ΒΟΗΘΕΙΑ.. Εχω απογοητευτει. Ελλατωματικό ηχείο?!!!!

Reaction score
0
Τελικά αγόρασα τον
YAMAHA rx-v361 και τα
YAMAHA ns-p270
http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/nsp270.html

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.. αλλα!!!

...Το κεντρικό ηχείο ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΑΣΗ, νιωθω πως βουηζει... Δεν μπορω να το περιγραψω ακριβώς αυτό που ακούγεται, αλλά για παράδειγμα, όταν ακούγονται οι διάλογοι στις ταινίες και ακούγωνται συμφωνα όπως "ν" "ντ" και πχ λέξη "scared" , αυτό το "-red" στο τελος το βγάζει βουίζωντας!!
Δεν υπάρχει παραμόρφωση απο άποψη έντασης, αλλά απλά ο ήχος βγαίνει με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε ένταση και αν ακούς.
Είναι 1 βδομάδας. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ? Η είναι ΧΑΛΙΑ ποιοτικά το ηχείο?
ΕΛΕΟΣ! 200 ευρώ καναν!

Το συγκεκριμένο ηχείο έχει δύο κώνους των 5cm. Οταν κολλάω το αυτί μου σε κάθε έναν απο αυτούς, ακούω το βούισμα να βγαίνει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΈΝΑΝ κωνο. Και πιστεύω πως έχω πέσει σε ελλατωματικό ηχείο.

Στην αρχή ένας φίλος μου μου είπε πως θα γίνεται συντονισμός με τίποτα μεταλλικά μικροπράγματα που υπάρχουν στον χώρο. Το άλλαξα όμως 500 θέσεις και ακόμα τα ίδια.
Κατα τα άλλα κανένα παράπονο.. ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ, αλλά το κεντρικό.....

βοηθεια.. σας παρακαλώ.

Reaction score
50
Κώστα κατ' αρχήν μην αγχώνεσαι. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σου φυσικά, αλλά και ελαττωματικό να είναι το ηχείο το πολύ πολύ να στο αλλάξουν - καινούριο είναι άλλωστε. Το γεγονός ότι το βούισμα προέρχεται μόνο από ένα κώνο είναι πράγματι "ύποπτο" για πιθανό πρόβλημα του ηχείου. Θα πρότεινα να το πας μια βόλτα από εκεί που το αγόρασες (δε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά για ένα κεντρικό ηχείο αυτής της σειράς), να πάρεις μαζί σου κι ένα DVD που ξέρεις ότι ακούγεται έντονα το βούισμα και βάλτο να παίξει. Λογικά θα ακουστεί κι εκεί, οπότε το αναλαμβάνουν αυτοί.

Reaction score
0
...Δεν ξέρω αν έχεις δει την "ΚΑΤΑΡΑ 2" - το αγγλικό - .. Λοιπόν, αν την έχεις την ταινία, πάνε στο 01:08:35 ! Εκεί είναι το παιδάκι σε μια γωνιά και μιλάει πολύ σιγά. Και λέει κάποια στιγμή "I'm scared", ε λοιπόν εκείνο το σημείο δεν αντέχ να το ακούω, μου έρχεται να τα πουλήσω ολα μαζι με το PC. Η ταινία εχει DTS. Οποτε, εντάξει, δεν χωράει να μου πει κανείς δεν είναι καλης ποιότητας ο ήχος. :)

Reaction score
50
Ρε συ συμβαίνουν αυτά. Δεν είναι ευχάριστο φυσικά και ειδικά όταν το περιμένεις πώς και πώς και σκέφτεσαι ότι "καινούριο set και να έχει πρόβλημα;". Κατανοητό, αλλά μην τρελαίνεσαι. Πήγαινέ το και δε νομίζω ότι θα'χεις πρόβλημα. Ειδικά σε τόσο πρόσφατη αγορά, δεν παίζει να σου πούνε κιόλας ότι έκανες κάτι εσύ και το χάλασες.

Reaction score
0
Αυτό μου είπε και ένας φίλος όταν του το είπα και το άκουσε και αυτός..
Το αλλάξαμε πολλές θέσεις, και όπως σου είπα, το κόλλησα και στο αυτί μου. Τα ίδια.

Reaction score
14
Άλλαξε του θέση .
Βάλτο να παίξει σε left ή right..
Αν το κάνει το ίδιο ηχείο, είναι σαφώς πρόβλημα δικό του..
Αν το κάνει όμως το ηχητικό σήμα του κεντρικού ηχείου όμως έχει πρόβλημα ή ο ενισχυτής στο κεντρικό ή απλά τα καλώδια που φεύγουν από το κεντρικό του ενισχυτή..

Reaction score
10
Πολλοι ενισχυτες δεν εχουν πραγματικη γειωση αλλα virtual ground....
Τι σημαινει αυτο ?
Πολλες φορες , το sub που εχει κανονικη γειωση βγαζει αυτο το θορυβο και μαλιστα στο κεντρικο ηχειο.
Οταν λεω γειωση, εννοω για το ρευμα.

Λοιπον μη πελαγωνεις και κανε αυτο που θα σου πω.
Απομονωσε τη γειωση του sub.
Δηλαδη, βαλε μια καλη μονοτικη ταινια στο φις της πριζας του sub, εκει που ειναι η γειωση. Στο φις που παει στο ρευμα.

Φυσικα υποθετω οτι το sub εχει πριζα σουκο.

Και πες μου αν υπαρχει ακομα ο θορυβος.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ.. Εχω απογοητευτει. Ελλατωματικό ηχείο?!!!!

Άλλαξε του θέση .
Βάλτο να παίξει σε left ή right..
Αν το κάνει το ίδιο ηχείο, είναι σαφώς πρόβλημα δικό του..
Αν το κάνει όμως το ηχητικό σήμα του κεντρικού ηχείου όμως έχει πρόβλημα ή ο ενισχυτής στο κεντρικό ή απλά τα καλώδια που φεύγουν από το κεντρικό του ενισχυτή..

Και ριξε μια καλη ματια στις συνδεσεις ηχειων ενισχυτη...Κοψε λιγο καλωδιο και δοκιμασε το.Οπως κοιτα και τηνσυνδεση με την πηγη(το DVD.Βαλτο να παιξει σε Phantom και δες αν ακουγεται και απο αριστερο δεξι.
Και μην τρελενεσε.

Reaction score
0
Δοκίμασα άλλα ηχεία να βάλω στην υποδοχή του ενισχυτή για το κεντρικό. Και δεν υπάρχει προβλημα έτσι. Κάτι συμβαίνει με το ηχείο..

ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ NORMAL ΤΟΥ..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ.. Εχω απογοητευτει. Ελλατωματικό ηχείο?!!!!

Δοκίμασα άλλα ηχεία να βάλω στην υποδοχή του ενισχυτή για το κεντρικό. Και δεν υπάρχει προβλημα έτσι. Κάτι συμβαίνει με το ηχείο..

ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ NORMAL ΤΟΥ..
Τοτε καρφι στην αντιπροσωπεια να στο αλλαξουνε και ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα.Και μην τα πλακωνεις απο την αρχη.Αστα να στρωθουνε λιγο...
Φιλικα Γιωργος.

Reaction score
0
Όταν λές να στρωθούνε.. Τι εννοείς?

Πόσο καιρό χρειάζεται για στρωθεί ένα ηχείο? Και σε τι εντάσεις πρέπει να τα παίζεις?

Ο ενισχυτής ξεκινάει απο -80 και τερματιζει στα +16

Εγω τα έχω βάλει να παίξουν μέχρι το -5..

Κατα κύρια χρήση τα είχα απο την δεύτερη μέρα στο -20 προς -15.

Τα σακάτεψα?..

Μη βαράτε, είμαι άσχετος.

Απο υπολογιστές ξέρω εγώ :p

Reaction score
10
Μηπως εκανες αυτο που σου ειπα η αυτο που σου ειπε ο giorgio-n ?

Μια αλλη ερωτηση, οταν δεν παιζει τιποτα και ανοιξεις την ενταση του ενισχυτη, εχεις το βομβο ?
Δοκιμασε το και μονο του με μουσικη. Βγαλε το προστατευτικο και ακου αλλα δες κιολας το κωνο που εχει το προβλημα και εντωπισε το θορυβο.

Reaction score
14
Όταν λές να στρωθούνε.. Τι εννοείς?

Πόσο καιρό χρειάζεται για στρωθεί ένα ηχείο? Και σε τι εντάσεις πρέπει να τα παίζεις?

Μην ασχολείσαι.

Δεν έχει καμμία σχέση.

Reaction score
0
ΟΚ παιδες. Τελικά το ηχείο ειχε πραγματικά πρόβλημα.

Πηγα το πρωι στου Νακα και ολα καλα.
Άκουσε το ηχείο, συμφώνησε οτι κάτι δεν πάει καλά, και μου έδωσε καινούριο ηχείο χωρίς τη παραμικρή επιβάρυνση.

ΑΨΟΓΟΙ!!!!!

Νακας ------------------>> !!!!!!!!!!! RESPECT !!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.293
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale