδεος σε θέματα ηλεκτρονικής αν και, λόγω θετικής παιδείας, θα μου ήταν, πιστεύω, εύκολο να προσεγγίσω. Μπορεί κανείς να μου υποδείξει βιβλιογραφία στα ελληνικά, αγγλικά ή γερμανικά;Θα ήμουν υπόχρεος...
Επίσης, τι σημαίνει επαναχρονισμός του σήματος σε ένα CD player και γιατί γίνεται; Πώς θα ξέρω αν στο player μου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τέλος, πώς λέγεται ο επαναχρονισμός στα αγγλικά ώστε να ψάξω μόνος μου στο internet;
Η αλήθεια είναι πως νοιώθω ενοχές ξέροντας τόσο λίγα, και επ'ουδενί δε θα'θελα να σας κουράσω βάζοντάς σας να μου εξηγείτε τα αυτονόητα. Κι εμένα άλλωστε αυτό ενίοτε με ενοχλεί όταν μου το κάνουν στην επιστήμη μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ΒΕΛΤΙΩΣΗ CD PLAYER

Ευχαριστώ τους πάντες για τη βοήθεια. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω και κάτι άλλο: Οι σπουδές μου ως φυσικού και το μεταπτυχιακό μου, το οποίο έγινε πάνω σε θέματα κβαντικής κοσμολογίας, με καθιστούν εντελώς θεωρητικό. Με απλά λόγια είμαι εντελώς ανίδεος σε θέματα ηλεκτρονικής αν και, λόγω θετικής παιδείας, θα μου ήταν, πιστεύω, εύκολο να προσεγγίσω. Μπορεί κανείς να μου υποδείξει βιβλιογραφία στα ελληνικά, αγγλικά ή γερμανικά;Θα ήμουν υπόχρεος...
Επίσης, τι σημαίνει επαναχρονισμός του σήματος σε ένα CD player και γιατί γίνεται; Πώς θα ξέρω αν στο player μου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τέλος, πώς λέγεται ο επαναχρονισμός στα αγγλικά ώστε να ψάξω μόνος μου στο internet;
Η αλήθεια είναι πως νοιώθω ενοχές ξέροντας τόσο λίγα, και επ'ουδενί δε θα'θελα να σας κουράσω βάζοντάς σας να μου εξηγείτε τα αυτονόητα. Κι εμένα άλλωστε αυτό ενίοτε με ενοχλεί όταν μου το κάνουν στην επιστήμη μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Σαν συνάδελφος φυσικός (αλλά με μεταπτυχιακό στην ηλεκτρονική) μπορώ να σου προτείνω να ξεκινήσεις από την Ηλεκτρονική του Καρύμπακα (τον θυμούνται με μίσος όλοι οι απόφοιτοι του ΑΠΘ) και την Ηλεκτρακουστική του Σπυρίδη. Αμέσως μετά μπορείς να πας στις Ηλεκτρονικές επικοινωνίες του Frenzel (εκδόσεις Τζιώλας) και μετά στα ψηφιακά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
...
...
Reclock.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος