ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2007!

Reaction score
1.988
Ήμουν εκεί την εβδομάδα που μας πέρασε..!!!

Ευχαριστήθηκα αρχιτεκτονική, πάρκα, γκούλας, την θέα που προσφέρουν οι λόφοι της Βούδας, τις άψογες συγκοινωνίες και τα εντυπωσιακά καφέ που μπορείς να απολάυσεις το ρόφημα σου μέσα στην χλιδή ξοδεύοντας μόνο 5 ευρο το άτομο......(Gundel, New York Cafe και άλλα πολά...)!!!

Όποιος δεν έχει πάει να το τολμήσει....αξίζει!!!:cool_4: :cool_4:

Attachments

• 135 KB Προβολές: 42
  • 131,7 KB Προβολές: 39
  • 83,6 KB Προβολές: 45
  • 91,7 KB Προβολές: 37
  • 101,6 KB Προβολές: 40

VG

Reaction score
0
Αρκει να μην παει χειμωνα,εχει τρελό κρυο (με εξαίρεση την φετινη χρονιά).

Reaction score
0
Γύρισα πριν από λίγες μέρες, είχα πάει στα πλαίσια ενός επαγγελματικού ταξιδιού και έμεινα και Σ/Κ να δω λίγο την πόλη.
Οι εντυπώσεις μου είναι εντελώς των 2 άκρων: η πόλη πολύ όμορφη, στο κέντρο ακόμα και τα σύγχρονα κτίρια διατηρούν το ύφος της πόλης, τα δε παραδοσιακά ήταν απλά πανέμορφα. Η πόλη αποπνέει τον αέρα της παλιά Αυτοκρατορίας.
Από την άλλη οι Ούγγροι είναι μεγάλοι απατεώνες, όπου σε βρουν θα σε μαδήσουν και το φιορίνι σε βοηθάει να χάσεις την μπάλα στα λεφτά.
Γενικώς οι τιμές είναι στα επίεπεδα της Αθήνας σήμερα, και δεν τους έχει παει καν το ευρώ!!!
Γενικά ΜΗΝ βγαίνετε από 5άστερα ξενοδοχεία και από ακριβά εστιατόρια γιατί σε κόβουν οι απέξω και σε χρεώνουν όσα τους λείπουν για να ξεπληρώσουν εκείνη την υποθήκη που έχουν. Ό,τι τουριστικό αποφύγετέ το όπως ο διάβολος το λιβάνι...

Να συνεισφέρω δυο φωτό κι εγώ...

Attachments

Reaction score
0
ΥΓ: Ρε'σεις, οι φήμες άλλα λέγανε για τις Ουγγαρέζες...
Τόσο πολύ έχουν φτιάξει οι Ελληνίδες πια και δεν μας κάνει καμιά άλλη φυλή εντύπωση??

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
ΥΓ: Ρε'σεις, οι φήμες άλλα λέγανε για τις Ουγγαρέζες...
Τόσο πολύ έχουν φτιάξει οι Ελληνίδες πια και δεν μας κάνει καμιά άλλη φυλή εντύπωση??
Εξαρτάται που ψάχνεις στη Βουδαπέστη...
Λόγω φτώχειας (σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο), οι "καλές" Ουγγαρέζες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χάρισμά τους για να έχουν το κάτι παραπάνω. Αν προλάβουν βέβαια γιατί φροντίζουν "άλλοι" γι' αυτές και τελικά παίρνουν ψίχουλα.
Υπάρχουν strip clubs μέσα στην πόλη, όχι τα τουριστικά που θα σου προτείνουν στα ξενοδοχεία, που έχουν γυναίκες επιπέδου Los Angeles. Για περισσότερα υπάρχουν τα γνωστά τηλέφωνα, με αντίστοιχες γυναίκες. Κάποιες άλλες δουλεύουν στα καλά clubs, ως bartenders και σερβιτόρες. Και κάποιες πιο "τυχερές" μπαίνουν στο modelling.
Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν τα μισά πορνό στην Ευρώπη γυρίζονται στην Ουγγαρία.
Εμένα πάντως η Βουδαπέστη δε μου έχει αφήσει πολλές θετικές αναμνήσεις, λόγω κυρίως της κουτοπονηριάς των ανθρώπων, όπως ανέφερε κι ο Θοδωρής. Με το γκούλας δεν τα πάω καλά, προτιμώ Μελίδη! :happy_9:

Reaction score
0
ΕΕμμμ...εννοούσα τις κοπέλες που βλέπεις στον δρόμο, στα μαγαζιά, στα εστιατόρια, τις Business-women....για τα λοιπά τι να σου πω, δεν ψάχτηκα ιδιαίτερα.

Reaction score
1.988
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ''τσακάλια'' που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες, μην ξεχνάμε και τι γδάρσιμο πέφτει στους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας το καλοκαιράκι....:mad_3: , λίγο προσοχή χρειάζεται.

Οτι το φιορίνι είναι λίγο μπελαλίδικο σαν νόμισμα, ναι αυτο ισχύει. Αν όμως αγοράζεις φιορίνια από τις μεγάλες τράπεζες (OTB, UniCredit....), και όχι από τα ανταλακτήρια του δρόμου τότε βγαίνεις κερδισμένος. Πήρα τιμή απο τράπεζα 13 φιορίνια/ευρο παραπάνω από ανταλακτίριο που ήταν ακριβώς δίπλα και στο οποίο πήγαιναν τουρίστες με το τσουβάλι.....:cool_4:

Επειδή το ταξιδάκι το έκανα μαζί με την σύζυγο.....δεν μπορώ να εκφέρω συγκεκριμένη άποψη για τις Ουγγαρέζες :cool_3:......Σε γενικές γραμμές όμως στον δρόμο κυκλοφορούσαν ωραίες γυναίκες, απλά δεν έπεφτε τοσο΄''φτιάξιμο'' (με την καλη έννοια) όπως έχουμε συνηθισεί με τις Ελληνίδες. Μάλλον λόγω χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου.....

Και μερικές φωτο ακόμα...

Attachments

• 150,8 KB Προβολές: 38
  • 185,2 KB Προβολές: 37
  • 146,5 KB Προβολές: 37
  • 169,4 KB Προβολές: 42

Reaction score
14
Όμορφες εικόνες Gbeg!!!

Σε κάποιες από αυτές με λιιιιιιίγο προσεκτικότερο καδράρισμα θα είχες πάρα πολύ καλές φωτογραφίες. :happy_6:
Όχι ότι τώρα είναι άσχημες, έχεις πιάσει τον σφιγμό του θέματος και τον μεταφέρεις πολύ όμορφα...αλλά ξέρεις....το "μάτι" του τελειομανή. ;-)

Αλήθεια, με ποιο πρόγραμμα τις μικραίνεις;
Διότι έχουν αρκετό moire. (αυτό το κάτι σαν πλέγμα)
Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνο το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Reaction score
1.988
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Χρησιμοποίησα πρόχειρα τοv Editor του ACDSee χώρις να δώσω και πολυ σημασία στις λεπτομέρειες....:oops:

Για το καδράρισμα έχεις δίκιο....το συνειδητοποίησα και εγώ όταν ειδα τις φωτο στο PC....Γενικα σ'αυτό το ταξίδι δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος από τις φωτο που τράβηξα...Μάλλον γιατί είχα και την βιντεοκάμερα μαζί......:rolleyes:

Πάντως μου φαίνεται πως πρέπει να κοιτάξω για πιο ποιοτική μηχανη.....Μπορεί η mju στα 5mp να είναι ομορφούλα και βολική, αλλά με την c350 στα 3mp που είχα παλιότερα μου φαίνεται ότι έβγαζα καλύτερες φωτο....!!!

Reaction score
14
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Χρησιμοποίησα πρόχειρα τοv Editor του ACDSee χώρις να δώσω και πολυ σημασία στις λεπτομέρειες....:oops:
Το κατάλαβα.
Είναι κλασσικό πρόβλημα του Acdsee.

Για το καδράρισμα έχεις δίκιο....το συνειδητοποίησα και εγώ όταν ειδα τις φωτο στο PC....
Ξέρεις...οι photo σου στα thumbnails δείχνουν υπέροχες.
Όταν τις άνοιξα πρόσεξα τα (μικρά ομολογώ) "λαθάκια" που τους αφαιρούν όμως αρκετά.

Γενικα σ'αυτό το ταξίδι δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος από τις φωτο που τράβηξα...Μάλλον γιατί είχα και την βιντεοκάμερα μαζί......:rolleyes:
Ε....καινούριο κοσκινάκι; 8)

Πάντως μου αρέσει πολύ που τράβηξες "συνολικά" αποτυπώνοντας καθημερινές στιγμές όπως αυτή
στο πάρκο. :cool_4:

Πάντως μου φαίνεται πως πρέπει να κοιτάξω για πιο ποιοτική μηχανη.....Μπορεί η mju στα 5mp να είναι ομορφούλα και βολική, αλλά με την c350 στα 3mp που είχα παλιότερα μου φαίνεται ότι έβγαζα καλύτερες φωτο....!!

Χμμμ...μπορεί να είχε καλύτερα οπτικά. Μάλλον αυτό είναι.
Πρόταση.
Αν δεν θες να πας σε DSLR (μια που το έχεις το "μάτι" :happy_6: ) πήγαινε σε μία με μεγάλη οθόνη,
ωστε να βλέπεις καλύτερα το κάδρο σου, με καλύτερο φακό -για ευνόητους λόγους-
και βάλε στο τέλος τα megapixel.

Reaction score
1.988
Χμμμ...μπορεί να είχε καλύτερα οπτικά. Μάλλον αυτό είναι.
Πρόταση.
Αν δεν θες να πας σε DSLR (μια που το έχεις το "μάτι" :happy_6: ) πήγαινε σε μία με μεγάλη οθόνη,
ωστε να βλέπεις καλύτερα το κάδρο σου, με καλύτερο φακό -για ευνόητους λόγους-
και βάλε στο τέλος τα megapixel.
Την πρωτη Olympus την έχασα (Μου την κλεψανε για την ακρίβεια....) και δεν είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Πριν 1 χρόνο πήρα την μικρή Olympus σε προσφορά απο το Pixmania μαζί με κάρτα 1gb και αδιάβροχή θήκη, την οποία και αξιοποίησα στα γαμήλιο ταξίδι στις Μαλδίβες....:bravo: :bravo: . Πιό πολύ για την θήκη έγινε η αγορά και δεν το μετάνιωσα....
Σίγουρα όμως μια πιο καλή μηχανή είναι στα μελλοντικα σχέδια μου, μόλις ανακάμψω λίγο από την αγορά της άλλης μου μηχανής....της δίτροχης :happy_9: ( Fazer 600).

Πάντως κ πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

Reaction score
4
Ωραιες φωτογραφιες.
Θυμιζει λιγο Λονδινο ετσι με την γεφυρα και το ποταμο οπως το βλεπω.
Τουλαχιστων η Βουδαπεστη κρατησε στο κεντρο της πολης τον αρχιτεκτονικο της ρυθμο.

Κριμας που η Αθηνα δεν ειναι οπως οι περισσοτερες Ευρωπαικες πρωτευουσες.
Φανταστειτε την Ομονοια Πλακα Συνταγμα Μοναστηρακι με φαρδια πεζοδρομια θεατρα παρκα αγαλματα μουσεια και μεγαλες αλυσιδες σοβαρων καταστηματων π.χ. οπως στο Παριση και Λονδινο.

Τωρα ολα ειναι προχειρα κακοδομημενα χωρις σχεδιο πολεως.
Αραγε σκοπιμα η Αθηνα εφτασε σε αυτα τα χαλια γιατι εως και το 1960 η Αθηνα ηταν μια απο τις ποιο ομορφες πρωτευουσες. Καποιους πειραζε?

Εξω απο τον ηλεκτρικο καθε μερα το πρωι εως και το μεσημερι θα βρειτε πλανοδιους αλλοδαπους να στρωνουν τους χαρτινους παγκους τους και να πουλανε απομιμησεις απο οτι μπορειτε να σκεφτειτε.
Τσαντες γυαλια και φυσικα cd. :crazy_1:

Βγαινεις απο το τρενο και η παρανομια απλωνεται μπροστα στα ματια σου με τις ευλογιες του Δημου Πειραιως. :mad_2:
Μηπως νομιζουν οτι εστω, η εικονα ειναι ωραια?
Εμενα Τουρκια μου θυμιζει ολη αυτη η κατασταση.

Συγνωμη που ξεφυγα απο το θεμα της Βουδαπεστης αλλα καποια πραγματα δεν μπορω να τα δεχτω. :mad_1:

Ιδιως οταν εχεις κανει καποια ταξιδια στο εξωτερικο και εχεις δει πως πρεπει να ειναι μια πολη απο την δομηση της εως και την τελευταια της λεπτομερεια.

Reaction score
17.422
Την πρωτη Olympus την έχασα (Μου την κλεψανε για την ακρίβεια....) και δεν είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Πριν 1 χρόνο πήρα την μικρή Olympus σε προσφορά απο το Pixmania μαζί με κάρτα 1gb και αδιάβροχή θήκη, την οποία και αξιοποίησα στα γαμήλιο ταξίδι στις Μαλδίβες....:bravo: :bravo: . Πιό πολύ για την θήκη έγινε η αγορά και δεν το μετάνιωσα....
Σίγουρα όμως μια πιο καλή μηχανή είναι στα μελλοντικα σχέδια μου, μόλις ανακάμψω λίγο από την αγορά της άλλης μου μηχανής....της δίτροχης :happy_9: ( Fazer 600).

Πάντως κ πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
gbeg,δεν σκεφτεσαι ν ανοιξεις ενα αλλο θεμα με φωτογραφικο υλικο απο τις Μαλβιδες?

Θα ηθελα να ταξιδεψω μεχρι εκει...εστω και νοερα...:)

Reaction score
1.988
Εξω απο τον ηλεκτρικο καθε μερα το πρωι εως και το μεσημερι θα βρειτε πλανοδιους αλλοδαπους να στρωνουν τους χαρτινους παγκους τους και να πουλανε απομιμησεις απο οτι μπορειτε να σκεφτειτε.
Τσαντες γυαλια και φυσικα cd. :crazy_1:
Φαντάσου αυτό το θέαμα στο προπύλαια του Πανεπιστημίου στην καρδιά της Αθήνας.....και οι πανεπιστημιακοί να φωνάζουν για το άσυλο, αλλά για παζάρι μπροστά στην πόρτα τους δεν τους νοιάζει....αίσχος.....:mad_3:

Ιδιως οταν εχεις κανει καποια ταξιδια στο εξωτερικο και εχεις δει πως πρεπει να ειναι μια πολη απο την δομηση της εως και την τελευταια της λεπτομερεια.

Για αυτήν ακριβώς την λεπτομέρεια που λές, επισυνάπτω άλλη μια φωτο.....:happy_4:

gbeg,δεν σκεφτεσαι ν ανοιξεις ενα αλλο θεμα με φωτογραφικο υλικο απο τις Μαλβιδες?

Θα ηθελα να ταξιδεψω μεχρι εκει...εστω και νοερα...:)

Πολυ ευχαρίστως....αν δεν προλάβω σήμερα λόγω δουλειάς, από εβδομάδα, οκ?
:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Attachments

• 175,8 KB Προβολές: 27

Reaction score
4
Απο'τι καταλαβα το σκαλιστο καπακι ειναι για υπονομο που μας παραθετεις στην photo.
Στην Ελλαδα τα καπακια που σκεπαζουν τους υπονομους ξερεις γιατι ειναι σπασμενα (οπου υπαρχουν και δεν ειναι ανοιχτα για να πεφτει ο κοσμος μεσα) η αντι αυτων βαζουν ξυλινα μαδερια για να περνας απο πανω τους?

Μα φυσικα γιατι οι υπονομοι εχουν σκ@τ@ και σιγα μην εφτιαχναν απο το ΥΠΕΧΩΔΕ καπακια σκαλιστα.
Σου λεει σκ@τ@ θα σκεπασουμε, ας βαλουμε σκ@τ@ για να τα καλυψουμε.

Τωρα οσο αφορα τους πεζους σου λεει σκ@τ@ ειναι και αυτοι αφου ειναι κακομοιροι και δεν εχουν αμαξι και περπαταν σαν υποαναπτυκτοι απο τα πεζοδρομια...

Δηλ για κουραδες μας υπολογιζουν εμας τους πεζους.
Ενω δες οι λεγομενοι ''pedestrians'' τι αντιμετωπιση εχουν στις συγχρονες Ευρωπαικες πρωτευουσες. :crazy_1:

Για καποιο λογο τους αρεσει η Αθηνα να εχει οψη Βαλκανιων και οχι Ευρωπαικης πολης...
Η να το πω ακομα καλυτερα μακαρι να ειχαμε εστω οψη Βαλκανιων οπως η Βουδαπεστη το Βουκουρεστι κτλ...

Reaction score
4
Αλλα με τις ευλογιες Ευρωπαικου Δημου οπως αυτος του Πειραια να υπαρχουν παρανομοι λαθρομεταναστες και να πουλαν εξω απο το κεντρικοτερο σημειο του Πειραια (ηλεκτρικος σταθμος) cd και μαιμουδες προιοντα πρωτη φορα το βλεπω...
Μαλλον ο Δημος θα τα παιρνει χοντρα για να τους αφηνει να πουλαν μαιμουδες δημιουργοντας μια <<ωραια>> τριτοκοσμικη εικονα στο κεντρικο λιμανι της χωρας.

Ετσι ετσι... Να βλεπουν οι τουριστες και να λενε θες παρανομο cd και μαιμουδες προιοντα? Πηγαινε Ελλαδα, με τις ευλογιες του κρατους...

ΡΕ ΟΥΣΤ :mad_1:

Reaction score
1.988
HomeCinema-maniac συμφωνώ άπολυτα μαζί σου, αλλά δεν είμαστε και εμείς σαν λαός όμως για τέτοια καπάκια υπονομών :mad_1: !!!!!!!!
Για να γίνω πιο κατανοητός: Την προηγούμενη Πεμπτη έγινε στην Βουδαπέστη πορεία διαμαρτυρίας συνοδευόμενη με επεισόδεια κατά των αστυνομικών αρχών ( τα είδα από σχετικά κοντά και όπως έμαθα τα δείξανε και στις ειδήσεις εδω), κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται σχεδόν σε κάθε εβδομάδα και στην Αθήνα.

Σας πληροφορώ ότι την άλλη μέρα περνώντας απο τα ίδια σημεία δεν είδα το παραμικρό που να μαρτυρά τι είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ. Και αυτό όχι γιατι όχι μόνο τα συνεργεία καθαρισμού κάναν καλά την δουλειά τους...αλλά γιατί κανένας δεν διανοήθηκε να γράψει συνθήματα σε τοίχους δημοσίων κτηρίων, δεν έκαψαν αμάξια συνανθρώπων τους, διαδήλωσαν τα πιστεύω τους και τις ανησυχίες τους χωρίς άσκοπους βανδαλισμούς, χωρίς να βεβηλώσουν την εθνική τους κληρονομιά, κρατώντας σημαιες της χώρας τους. :cool_4: :cool_4: :cool_4:
Αυτό για εμένα είναι μια μορφή έμφυτου πολιτισμού την οποία δυστυχώς εμείς δεν έχουμε........και δεν νομίζω να αποκτήσουμε σύντομα....:happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis