ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Reaction score
0
Καλησπέρα στη παρέα σας.
Με λένε Χρήστο και σκέφτομαι να αγοράσω ενα προβολέα.

Θα ήθελα να ρωτήσω καποια πράγματα απο τους γνώστες.

1. Ο προβολέας που θα αγοράσω λέω να έχει ανάλυση 1080p (1920 x 1080).
Αν παρω με καποια μικρότερη ανάλυση (ωστε να γλυτώσουμε καποια χρήματα) η διαφορά στη οθόνη θα ειναι αρκετά εμφανή ??

2. Μέχρι στιγμής ειμαι ανάμεσα στους :
1. th681 benq ,
2. w1070 benq ,
3. w1070+ benq

3. Οι λάμπες πόσο κοστίζουν γενικά ? Και συνήθως με χρήση οικιακή νορμάλ , πότε χρειάζεται αλλαγή ?

Ο πρώτος ειναι ο οικονομικότερος σε φουλ ανάλυση.
Δεν εχω βρει όμως πουθενά καμια παρουσίαση ωστε να δώ τι παίζει.

Ο δεύτερος και ο τρίτος σε τι διαφέρουν ?

Οι προβολείς αυτοι ειναι DLP.
Διάβασα και ειδα βιντεο που λένε για το Rainbow Effect.
Αυτο εμφανίζεται αναλογα με το μάτι του καθένα ή με το προβολέα ?
Οσες φορες και να έχω παρακολουθήσει σε προβολέα , είτε σε σινεμά , είτε στη σχολή δεν ειχα ποτέ θέμα.

Τελος θα αναφέρω οτι επιθυμώ οσες παραπάνω ιντσες γίνεται . Απόσταση στα 4 μέτρα περίπου.
Ευχαριστώ !

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Όσες πιο πολλές οι ίντσες τόσο πιο εμφανής θα είναι η διαφορά μεταξύ 720p και 1080p. Στις τιμές που έχουν φτάσει πλέον οι προβολείς 1080p θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με 720p.
Στα μοντέλα που αναφέρεις πρόσθεσε τους optoma hd26/hd141x.
Για τις λάμπες υπολόγισε κόστος 200 με 300 ευρώ. Αλλά με χρήση πχ 2 ώρες/ ημέρα δεν θα ασχοληθείς για τα επόμενα 3 χρόνια με αλλαγή λάμπας.

Reaction score
0
Ευχαριστώ.
Ναι μιλάμε για 2-3 ώρες τη μέρα περίπου.
Οποτε μιλάμε για 1080p. Ο hd141 ειναι αρκετά οικονομικότερος...
Τους optoma δεν τους ξέρω γενικά.
Τους benq τους γνωρίζω και τους εμπιστεύομαι περισσότερο όσο αφορά το κομμάτι προβολέας.
Ειναι ποιο γνωστοί σε μένα.

Ολοι οι προβολείς τοποθετούνται στο ταβάνι σωστά ?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Ευχαριστώ.
Ναι μιλάμε για 2-3 ώρες τη μέρα περίπου.
Οποτε μιλάμε για 1080p. Ο hd141 ειναι αρκετά οικονομικότερος...
Τους optoma δεν τους ξέρω γενικά.
Τους benq τους γνωρίζω και τους εμπιστεύομαι περισσότερο όσο αφορά το κομμάτι προβολέας.
Ειναι ποιο γνωστοί σε μένα.

Ολοι οι προβολείς τοποθετούνται στο ταβάνι σωστά ?
Εξαρτάται απ' το offset τους. Κάποιοι θέλουν τοποθέτηση απέναντι απ' το κέντρο οθόνης, κάποιοι μπαίνουν σε ταβάνι ή τραπεζάκι.
Οι optoma είναι εξίσου γνωστοί προβολείς με τους benq. Αν ψάξεις θα βρεις συγκριτικό ανάμεσα στον 1070 και τον hd26.

Reaction score
0
Εχω καταλήξει προς το w1070.
Υπάρχει κατι άλλο που με συμβουλεύεις να προσέξω γενικά ?

Reaction score
0
Τώρα που ξανακοίταξα το Optoma HD141X βλέπω οτι θεωρείται πολύ καλο και σε άριστη τιμή !

Reaction score
0
Δεν μπορώ να καταλάβω κατι.
Το Rainbow Effect , παίζει αναλογα με το ματι του καθενός ή με το μοντέλο ??
Μηπως κανει απο Ναυπλιο ή καπου κοντά για να έχω μέτρο σύγκρισης ?

Το 141 ξεκινά απο 580.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.058
Το Rainbow Effect , παίζει αναλογα με το ματι του καθενός ή με το μοντέλο ??
Και τα δύο, αλλά πιο πολύ το μάτι του καθενός.

Reaction score
0
Κατάλαβα.
Θα πάω μια μέρα σε κανενα plaisio ή κατι παρόμοιο να δω αν εχει κανενα εκθεσιακό να το τεστάρω μήπως το βλέπω και εγώ.
Μη παρω προβολέα και δεν βλεπω στο τέλος τπτ.
Οι προβολείς που έχουν σε σινεμά είναι άλλης κατηγορίας ?

Reaction score
8.350
Οσες φορες και να έχω παρακολουθήσει σε προβολέα , είτε σε σινεμά , είτε στη σχολή δεν ειχα ποτέ θέμα.

Τελος θα αναφέρω οτι επιθυμώ οσες παραπάνω ιντσες γίνεται . Απόσταση στα 4 μέτρα περίπου.
Ευχαριστώ !
οι προβολεις κιν/γραφων δεν εχουν ρεηνμποου.Στη σχολη μπορει να εχεις δει,ομως ,μπορει και να εχεις δει μονο LCD προβολεα που δεν εχει ρεηνμποου.Για τις διαστασεις-αποσταση δες το projectorcentral calculator.

Reaction score
0
Γνωρίζετε καποια κατάστημα που έχει εκθεσιακό τον benq w1070 ή τον Optoma hd141x για να τους δω μια πριν το παρω ?

Reaction score
12.112
Στην Ηχοέκφραση πήγα και είδα τον 1070+ και τον HD151X, δίπλα-δίπλα. Νομίζω αυτούς που λες δε θα τους βρεις εύκολα, είναι παλιότερα μοντέλα.

Reaction score
227
εγώ έχω τον OPTOMA hd141x και θεωρώ ότι είναι value for money αγορά , είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

απλά πρόσεξε το rainbow effect , αρκετοί φίλοι μου δεν μπορούν να δουν , γιατί βλέπουν πολύ έντονα το φαινόμενο

Reaction score
48
Καλυτερα να διαθεσεις λιγα παραπανω να δεις τον HD26 που ειναι καινουργιο μοντελο με λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα απο τον 141 και ισως καποιες μικροδιορθωσεις.Το καλυτερο ειναι να τα δεις καπου στημενο.Οσο για το rainbow effect το βγαζει μονο η dlp τεχνολογια και ειδικα τα low end μηχανηματα.Αν παντως δεν το εχεις το rainbow effect με περιπου 700 ευρω νομιζω οτι μπαινεις στο club :)

Reaction score
48
Φίλε στο κατάστημα της Audio Vision Art υπάρχουν σε επίδειξη και ο Benq W 1070 και ο Benq W 1070 + και είναι διαθέσιμοι άμεσα για αγορά .

Ευχαριστώ
Νίκος Παχής

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.174
Members
38.666