ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Καταρχήν, καλώς σας βρήκα :happy_4:. Ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας στην επιλογή μιας τηλεόρασης για το καινούριο μου σπίτι. Λόγω μετακόμισης σε αυτό από το πατρικό μου, αλλά και λόγω περαιτέρω ανάγκης επίπλωσής του δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από δέκα μέρες για την επιλογή της τηλεόρασης του σαλονιού. Επειδή δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το χώρο wall_1 θα προσπαθήσω να μην αναφερθώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις που ζητώ, αλλά θα παραθέσω περιγραφικά τις ανάγκες μου. Σαφώς και ότι μου προτείνετε θα το εξετάσω ιδίοις όμμασι. Τα κριτήρια που έχω θέση λοιπόν είναι τα εξής:

Α. Διαθέσιμο budget: Συζητήσιμο αργότερα, στην προκειμένη φάση αδιάφορο
Β. Παραλαβή προϊόντος: Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
Γ. Τύπος τηλεόρασης: LCD ή PLASMA (αδιάφορο)
Δ. Μέγεθος οθόνης: 40-42" αυστηρά
Ε. Παρακολούθηση των ελληνικών καναλιών: Δορυφορικά μόνο μέσω Nova με Dreambox ή Humax (Μέτρια ανάγκη 6/10)
ΣΤ. Παρακολούθηση μη ελληνικών καναλιών Nova: Αρκετά συχνά μουσική, ταινίες και ντοκυμαντέρ (Σημαντική ανάγκη 7/10)
ΣΤ. Παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων: Δορυφορικά μόνο μέσω Nova με Dreambox ή Humax, και δορυφορικά Sky Sports και Setanta Sports με το Sky HD box (Απόλυτη ανάγκη 10/10)
Ζ. Παρακολούθηση DVD: Αργότερα ίσως πραγματοποιηθεί αγορά blue ray (Μεγάλη ανάγκη 8,5/10)
Η. Χρήση PS, XBOX: Δεν ασχολούμαστε καθόλου και δεν θα ασχοληθούμε στο εγγύς μέλλον (Ανύπαρκτη ανάγκη 0/10)
Θ. Σύνδεση άλλων πολυμέσων: (Σημαντική ανάγκη 7,5/10)
Επίσης θα με ενδιέφερε η δυνατότητες μεταπώλησης (όχι φανατικά όμως) αφού η τεχνολογία καλπάζει με τρομερούς ρυθμούς.

Θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα αν οι όποιες προτάσεις είναι συγκεκριμένες και με μικρή αιτιολόγηση. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όλους όσους βοηθήσουν:respect:.

Γιώργος

Reaction score
0
Αυτήν είναι πολύ καλή!!Αλλά όμως πάρε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε 40" με 1277Ε!!!!!!Είναι η Sony KDL-40D3000 με 100Ηz και έχει φοβερή τιμή!!!Θα την απολαύσεις!!!Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε FULL HD τότε πάρε την Sony KDL-40W2000 με προσφορά στα 1570Ε!!!!!

Reaction score
0
Εγώ θα σου πρότεινα τη SAMSUNG 42m86
Προφανώς αναφέρεσαι στην LE40M86BDX η οποία είναι 40". Τί είναι αυτό που της δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα βάσει των απαιτήσεών μου; Στην αναπαραγωγή κίνησης (αθλητικά) είναι που προβληματίζομαι χωρίς να την έχω δει από κοντά. Η Samsung 40" M91 μήπως είναι καλύτερη λόγω 100Hz;

Reaction score
0
Αν το budget εξακολουθεί να είναι αδιάφορο νομίζω πως αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στην καινούρια plasma της Pioneer (PDP-428XD ή PDP-4280XD). Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει διαθέσιμη πουθενά για να την δεις.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την πρόταση της Samsung M86 που, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι η κορυφαία LCD που έχω δει μέχρι σήμερα.

Καλή αγορά ότι κι αν αποφασίσεις.

Reaction score
0
Αν το budget εξακολουθεί να είναι αδιάφορο νομίζω πως αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στην καινούρια plasma της Pioneer (PDP-428XD ή PDP-4280XD). Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει διαθέσιμη πουθενά για να την δεις.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την πρόταση της Samsung M86 που, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι η κορυφαία LCD που έχω δει μέχρι σήμερα.

Καλή αγορά ότι κι αν αποφασίσεις.
Φίλε Γιώργο το budget μπορεί να ανέβει πραγματικά όσο θέλουμε. Δεν είμαι αρνητικός ως προς τις plasma αλλά έχω θορυβηθεί από τις ενστάσεις για τα γνωστά προβλήματά τους (burn in κτλ). Το θέμα είναι αξίζει να πληρώσω για πράγματα με τα οποία δεν θα ασχοληθώ; Οι απαιτήσεις μου είναι συγκεκριμένες. Sky Sports (χρήση του Sky HD box) και Nova για αθλητικά, καθώς και ένα ποιοτικό δίωρο την εβδομάδα για ταινία DVD (απλό τώρα, blue-ray αργότερα). Συν ότι άλλο περιέχεται στο πακέτο των δύο συνδρομητικών. Απλά πράγματα. Θα παίξει ρόλο και το συνοδευτικό με την tv home theatre βέβαια. Σε κάποια reviews διάβασα ότι για να αποδώσει τα μέγιστα η επιλογή της tv χρειάζεται απαραίτητα και τα hardware τη δικής της εταιρείας.

Reaction score
0
Δεν την έχω δει την Pioneer για να εκφράσω τεκμηριωμένη άποψη. Την πρότεινα σαν ένα μοντέλο που πρέπει να ρίξεις μια ματιά πριν προβείς για αγορά με βάση τα reviews που έχω διαβάσει και τις απόψεις κατόχων από forum του εξωτερικού.
Θα προβώ σε αγορά στους επόμενους μήνες και οι ανάγκες μου είναι παραπλήσιες με αυτές που ανέφερες. Η Pioneer είναι η πρώτη μου επιλογή με βάση αυτά που έχω διαβάσει αλλά θα πρέπει να την δω πρώτα.
Πάντως το burn-in είναι ανύπαρκτο στο συγκεκριμένο μοντέλο ενώ η ποιότητα σε εικόνα και ειδικά στην κίνηση (που σε ενδιαφέρει προτίστως) κορυφαία.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω review:
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP4280XD/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef