ΒΟΗΘΕΙΑ σημαντική! Πώς ανακτώ αρχείο του MS Word 2007, που καταστράφηκε;

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!

Πριν λίγο, με απίστευτο πόνο ψυχής, ανακάλυψα ότι ένα αρχείο μου, στο οποίο έχει καταγραφεί ένα πολύ σημαντικό κείμενο απεριόριστης αξίας, έχει καταστραφεί, ενώ το είχα σώσει κανονικά την τελευταία φορά που το άνοιξα.

Είναι γραμμένο σαν αρχείο του Word 2007 (.docx) σε Windows 10 Pro 64-bit και όλο είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Το έχω αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο αποθηκεύω όλα τα σημαντικά μου αρχεία. Δοκίμασα να το ανακτήσω, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, που διαθέτει το Word, αλλά εις μάτην. Μετέφερα τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή, με Word 2013, αλλά κι εκεί τα ίδια. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, μήπως με διαφωτίσει, βρήκα εδώ τις γνωστές μεθόδους ανάκτησης, που δοκίμασα - όπως γράφω - αλλά τίποτα. Επίσης, βρήκα τα εξής:
  1. Εδώ, ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων του Word, που δουλεύει μέχρι και στο Word του Office 2010, όχι πιο πρόσφατο. Είναι επί πληρωμή, διαθέτει free Demo, που το δοκίμασα, και ανέκτησε το αρχείο, αλλά μου βγάζει αλαμπουρνέζικα, του τύπου: "ληclΒΚΘq_Dχmθ–FΗ.υKΆδξΜΔδΡ©Š»#w3φ‚h‡d". Ήδη, τους έθεσα ένα ερώτημα, αν αυτά που βλέπω οφείλονται στο Demo και αν το πρόγραμμά τους υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες του πακέτου των Ελληνικών στο Word. Περιμένω φυσικά να μου απαντήσουν.
  2. Εδώ, ένα πρόγραμμα ανάκτησης κατεστραμμένων αρχείων γενικά, που είναι κι αυτό επί πληρωμή, αλλά διαθέτει και free trial, αλλά που δεν ξέρω αν στοχεύει ειδικά σε κατεστραμμένα αρχεία του Word.
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και την περιμένω με αγωνία. Είναι κόπος τουλάχιστον 3 μηνών και φυσικά περιέχει κείμενο ανεκτίμητης αξίας.

Και πάλι Χρόνια Πολλά.

Reaction score
11.773
Άμα είναι τόσο σημαντικό το κείμενο, είμαι σίγουρος ότι το έχεις και αλλού σε backup. Δοκίμασε να το ανοίξεις από εκεί.

Reaction score
3.085
Άμα είναι τόσο σημαντικό το κείμενο, είμαι σίγουρος ότι το έχεις και αλλού σε backup. Δοκίμασε να το ανοίξεις από εκεί.
Ναι, είχα κρατήσει αντίγραφο και σε ένα στικάκι, αλλά δυστυχώς είναι αντίγραφο πριν από 8-10 μέρες. Όσα έγραψα σ' αυτό το δεκαήμερο - το κείμενο είναι ακόμα σε επεξεργασία και η συγγραφή συνεχίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση - υπήρχαν μόνο στο τελευταίο αρχείο. Δυστυχώς, δεν είχα σκεφτεί τότε που έκανα το τελευταίο σώσιμο, να το κάνω διπλά, τόσο στον σκληρό, όσο και στο στικάκι.

Επομένως, αν χρειαστεί να διαχειριστώ το σωσμένο στο στικάκι, πρέπει να ξαναγράψω όσα έγραψα τις τελευταίες μέρες.

Και δεν είναι λίγα, ούτε βέβαια μπορούν από μνήμης να ξαναγραφτούν επακριβώς, όπως γράφτηκαν.

Για ανακτηση αρχειων χρησιμοποιω 3 προγραμματακια στειλε pm να σου πω
Σου στέλνω PM, και σ' ευχαριστώ από καρδιάς.

Reaction score
1.213
Aν περναγες στο office 2013 κανα πακετο συμβατοτητας για office 2007 , κατι τετοιο και μετα ξαναδοκιμαζες

https://www.microsoft.com/el-gr/download/details.aspx?id=3

η να προσπαθουσες να το σωσεις σε pdf

https://www.microsoft.com/el-GR/download/details.aspx?id=7

ενταξει στην τυχη τα λεω.:D
Αλλα αυτο ειναι θεμα repair και οχι recovery, οπου θα βοηθουσε ενα προγραμμα οπως το get data back

Reaction score
3.085
Aν περναγες στο office 2013 κανα πακετο συμβατοτητας για office 2007 , κατι τετοιο και μετα ξαναδοκιμαζες

https://www.microsoft.com/el-gr/download/details.aspx?id=3

η να προσπαθουσες να το σωσεις σε pdf

https://www.microsoft.com/el-GR/download/details.aspx?id=7

ενταξει στην τυχη τα λεω.:D
Αλλα αυτο ειναι θεμα repair και οχι recovery, οπου θα βοηθουσε ενα προγραμμα οπως το get data back
Δεν τίθεται θέμα συμβατότητας του συγκεκριμένου αρχείου με το Word 2013. Το αναγνωρίζει αμέσως (.docx είναι άλλωστε, πράγμα που είναι και ο τύπος των αρχείων, που παράγονται από το 2013), απλά δεν μπορεί να το ανοίξει, σαν κατεστραμμένο το βλέπει κι αυτό, όπως το 2007.

Όσο για το PDF, απαιτείται πρώτα να μπορεί να ανοίξει το αρχείο και μετά να μπορεί να σωθεί (export) ως PDF, δυστυχώς.

Η λύση - αν υπάρχει - είναι πρόγραμμα ανάκτησης κατεστραμμένων αρχείων του Word, με στοχευμένο τον τύπο .docx ή, ακόμα πιο στοχευμένα, το ίδιο το Word 2007.

Reaction score
731
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

προσπάθησε να βρεις το τελευταίο σου autorecover file.

Πήγαινε Tools - Opions - File locations - Autorecover files για να βρεις σε ποιό file δημιουργούνται τα backup αρχεία σου.

Reaction score
596
7-Data Recovery Suite,Wondershare Data Recovery.

Ο mafran εδωσε μια καλη συμβουλη. Αν δεν πετυχεις κατι δοκιμασε τα 2 αυτα προγραμματα αλλα δεν θα κανεις δουλεια λογικα με αυτα αν το αρχειο υπαρχει . Μονο αν εχει σβηστει κατα λαθος μπορει να ανακτηθει. Αν ειναι τετοια η περιπτωση το πρωτο ειναι κορυφαιο.

Εγω θα κατεβαζα το openoffice κι οτι αλλη σουιτα με κειμενογραφο υπαρχει μηπως και διαβασουν το αρχειο σου σωστα.. και σωθεις!

Reaction score
3.085
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

προσπάθησε να βρεις το τελευταίο σου autorecover file.

Πήγαινε Tools - Opions - File locations - Autorecover files για να βρεις σε ποιο file δημιουργούνται τα backup αρχεία σου.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Τη δοκίμασα. Ωστόσο, όταν καταλήξω στο Folder, που περιέχει το συγκεκριμένο αρχείο, ανάμεσα σε κάμποσα άλλα αρχεία του Word, δεν μου επιτρέπει να το επιλέξω, προκειμένου να το ανακτήσω. Γενικά δεν μου επιτρέπει να επιλέξω κανένα αρχείο του Word, που περιέχεται σε αυτό το Folder. Παίρνω ένα αναδυόμενο μήνυμα στη οθόνη μου, που μου λέει ότι το αρχείο δεν είναι έγκυρο.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες.
Σημειώστε ότι το δικό μου Office είναι η Ελληνική έκδοση, οπότε όλα εμφανίζονται στην Ελληνική γλώσσα:

Η πρώτη είναι η αρχική επιλογή, κατά την οποία ανοίγω το βασικό παράθυρο διαλόγου, προκειμένου να μεταβώ στις επιλογές του Word (Options).
Word_Options.jpg

Η δεύτερη είναι αυτή που εμφανίζεται μετά τη μετάβαση στις "Επιλογές του Word", προκειμένου να πάω στο "Για προχωρημένους" (Advanced)
Word_Options_Advanced.jpg

Η τρίτη είναι αυτή που εμφανίζεται, μετά τη μετάβαση στο "Για προχωρημένους", προκειμένου να επιλέξω το "Θέσεις Αρχείων" (File Locations)
Word_Options_Advanced_File Locations.jpg

Η τέταρτη είναι αυτή που εμφανίζεται, μετά τη μετάβαση στο "Θέσεις Αρχείων", προκειμένου να επιλέξω το "Αρχεία Αυτόματης Ανάκτησης" (Auto recovery Files), αφού έχω ήδη επιλέξει το path name (στην περίπτωσή μου είναι η διαδρομή στον εξωτερικό σκληρό δίσκο O:\SATA_STORDISC_02_COPY\PERSONAL):
Word_Options_Advanced_File Locations_Auto Recovery Files.jpg

Και τέλος η πέμπτη είναι αυτή που εμφανίζεται, μετά το κλικ πάνω στο κουμπί "Τροποποίηση", προκειμένου να μου επιτρέψει να επιλέξω ποιο αρχείο πρέπει να τροποποιηθεί. Όταν κάνω κλικ πάνω του, εμφανίζονται μεν οι υποφάκελοι, που υπάρχουν μέσα στον κύριο φάκελο (το PERSONAL, στην περίπτωσή μου), αλλά δεν εμφανίζεται ούτε ένα αρχείο του Word ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής. Κι αν ακόμα το βάλω να αναζητήσει το αρχείο που με ενδιαφέρει, ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο του Word, που αποδεδειγμένα λειτουργεί σωστά, μου βγάζει ένα αναδυόμενο παραθυράκι προειδοποίησης, που λέει ότι "το αρχείο δεν είναι έγκυρο" (το Gie.docx, στη περίπτωσή μου):
Word_Options_Advanced_File Locations_Auto Recovery Files_Not Valid.jpg

Σημειώστε τα εξής:
Αυτή την "απαγόρευση" τροποποίησης του αρχείου μου την εμφάνιζε εξαρχής, όταν πρωτοδοκίμασα τη μέθοδο αυτή. Στη συνέχεια, σκεπτόμενος "πονηρά" είπα μήπως φταίει το όνομα του αρχείου, που ήταν στην Ελληνική. Το μετονόμασα σε Gie, με λατινικούς χαρακτήρες, αλλά μια από τα ίδια. Μετά άρχισα να πειραματίζομαι και με τα άλλα αρχεία του φακέλου, αλλά - όπως έγραψα - το πρόγραμμα δεν μου επιτρέπει να επιλέξω κανένα αρχείο για τροποποίηση, βγάζοντάς τα όλα "μη έγκυρα".

Τί μπορεί να κάνω λάθος - αν κάνω βέβαια;

Ευχαριστώ και πάλι.
-

Reaction score
731
Καλημέρα, μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε τα προγράμματα που σας έχουν προτείνει παραπάνω, για ανάκτηση αρχείων.
Μία τελευταία προσπάθεια είναι να αντιγράψετε το αρχείο κάπου αλλού και να αλλάξετε την κατάληξη docx σε doc.

Reaction score
3.085
7-Data Recovery Suite,Wondershare Data Recovery.

Ο mafran εδωσε μια καλη συμβουλη. Αν δεν πετυχεις κατι δοκιμασε τα 2 αυτα προγραμματα αλλα δεν θα κανεις δουλεια λογικα με αυτα αν το αρχειο υπαρχει . Μονο αν εχει σβηστει κατα λαθος μπορει να ανακτηθει. Αν ειναι τετοια η περιπτωση το πρωτο ειναι κορυφαιο.

Εγω θα κατεβαζα το openoffice κι οτι αλλη σουιτα με κειμενογραφο υπαρχει μηπως και διαβασουν το αρχειο σου σωστα.. και σωθεις!
Ήδη κατέβασα την free έκδοση του 7-Data Recovery και την δοκιμάζω. Προσπάθησα σήμερα, γύρω στις 3.30 (!) το πρωί να τη δουλέψω, αλλά κάπου κάτι δεν έκανα καλά και τα παράτησα. Την έχω αυτή τη στιγμή και δουλεύει, προσπαθώντας να σκανάρει ολόκληρο τον εξωτερικό σκληρό, με περιορισμό μόνο για τα αρχεία του Word. Θα πάρει πάνω από 5 ώρες, αλλά έχω μουλαρώσει και θα περιμένω τα αποτελέσματα.

Το OpenOffice το έχω και το χρησιμοποιώ ως εναλλακτικό κειμενογράφο εδώ και χρόνια, από τον καιρό που το χρησιμοποιούσαμε στη ναυτιλιακή που δούλευα, όπου είχαμε αποκλειστικά Unix (Linux) ως λειτουργικό. Το δοκίμασα, αλλά δεν πέτυχε. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή.

Reaction score
1.285
Απο ενα νεο αρχειο docx κενο να κανετε εισαγωγη το κατεστραμενο ? Μηπως και γινει κατι λεω , δεν το εχω δκιμασει σε κατεστραμενα.... Το δεξι κλικ πανω στο αρχειο εχεινολες τις επιλογες ??

Reaction score
3.085
Χαράς Ευαγγέλια! :)

Θέλω να πληροφορήσω τους φίλους του AV Site και ιδιαίτερα αυτούς της κατηγορίας των Η/Υ, ότι τελικά κατάφερα να ανακτήσω το χαμένο αρχείο.
:drinks::party:
:dance2::rolleyes:

Από όλα τα προγράμματα που δοκίμασα, τόσο αυτά που μου είχαν προταθεί από φίλους, όσο και αυτά που είχα ο ίδιος βρει με αναζήτηση στο διαδίκτυο, αυτό που δούλεψε αστραπιαία και μου ανέκτησε το κατεστραμμένο αρχείο είναι η δοκιμαστική (trial), και βέβαια free, έκδοση του 321soft Data Recovery Express.

Το αναφέρω εδώ με την υποσημείωση πως αποδείχτηκε το πιο αξιόπιστο - και μοναδικό, ίσως - πρόγραμμα πλήρους ανάκτησης του αρχείου, έστω κι αν ήταν η δοκιμαστική έκδοση.

Για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι, σε περίπτωση που συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο (μακριά από μας, πάντως).

Χρόνια Πολλά σε όλους, με Υγεία και Ευτυχία και μακριά από τέτοιες καταστάσεις (μου στοίχισαν τον κανονικό ύπνο τριών τουλάχιστον ημερών).

Και σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια και την υπομονή να με ανεχτείτε.

Reaction score
731
Χαράς Ευαγγέλια! :)

Θέλω να πληροφορήσω τους φίλους του AV Site και ιδιαίτερα αυτούς της κατηγορίας των Η/Υ, ότι τελικά κατάφερα να ανακτήσω το χαμένο αρχείο.
:drinks::party:
:dance2::rolleyes:

Από όλα τα προγράμματα που δοκίμασα, τόσο αυτά που μου είχαν προταθεί από φίλους, όσο και αυτά που είχα ο ίδιος βρει με αναζήτηση στο διαδίκτυο, αυτό που δούλεψε αστραπιαία και μου ανέκτησε το κατεστραμμένο αρχείο είναι η δοκιμαστική (trial), και βέβαια free, έκδοση του 321soft Data Recovery Express.

Το αναφέρω εδώ με την υποσημείωση πως αποδείχτηκε το πιο αξιόπιστο - και μοναδικό, ίσως - πρόγραμμα πλήρους ανάκτησης του αρχείου, έστω κι αν ήταν η δοκιμαστική έκδοση.

Για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι, σε περίπτωση που συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο (μακριά από μας, πάντως).

Χρόνια Πολλά σε όλους, με Υγεία και Ευτυχία και μακριά από τέτοιες καταστάσεις (μου στοίχισαν τον κανονικό ύπνο τριών τουλάχιστον ημερών).

Και σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια και την υπομονή να με ανεχτείτε.

Αυτά είναι ευχάριστα νέα!!!
Έκανε την δουλειά του το πνεύμα των Χριστουγέννων!!
Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σου προτείνω τα autosave να τα ρυθμίσεις να γίνονται στον c:/ και όχι σε εξωτερικό δίσκο.
Καλή επιτυχία στα σχέδιά σου!!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.486
ναι, δυστηχως την εχω πατησει με το word, εχει autosave, κανω και εγω που και που... αλλα αμα κατι κολησει ... αντε να ψαχνεις...που εισουν...και νομος του Μερφυ....θα κολησει εκει την μονη φορα που δεν εσωσες το κειμενο... !!
save, και δεξι click sent to flash disk...
καλο ειναι να υπαρχει το κειμενο χωρισμενο σε κεφαλαια :) μικροτερο μεγεθος αρχειου.. κεφαλαιο 1...2...3...

με τα υπολοιπα excel/photoshop/video ktl...τα σωζω σε version..πχ table_nov16_phase1.xls phase2.xls final1of2.xls κοκ και κραταω τα αρχικα αρχεια σε ξεχωριστο φακελο οπου ειναι εφικτο..

χαιρομαι που τα ξαναβρηκες..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas