ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΙΚΑΠ

Reaction score
0
Παιδιά Γειά σας.
Είμαι καινούργιος στην πολύ ωραία παρέα σας. Εδώ και καμια εικοσαριά χρόνια έπαιζα με ένα βραχίονα GRACE 707 black σε ένα THORENS (TD 160 νομίζω) το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα SDT και έπαιζε ακόμη ποιό καλά. Τα τελευταία 15 χρόνια όμως δεν έχει δουλέψει καθόλου, αλλά ως εδώ. Το ξαναστήνω, το ξαναρθμίζω απο την αρχή και εδώ επειδή έχω απομακρυνθεί εντελώς απο το σπόρ θα ήθελα τη βοήθειά σας, πληροφορίες δηλαδή. Πρώτα-πρώτα πού μπορώ να βρώ καλώδια απο την κεφαλή ως το phono stage απευθείας; Μετά: λάδι για το πηγάδι, ελαστικά παρεμβύσματα μεταξύ βάσης βραχίονα και υποπλατώ, ιμάντα και κυρίως (αυτό φοβάμαι πως δεν γίνεται), υδραυλικό μηχανισμό ανόδου-καθόδου γιατι τόσα χρόνια ακινησίας ..... Τέλος καμιά πρόταση για κεφαλή; ΜΜ ή MC και ποιά;
Σας ζητω συγνώμη για το βομβαρδισμό των ερωτήσεων και σας ευχαριστώ που με δέχεστε στην παρέα σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Καλώδιο έτοιμο για αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει αλλά θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου.

Ο μηχανισμός ανόδου-καθόδου έχει παχύ γράσο που προφανώς έχει ξεραθεί.
Θα πρέπει να ανοιχτεί, να καθαριστεί το παλιό και να μπει καινούριο.

Λάδι για το πηγάδι κάνει μια χαρά το ψιλό της ραπτομηχανής.

Για κεφαλή προτίμησε ΜΜ ή υψηλοέξοδη MC επειδή δεν χρειάζονται απαιτητικό προενισχυτή.

Reaction score
2
Απλά συμπληρώνω τον peter

γιά καλωδίωση θα πρότεινα να ψάξεις κάποια εταιρεία στο εξωτερικό μέσω internet που μπορεί να το κάνει και να μην το κάνεις εσύ
Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες που σου καλωδιώνουν τον βραχίωνα μέχρι τα βύσματα του phono
Απο οτι θυμάμαι ο Grace έχει 5πολικό βύσμα στην βάση
μέχρι εκεί ισως μπορείς να παίξεις..
στο να τραβήξεις καλώδιο μέχρι το Phono μάλλον λίγο δύσκολο
Απλά μία γνώμη λέω

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΙΚΑΠ

Για κάνε και ένα τηλ στο RITSO 210-5243038 και ένα στην EXCLUSIVE 210-8822386

Reaction score
0
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΙΚΑΠ

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
IRON φοβάμαι πως έχεις δίκιο. Απο κεφαλή ως το βύσμα στη βάση του βραχίονα τώρα που το ξανακοιτάζω μου φαίνεται πολύ δύσκολο ως αδύνατο να αλάξω καλώδια οπότε θα ασχοληθώ με το δεύτερο κομμάτι. Άλωστε μέσα στο βραχίονα δέν ξέρω τι καλώδια να βάλω. Αποκλείεται να έχει 2 μπλεντάζ γιατι δεν νομίζω πως χωράνε.
PeterMeni στο μηχανισμό ανόδου - καθόδου είσαι σίγουρος ότι έχει γράσο και όχι λάδι; Γιατι το γράσο δεν είναι ρευστό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab