ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Reaction score
0
Πολύ καλησπέρα σας ,
Άλλος ένας που ψάχνει να αγοράσει μια HD Videocamera είμαι κι εγώ . Με το μικρό ψάψιμο που έχω κάνει έχω καταλήξει στις

1) CANON LEGRIA HF200 SILVER

2) JVC GZ-HD 300 Blue

Τη γνώμη σας θα ήθελα .

Ευχαριστώ.

Φιλικά

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Η HF200 είναι αμφιλεγόμενη περίπτωση. Στα θετικά της σε σχέση με τη σειρά Canon του 2008 είναι:
  • μεγαλύτερο εύρος ζουμ (το πιο ευρυγώνιο είναι πολύ χρήσιμο).
  • καινούριο μενού και χρήσιμες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα έναρξης εγγραφής 3 δεύτερα πριν πατήσεις το "Record".
  • κάπως μικρότερο μέγεθος και πιο μοντέρνο design.
Από την άλλη όμως:
  • έχει μικρό αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, με αποτέλεσμα να υποφέρει στο ημίφως από μειωμένη ευαισθησία και έντονο θόρυβο.
  • Στο άπλετο φως δείχνει πολύ καλά και δίνει την εντύπωση κορυφαίας ευκρίνειας. Όμως αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα δεις ότι έχει προενεργοποιημένο φίλτρο όξυνσης, που δημιουργεί περίγραμμα γύρω από τα αντικείμενα, οξύνει το πρόβλημα του θορύβου και ενίοτε δίνει μια κάπως αφύσικη όψη στην εικόνα. Τουλάχιστον απενεργοποιείται από μενού, ενώ έχεις τη δυνατότητα στο post-processing να ορίσεις εσύ εάν και πόση όξυνση θα εφαρμοστεί.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι αν σκοπεύεις να τραβάς μόνο υπό τον ήλιο :137:, αξίζει να εξετάσεις την αγορά της. Αλλιώς, νομίζω πως οι HF100/HG20 είναι καλύτερες επιλογές.

Παρεμπιπτόντως, μπορείς να κατεβάσεις samples σύγκρισης μεταξύ HF20 και HF11 (που έχει πρακτικά ίδια εικόνα με τις HG20/21 και πολύ παραπλήσια με τις HF10/100) εδώ.
Ακόμα περισσότερα .mts samples από διάφορα camcorders της κατηγορίας, μπορείς να βρεις εδώ.

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση .

Για την jvc έχεις να πεις τίποτα ? Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο ?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Για την jvc έχεις να πεις τίποτα ?

Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο ?
Για τις συγκεκριμένες JVC το μόνο που γνωρίζω να σου πω, είναι ότι έχουν κι αυτές μικρό αισθητήρα και οι κριτικές που έχουν πάρει, είναι μέτριες.

Γενικά πιστεύω πως είναι μια μεταβατική περίοδος για τις βιντεοκάμερες HD, λόγω του ότι το AVCHD τώρα αρχίζει να περνάει σε φάση ωριμότητας, ενώ είναι πολύ πιθανό τα μοντέλα της επόμενης άνοιξης, να υποστηρίζουν 1080p σε υψηλά fps.
Άποψή μου είναι λοιπόν πως, αν χρειάζεσαι τώρα βιντεοκάμερα HD, είναι προτιμητέο να επιλέξεις κάποιο από τα επιτυχημένα μοντέλα 2008 που ήδη σου πρότεινα, τα οποία και πολύ καλή απόδοση έχουν και πολύ συμφέρουσα τιμή.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

JVC GZ-HD 300
Το Camcorderinfo μόλις δημοσίευσε τεστ της HD300 και τ' αποτελέσματα είναι (μάλλον αναμενόμενα) μέτρια.
Όπως σε όλα τα τεστ όμως, θα συνιστούσα η προσοχή να δίνεται στα επιμέρους χαρακτηριστικά και στο πως αυτά ταιριάζουν με τις ανάγκες του κάθε χρήστη κι όχι στα συνολικά σκορ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88