ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Reaction score
2
Καλημέρα παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας για να ενσωματώσω υπότιτλους σε mkv αρχεία (χωρίς κωδικοποίηση )και να τα παίζω με usb στον azbox premium hd.
Λοιπόν έχω βρει τους υπότιτλους σε srt αρχείο με το ίδιο όνομα ,έχω κάνει το mixure με το mkvmerge μου βγαίνουν στον azbox στο μενού οι υπότιτλοι ,τους επιλέγω αλλά τίποτα.Έχω κάνει διάφορες αλλαγές στο προγ. που κάνει το mix δλδ. έχω βάλειι αντί για greek modern έχω επιλέξει greek ancient ,έχω επιλέξει στο extra options το compresion none πάλι τίποτα, έχω αλλάξει στο αρχείο srt την κωδικοποίηση σε utf-8 απο ansi πάλι τίποτα.
Καμιά ιδέα ρε παιδιά?Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα ,το ψάχνω 3 μέρες.

Reaction score
1.458
Το azbox είναι δορυφορικός δέκτης με δυνατότητες media player.Γράφει στο manual αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους?
Αν μπορείς δες το μενού του στο text encoding τι κωδικωποιήσεις δινει ως επιλογές?utf-8,cp1253 ή τι άλλο?

Reaction score
1.458
Απ'οτι βλέπω στο manual υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους.
Θα πας Setup->Language/Time και θα επιλέξεις Subtitle Language GREEK.
Δοκίμασε με ένα αρχείο σε utf-8 και με ένα αρχείο σε ansi aka Greek (Windows) ή cp1253
Κάποια από τις 2 επιλογές θα την αναπαράγει κανονικά.Το αρχείο της ταινίας και το αρχείο του υπότιτλου πρέπει να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα.

Reaction score
2
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Πήγα στις επιλογες της γλωσσας και εκεί στη λίστα μου έβγαλε 5 επιλογές για γλώσσα υπότιτλων κάπως έτσι :
επιλογη 1 υπότιτλοι κανενα
επιλογή 2 υπότιτλοι κανένα
επιλογή 3 υπότιτλοι κανένα κ.ο.κ.
πήγα λοιπόν και άλλαξα την 1η επιλογή και στη θέση του κανένα έβαλα ελληνικά.
μετά δοκίμασα αρχείο utf-8 και μετα ansi αλλά και πάλι τίποτα.
Ονόματα αρχείων εννοείται το ίδιο.
Κάτι άλλο?

Reaction score
1.458
Δεν έχω τον δέκτη και δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.Εμαθα πάντως ότι σε εξωτερικούς srt υποστηρίζει utf-8.Μήπως θέλει κάποιο patch τρίτων απ'αυτά που βγάζουν για τους δορυφορικούς δέκτες?

Reaction score
3
Χαρη τα δυο αρχεια (mkv kai str) πρεπει να εχουν ακριβως το ιδιο ονομα.σε μια τελεια η κενο να διαφερουν δεν τους βλεπει.Για αυτο το ποιο σωστο ειναι να κανεις rename στο αρχειο της ταινειας avi or mkv και μετα rename and paste στο αρχειο των υποτιτλων και τους παιρνει κανονικα αυτοματα.Αν δεν γινει πες μου ποιο προγραμμα εχει ο δεκτης

Reaction score
2
Ευχαριστώ για την απάντηση.Το έκανα αυτό με τους υπότιτλους και πάλι τίποτα.
το πρόγραμμα που έχει τώρα δεν ξέρω και πολλά πως θα το δω ,πάντως όταν του κάνω reboot ,μου βγάζει σε μεγάλη μπλέ οθόνη openrsi.Τώρα αν υπάρχει άλλος τρόπος να το δώ δεν ξέρω.

Reaction score
3
χαρη rename στο αρχειο της ταινειας και μετα copy.Πας στο αρχειο των υποτιτλων και κανεις rename και paste.Με αυτη την σειρα.Τα αρχεια πρεπει να ειναι στον ιδιο φακελο οπωσδηποτε για να τα δει.Ο δεκτης παιζει utf-8 υποτιλους.Δοκιμασε το και πες μου

Reaction score
2
αφήνω όμως το .srt στο αρχειο των υπότιτλων η΄το αλλάζω και αυτό σύμφωνα με ότι έχει το αρχείο της ταινίας?

Reaction score
1.458
Πρεπει στον ίδιο φάκελλο να είναι το αρχείο της ταινίας και το αρχείο του υπότιτλου.Και να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.
πχ: Avatar.1080p.x264.publicHD.mkv και Avatar.1080p.x264.publicHD.srt

Reaction score
2
Οκ.έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα (έγινε rename-copy, rename-paste)
Εγώ απλά τα έπαιρνα αυτά τα 2 αρχεία και με το mkvtoolnix ενσωμάτωνα τους υπότιτλους μέσα στο αρχε'ιο της ταινίας και τίποτα.

Reaction score
3
Χαρη δεν χρειαζεται να τους ενσωματωνεις τους υπ.Τους βαζεις στον ιδιο φακελο και ο player like vlc (ειτε σε windows or linux )και λοιποι τους περνουν αυτοματα εκτος αν τους εχεις απενεργοποιησει.Τωρα αν σου βγαζει κινεζικα ειναι θεμα κωδικοποιησεις.Ποιον player εχεις στον δεκτη.Βαλε vlc κατα προτιμησει.Το .srt δεν το αλλαζεις, ειναι η καταληξη του αρχειου.Αποκλειται να μην τους Παιζει.Ακομη και η τηλεοραση τους παιζει και πρεπει αν δεν τους θελω να τους απενεργοποιησω

Reaction score
2
Παιδιά εντάξει ,επιτέλους.
Το πρόβλημα ήταν στην ενσωμάτωση μάλλον.
Τους έβαλα χωρίς ενσωμάτωση και έπαιξαν.
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members