ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΕΧΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ ΚΛΠ. ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ
CRYSTAL AUDIO TX-T10 System ΕΔΩ http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx Η CRYSTAL AUDIO THX-3D12-We ΕΔΩ http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-thx3d12we-thx12sub-p-507.html.
Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ. ΤΟ BUDGET ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 1500-1600 ΕΥΡΩ. ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ PIONEER VSX-AX4AVI-S ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ DVD.

Attachments

Reaction score
50
Να σου πω, δεν ανεβάζεις καμιά φωτογραφία μεγαλύτερης ανάλυσης (καλύτερα σε .jpg για να μην είναι και μεγάλο το αρχείο); Μ' αυτή που έχεις βάλει πρέπει να τη μεγενθύνουμε αρκετά για να φανεί κάτι και τότε είναι... θολή. Τι διαστάσεις έχει όλος ο χώρος και ο χώρος που θα περικλείεται απ' τα ηχεία; Επίσης, με τα χρήματα αυτά, θες ν' αγοράσεις 6 ηχεία (5 + sub);

Reaction score
0
ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ PAINT ΤΩΝ WINDOWS.
ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ 5 ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ SUB ΣΕ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. Ο ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙ-
ΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΠΕΡΙΠΟΥ 4,5 Χ 4,5-5,0 m. Η
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 42. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥ-
ΚΙΔΕΣ, ΜΕΣΩ ΕΠΙΤΟΙΧΩΝ ΠΡΙΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΩΝ
ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Attachments

Reaction score
50
Συμφωνώ κι εγώ με τον Αντώνη, τα ηχεία είναι σε πολύ "περίεργες" θέσεις. Θα μου πεις με τη διαμόρφωση του χώρου πού να τα βάλεις; Τι να πω, πάντως έτσι που τα έχεις δε βολεύουν σχεδόν σε καμία θέση για ν' ακούσεις σωστά. Για τον καναπέ κάθετο στο τζάκι δεν το συζητάμε, έχει το ένα ηχείο στην πλάτη. Για τον άλλο πάλι πρόβλημα υπάρχει. Όταν θα παίζεις στερεοφωνικά ο άλλος καναπές θα μπαίνει μπροστά απ' το δεξί ηχείο οπότε άλλα θ' ακούς απ' το ένα άλλα απ' το άλλο. Για τις ταινίες δε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα: η τηλεόραση είναι προς τα αριστερά οπότε το κεντρικό πού θα μπει; Κάτω απ' την τηλεόραση; Στο τζάκι κοντά; Αλλά έτσι κι αλλιώς θα έχεις την εικόνα ασύμμετρα σε σχέση με τα ηχεία σου.

Δεν μπορείς να κάνεις καμιά άλλη αναδιάρθωση του χώρου; Νομίζω το βασικό είναι η τηλεόραση να μπει με κάποιο τρόπο στη μέση των μπροστά ηχείων και δεύτερο (αλλά εξίσου βασικό) κανένας καναπές να μη μπαίνει μπροστά απ' τα εμπρός ηχεία.

Reaction score
50
Ένα προτεινόμενο σχέδιο που σκέφτηκα πρόχειρα είναι και το παρακάτω.

Όπως βλέπεις, τα δυο μπροστινά ηχεία είναι τώρα συμμετρικά γύρω απ' την τηλεόραση, όπου μπροστά δεν υπάρχει κανένα (άμεσο) εμπόδιο. Ο καναπές 2 είναι σχετικά μακριά, άσε που μπορείς να τον τραβήξεις και πιο πίσω να'σαι πιο άνετος (στα πρόχειρα έκανα το σχέδιο άλλωστε). Το κεντρικό το βάζεις κάτω απ' την τηλεόραση και είσαι μια χαρά. Α για τα πίσω ηχεία το πίσω αριστερό πάει πιο γωνία, ενώ το πίσω δεξιά, αν και δεν είναι σε ιδανική θέση, δε σε χαλάει ιδιαίτερα γιατί το ρυθμίζεις απ' τον ενισχυτή σου για τις καθυστερήσεις κτλ.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς ν' αλλάξεις τις θέσεις δεδομένου ότι έχεις φτιάξει έτσι τα καλώδια αλλά δε νομίζω να'ναι και φοβερό πρόβλημα. Το βασικό θέμα είναι αν σε παίρνει ν' αλλάξεις τη θέση των επίπλων.

Θα μου πεις βέβαια εσύ για ηχεία ρώτησες και εμείς σου λέμε για το χώρο. Είναι κι αυτός όμως πολύ σημαντικός. Όσον αφορά τα ηχεία πάντως αυτά που προτείνεις δεν τα έχω ακούσει άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν έχεις διάθεση για ψάξιμο εγώ πάντως θα πρότεινα ν' ακούσεις Wharfedale Diamond 9, Monitor Audio Bronze R, Canton, Magnat. Είναι όλα μέσα στις οικονομικές σου προδιαγραφές (για τις δυο τελευταίες εταιρίες δε θυμάμαι ακριβώς τη σειρά που σε καλύπτει οικονομικά αλλά αν ρωτήσεις σε καταστήματα θα σου πουν). Επίσης έχουν πολύ καλό ήχο (κατά την άποψή μου) για την κατηγορία τους. Ό,τι και να πάρεις όμως άκουσέ το πρώτα!

Attachments

Reaction score
4
Ακου εμας τωρα...
Εκπροσωπω την ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΙΚΗ του Forum. Mε προεδρο τον Κ.Yoda Aντιπροεδρο τον Κ.Αndrew και μαστροχαλαστη εμενα! :crazy_3:

Εχουμε γκρεμισει πολλα σαλονια και πολλα τζακια...Εχουμε καλο ονομα στην πιατσα.
Η πληρωμη μας θα ειναι ενας γεματος μπουφες στο σπιτι σου! :cool_4:

Εχουμε και λεμε λοιπον... Υστερα απο αρκετη μελετη του σχεδιου σου κατεληξα στα εξης!!!

Oσο για το αριστερο surround ηχειο που φαινεται μεσα στην μεση της εισοδου μπορεις αν εχει σε αυτο το χωρο το ταβανι σου δοκαρι να το βαλεις πανω εκει με μια κλιση που θα του δωσεις με μια ομορφη διακριτικη βαση προς την θεση θεασης-ακροασης. (Εννοειται το ιδιο θα κανεις και με το αλλο ηχειο)

Η γνωμη μου ειναι οτι το σχεδιο που σου εδωσα ειναι η σωστοτερη λυση.
Η τηλεοραση δεν μπορει να ειναι στην γωνια. Σαν σκεφτικο ειναι σωστο οτι αφορα την εμφανιση του σαλονιου.
Σαν Home cinema ομως ειναι λαθος!
Η εικονα σου πρεπει να ειναι στο κεντρο απο τα left right ηχεια σου.

Ελπιζω να σου αρεσει η ιδεα και να συμφωνει και η συζηγος! Αλλιως αν δεν υπογραψει ο υπουργος την αλλαγη του διακοσμου ξεχνα το! :happy_5:

Reaction score
50
Ναι το'χω σημειώσει στο post μου (για το δεξί surround λες). Αλλά το θέμα είναι πως το σκεπτικό είναι το ίδιο. :cool_1:

Reaction score
1
Μια και το επαγγελμά μου είναι τα τζάκια... γιατί δεν βάζεις την LCD TV σου ΠΑΝΩ στον κώνο τους τζακιου; Το'χω κάνει σε ένα μάτσο πελάτες μου

Reaction score
0
ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΟΠΟΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΥΠΟΥ ΡΑΦΙΩΝ ΒΑΘΟΥΣ 40cm ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ TV. ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ. Ο ΔΕΞΙΑ ΚΑΝΑΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΗΧΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙ ΛΕΤΕ? ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ) ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ

Attachments

Reaction score
50
@Synther: Εμένα πάντως ούτε αυτή η λύση θα με ικανοποιούσε. Αν βάλεις την TV εκεί θα είναι πολύ ψηλά και θα σου πιάνεται ο λαιμός να δεις! Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην είναι ψηλά η τηλεόραση. Τώρα βέβαια αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο ακόμα καλύτερα, απλά εγώ (και αρκετοί απ' όσο ξέρω) δε θα μπορούσαν να δουν έτσι. Εκτός, τι να πω, αν ο κώνος του τζακιού πάει μέχρι αρκετά χαμηλά ή η απόσταση θέασης είναι μεγάλη. Πρόβλημα θερμότητας φαντάζομαι δε θα υπάρχει για να το προτείνεις, παρόλαυτά σε περίπτωση που πήγαινε σε τέτοια λύση ο φίλος μας πρέπει να το κοιτάξει κι αυτό. Α το άλλο θέμα πάλι είναι πού θα βάλει το κεντρικό. Αν βάλει την TV εκεί, ας πούμε ότι δεν ενοχλείται απ' το ύψος, το κεντρικό πού να μπει; Μπορεί βέβαια να το βάλει μεσ' το τζάκι και ν' αλλάζει κεντρικό κάθε φορά που θα το ανάβει (και το τζάκι και το κεντρικό) :)

