ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!!!

Reaction score
0
Γειά σας παίδες,είμαι νέος στο site και αυτό είναι το πρώτο μου Post.Ας μπω όμως στο θέμα μου.Αγόρασα home studio monitors της ESI τα nEAR08 Experience.Πάρα πολύ ευχαριστημένος.Απο πίσω είχε έναν διακόπτη που πείραζες την τάση του ρεύματος και αυτό ήταν στα 230 volt.Στο φυσιολογικό για την Ελλάδα.Όμως εγώ ο άσχετος το πείραξα και το έβαλα στα 110 Volt με αποτέλεσμα μάλλον να το έχω κάψει :141: :122:γιατι δεν ανοίγει πλέον.Επειδή θα το πάω στον NΑΚΑ σε μία εβδομάδα (κλειστοί λόγω διακοπών) και δε μπορώ να περιμένω θέλω κάποιος να μου πει αν γνωρίζει τι ακριβώς έκαψα.Την ασφάλεια?Τον μετασχηματιστή του?Ίσως κάηκε και το ηχείο ολόκληρο?Αν είναι μόνο ασφάλεια πόσο κοστίζουν πάνω κάτω?Ξέρει κανείς κανέναν τεχνικό στην Αθήνα αξιόπιστο?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Το κόστος μιας ασφάλειας είναι μερικά λεπτά και μπορείς να την αντικαταστήσεις και μόνος σου.
Μάλλον μέχρι εκεί έφτασε η βλάβη αν είσαι λίγο τυχερός.

Reaction score
0
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!!!

Δυστυχώς δεν γνωρίζω να την αλλάξω.Δε θέλω να κάνω άλλη βλακεία.Τι εννοείς λίγο τυχερός?Μπορεί να έπαθα χειρότερη ζημιά?Σε αυτές τις περιπτώσεις τι συμβαίνει περίπου τις περισσότερες φορές?Κάποιος τεχνικός που να γνωρίζει απο αυτά για να μου το δει?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Αν είσαι κοντά στη περιοχή μου ευχαρίστως να το δούμε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.420
Εμείς, δηλαδή εγώ, είμαι εκεί που βλέπεις αριστερά στα στοιχεία μου.
Νέα Ιωνία.

Reaction score
0

Λοιπόν φίλε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά πήρα το θάρρος και το έκανα μόνος μου.Πήγα αγόρασα και ασφάλειες μπόλικες να έχω και φυσικά ήταν γελοίο!!!Ντρέπομαι που θα σου ζητούσα να έρθεις απο Νέα Ιωνία να μου το κάνεις.Να αλλοίψεις βούτηρο σε φέτα ψωμί πιο δύσκολο είναι.χαχαχα.Ευχαριστώ όμως για το ενδιαφέρον.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918

Συγγνώμη, τί ασφάλειες πήρες; Είναι ίδιες με αυτήν που είχε ο κατασκευαστής;

Reaction score
1.187

Και τελικά δούλεψε; Ηταν μόνο η ασφάλεια καμένη;

Reaction score
0

ναι ναι τις έλεγξα και είναι ολόιδιες.Στα ίδια volt.Και φυσικά δουλεύει κανονικότατα.

Reaction score
0

ναι ναι τις έλεγξα και είναι ολόιδιες.Στα ίδια volt.Και φυσικά δουλεύει κανονικότατα.
Οι ασφάλειες φίλε μου δεν πάνε (μόνο) με τα volt αλλά με τα αμπέρ (Α). Σιγουρέψου ότι είναι τα ίδια Α η ασφάλεια που έβαλες αλλιώς δεν έχεις πλέον καμία προστασία!

Reaction score
0

Τις πήρα απο έναν ηλεκτρονικό της γειτονιάς μου και του έδειξα την καμμένη και του είπα για που προορίζεται και επίσης να είναι ίδιες για να μην έχω πρόβλημα.Είναι έμπειρος ηλεκτρονικός και ποτέ δε με έχει προδώσει τόσα χρόνια.Οπότε....

Reaction score
1.187

Τις πήρα απο έναν ηλεκτρονικό της γειτονιάς μου και του έδειξα την καμμένη και του είπα για που προορίζεται και επίσης να είναι ίδιες για να μην έχω πρόβλημα.Είναι έμπειρος ηλεκτρονικός και ποτέ δε με έχει προδώσει τόσα χρόνια.Οπότε....
Εντάξει τότε.
Απλώς να ξέρεις ότι στις ασφάλειες τα Amperes είναι αυτά που "μετράνε" και καίγονται όταν περάσουν περισσότερα.
Τα Volts πάντα θα είναι 230 άντε 250... Δεν παίζουν ρόλο.

Reaction score
0

Εντάξει φίλε μου.Θα το ξέρω απο εδώ και πέρα.ευχαριστώ για την διευκρίνηση.:619::403:

Reaction score
0

Παιδια θέλω να μου πει κανεις αν ξέρει τι να κανω.
Αγόρασα απο ebay 12 ΗΧΕΙΑ των 50W RMS, 8Ω.
Εχω έναν ενισχυτη DAP PALLADIUM 2 * 525 WATT / 8Ω.
θέλω να περάσω και τα 12 Ηχεία στον ενισχυτή χωρίς να τα κάψω, και χωρίς να κάψω και τον ενισχυτή.
Πια είναι η σωστή συνδεσμολογία?

Κάποιος μου είπε να βάλω τα 6 σε σειρά ώστε να μου κάνουν αντίσταση 300watt.
Ισχύει αυτό, ή θα μεγαλώσουν τα Ω και θα κάνω τον ενισχυτή στρογγυλό???

Reaction score
1
Με 6 ηχεία σε σειρά, μάλλον θα έχεις χαμηλό ήχο. Επίσης, με 6 ηχεία σε σειρά, θα έχεις αντίσταση 6 * 8 = 48 Ω και όχι 300 watt...

Νομίζω πως το καλύτερο είναι να φτιάξεις δυο παράλληλες τριάδες ηχείων. Δηλαδή 3 ηχεία σε σειρά, κι άλλα 3 ηχεία σε σειρά, κι αυτές οι τριάδες μεταξύ τους παράλληλα στο ένα κανάλι. Ομοίως για τα υπόλοιπα 6 ηχεία του άλλου καναλιού. Έτσι ο ενισχυτής θα βλέπει φορτίο με 12 Ω αντίσταση, που είναι πολύ ασφαλής... Αν με τον παραπάνω συνδιασμό έχεις χαμηλή ένταση - που δεν το νομίζω - μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις 2 ηχεία σε σειρά, άλλα 2 ηχεία σε σειρά κι άλλα 2 ηχεία σε σειρά, κι αυτές οι τρεις δυάδες μεταξύ τους παράλληλα στο ένα κανάλι. Ομοίως για τα υπόλοιπα 6 ηχεία του άλλου καναλιού. Έτσι ο ενισχυτής θα βλέπει φορτίο με 5,3 Ω αντίσταση, τιμή σαφώς δυσκολότερη από τα 12 Ω, που σημαίνει ότι μπορεί ο ενισχυτής να παίζει δυνατότερα, αλλά θα υφίσταται και ανάλογη θέρμανση... Δοκιμές θα σε πείσουν για το τι είναι καλύτερο. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...

edit: Νομίζω πως ο ενισχυτής σου προδιαγράφεται και με ισχύ 2 x 800 watt στα 4 Ω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494
Νεότερο μέλος