- Reaction score
- 3.085
Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Πριν λίγο, με απίστευτο πόνο ψυχής, ανακάλυψα ότι ένα αρχείο μου, στο οποίο έχει καταγραφεί ένα πολύ σημαντικό κείμενο απεριόριστης αξίας, έχει καταστραφεί, ενώ το είχα σώσει κανονικά την τελευταία φορά που το άνοιξα.
Είναι γραμμένο σαν αρχείο του Word 2007 (.docx) σε Windows 10 Pro 64-bit και όλο είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Το έχω αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο αποθηκεύω όλα τα σημαντικά μου αρχεία. Δοκίμασα να το ανακτήσω, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, που διαθέτει το Word, αλλά εις μάτην. Μετέφερα τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή, με Word 2013, αλλά κι εκεί τα ίδια. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, μήπως με διαφωτίσει, βρήκα εδώ τις γνωστές μεθόδους ανάκτησης, που δοκίμασα - όπως γράφω - αλλά τίποτα. Επίσης, βρήκα τα εξής:
Και πάλι Χρόνια Πολλά.
Πριν λίγο, με απίστευτο πόνο ψυχής, ανακάλυψα ότι ένα αρχείο μου, στο οποίο έχει καταγραφεί ένα πολύ σημαντικό κείμενο απεριόριστης αξίας, έχει καταστραφεί, ενώ το είχα σώσει κανονικά την τελευταία φορά που το άνοιξα.
Είναι γραμμένο σαν αρχείο του Word 2007 (.docx) σε Windows 10 Pro 64-bit και όλο είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Το έχω αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο αποθηκεύω όλα τα σημαντικά μου αρχεία. Δοκίμασα να το ανακτήσω, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, που διαθέτει το Word, αλλά εις μάτην. Μετέφερα τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή, με Word 2013, αλλά κι εκεί τα ίδια. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, μήπως με διαφωτίσει, βρήκα εδώ τις γνωστές μεθόδους ανάκτησης, που δοκίμασα - όπως γράφω - αλλά τίποτα. Επίσης, βρήκα τα εξής:
- Εδώ, ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων του Word, που δουλεύει μέχρι και στο Word του Office 2010, όχι πιο πρόσφατο. Είναι επί πληρωμή, διαθέτει free Demo, που το δοκίμασα, και ανέκτησε το αρχείο, αλλά μου βγάζει αλαμπουρνέζικα, του τύπου: "ληclΒΚΘq_Dχmθ–FΗ.υKΆδξΜΔδΡ©»#w3φ‚h‡d". Ήδη, τους έθεσα ένα ερώτημα, αν αυτά που βλέπω οφείλονται στο Demo και αν το πρόγραμμά τους υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες του πακέτου των Ελληνικών στο Word. Περιμένω φυσικά να μου απαντήσουν.
- Εδώ, ένα πρόγραμμα ανάκτησης κατεστραμμένων αρχείων γενικά, που είναι κι αυτό επί πληρωμή, αλλά διαθέτει και free trial, αλλά που δεν ξέρω αν στοχεύει ειδικά σε κατεστραμμένα αρχεία του Word.
Και πάλι Χρόνια Πολλά.