@nikmar: Ακόμα και με τη δεύτερη τοποθέτηση που προτείνεις νομίζω θα έχεις πρόβλημα. Ok, αν μετακινήσεις τον καναπέ που ήταν μπροστά στο δεξί ηχείο έτσι ώστε να μην το εμποδίζει μπορείς να βελτιώσεις αρκετά τη στερεοφωνική απόδοση, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι στο home cinema. Το κεντρικό πρέπει να είναι στο κέντρο (γι' αυτό και λέγεται κεντρικό) όπως επίσης και η τηλεόραση. Βέβαια με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή, ακόμα κι έτσι αν τα βάλεις κάαααααατι μπορεί να κάνεις καλύτερο αλλά εγώ και πάλι δε θα το συνιστούσα. Τώρα αν δεν μπορεί να γίνει και τίποτα καλύτερο τι να πω... προχώρα και βλέπεις.

Reaction score
0
ΦΙΛΕ HC-MANIAC ΠΕΡΑΣΕΣ ΗΔΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΣ TV ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΕΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΝΑΠΕ ΜΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ 3,5 μ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ Ή ΤΑ ΗΧΕΙΑ Ή Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΔΕΞΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ. ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΔΕ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ 1,10 ΜΑΥΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΖΑΜΙ + Η ΜΑΥΡΗ TV ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

Reaction score
0
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΕΙ ΑΨΟΓΑ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ?

Reaction score
50
Φίλε μου αφού (κατά τα φαινόμενα) δεν μπορείς να κάνεις πολλά με τη διαρρύθμιση των επίπλων επικεντρώσου στην αγορά των ηχείων και για την τοποθέτηση θα το δεις κι ο ίδιος καλύτερα όταν αρχίσεις να πειραματίζεσαι μέσα στο σαλόνι. Πολλές μετακινήσεις δεν μπορείς να κάνεις, αλλά πολλές φορές και μια μικρή αλλαγή φέρνει αποτελέσματα. Τις απόψεις μου για ηχεία στις έχω γράψει.

Reaction score
0
ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

Reaction score
12
Αφού γέλασα με το απίστευτο χιούμορ των φίλων που έκαναν τις προτάσεις τους, καταθέτω και εγώ μία.
Προτείνω ηχεία βιβλιοθήκης που θα τοποθετηθούν στα ράφια που θα κάνεις και έτσι δεν θα φαίνονται πολύ, ώστε να είναι αντιαισθητικά.Δε θα πιάνουν και πολύ χώρο.(δε θα χρειαστεί να βάλεις και το κεντρικό μέσα στο τζάκι, σημαντικό αυτό!! θα το βάλεις κάτω από την tv). Υπάρχουν πολλές προτάσεις σε ηχεία βιβλιοθήκης ποιοτικά, τα οποία θα χρησιμεύουν και για τη μουσική.
Τώρα για σαράουν, πιό μικρά ηχεία που θα είναι πάνω σε βάσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές που είναι καλαίσθητες και θα τοποθετηθούν λίγα μόλις εκατοστά πίσω από τον καναπέ στο ύψος του κεφαλιού μόλις λίγο πάνω από τον καναπέ δηλ..
Για καναπέ εγώ προτείνω (καναπέ γωνία) βλέπω κυκλοφορεί πολύ τώρα τελευταία.
Αυτά! Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή και τοποθέτηση.

Α, και μην πάρεις τον HCM για συμβουλάτορα δεν θα σου αφήσει τίποτα όρθιο στο σπίτι!

Attachments

Reaction score
63
Γιατί δεν δοκιμάζεις και τη λύση της Yamaha, που με ένα ηχείο έχεις surround. Βέβαια λειτουργεί με αντανακλάσεις του ήχου και δεν ξέρω πόσο καλά θα αποδίδει στο χώρο σου!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.474
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO