Βάλε πρίμα, χασάπη!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Κωστάκης. Του Κωστάκη του γούσταρε πολύ το new wave τότες, μαζί με άλλα ωραία πράγματα, όπως ας πούμε ο Tendy Pendergrass και τα αιθέρια φωνητικά του συγκροτήματος του Harold Melvin. Εξόν απ’ αυτά, όμως, ο Κωστάκης έκανε πολύ γούστο και τα λαϊκά, και έψαχνε και άκουγε και μάθαινε. Εκείνη την περίοδο, η Columbia έκανε μερικές επανεκδόσεις κάποιων ηχογραφήσεων του Στελάρα, ανάμεσά τους κι ένα πολύ ωραίο fox-trot του Χρήστου Κολοκοτρώνη που λέγεται «Ουίσκυ, τζιν και φρούμελ». Η εκδοχή αυτού του τραγουδιού είχε μπει στη συλλογή αντιγραμμένη από κάποιο αρχικό και πολύ ταλαιπωρημένο αντίτυπο 78 στροφών, ψιλοχάλια δηλαδή. Τι να κάνουμε όμως, αυτό υπήρχε τότε, αυτό έβγαλαν. Μετά από πολλά χρόνια, Κύριος οίδε πώς του ήρθε καποιανού εκεί πέρα στην Columbia, και τσουπ!, νάσου άλλη κόπια, ωραία και καθαρή. Ο Κωστάκης την ξετρύπωσε σε ένα premium CD που κυκλοφόρησε με το περιοδικό Όασις. Προσφάτως, η 4Π άρχισε να επανεκδίδει το λαϊκό ρεπερτόριο της Columbia, ξέρετε, με τη διαφήμιση με αυτό το πραγματικά καταπληκτικό σλόγκαν «λαϊκό τραγούδι και όλα θα πάνε καλά». Η Columbia ήταν παντοκράτειρα τότε, την εποχή της μεγάλης ακμής του τραγουδιού, την περίοδο 1955-65). Έτσι, ο Κωστάκης ανακάλυψε κι ακόμα μία εκδοχή αυτού του τραγουδιού, σε διαφορετική –και πολύ ωραία- ερμηνεία και ηχογράφηση, ίσως από τις «πειρατικές» ηχογραφήσεις που έκανε τότε ο Στελάρας.

Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον, κατεβάστε τα τρία δείγματα, και κάντε τη σύγκριση. Για λόγους πειρατείας και τα τοιαύτα, έχω αφήσει μόνο το πρώτο κουπλέ και την επανάληψη του ρεφραίν στο φινάλε, αλλά το τραγούδι τρέχει με συνάφεια, χωρίς (ανιχνεύσιμη) διακοπή.

Η εκδοχή από το 78άρι
http://rapidshare.com/files/375813993/WhiskeyGinKaiFroumel_A_scratchy.ape.html

Η εκδοχή από το CD του περιοδικού Όασις
http://rapidshare.com/files/375814790/WhiskeyGinKaiFroumel_A_clean.ape.html

Η εκδοχή που κυκλοφόρησε από την 4Π
http://rapidshare.com/files/375816036/WhiskeyGinKaiFroumel_B_Clean.ape.html

Στην επανέκδοση της 4Π υπάρχει και μια μεταγενέστερη ηχογράφηση του Καζαντζίδη, το τραγούδι «Αν ήξερα μια μέρα», με το Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι. Αυτό το αντίτυπο που έβαλαν στη συλλογή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Όχι μόνο που έχουν χαθεί οι υψηλές, ίσως από λάθος αζιμούθιο στο μαγνητόφωνο του transfer ή από ταλαιπωρία της ταινίας όλα αυτά τα 45 χρόνια που πέρασαν από τότε, αλλά είναι και κομμένο άτσαλα, και στην έναρξη και στο φινάλε. Κι όχι μόνον αυτό, είναι και αλλού τονικά, ένα ημιτόνιο πάνω από το δίσκο του Χιώτη, αλλά ας πούμε ότι αυτό διορθώνεται εύκολα, άμα έχει κάποιος το χρόνο να ασχοληθεί. Κι όμως, το τραγούδι αυτό υπάρχει οπωσδήποτε στο αρχείο της Minos – EMI σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά, έστω κι αν δεν υπάρχει πλέον, αν αυτή η κακής ποιότητας ταινία είναι η μόνη που έχει απομείνει, θα μπορούσαν κάλλιστα να το πάρουν από τη συλλογή «30 Χρόνια Χιώτης Νο2», όπου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Γιατί δεν το έκαναν; Δεν ήξεραν;

Κατεβάστε τα δείγματα και κάντε σύγκριση. Η καθαρή εκδοχή είναι από το δικό μου αντίτυπο της συλλογής του Χιώτη (έκδοση του 1983), και έχω ανεβάσει και ένα αντίγραφό της λίγο γυαλισμένο, έτσι πρόχειρα.

Η επανέκδοση της 4Π
http://rapidshare.com/files/375817357/AnIxeraMiaMera_Poor.ape.html

Η εκδοχή από τη συλλογή του Μανώλη Χιώτη
http://rapidshare.com/files/375817989/AnIxeraMiaMera_Clean.ape.html

… και λίγο γυαλισμένη, να αποκτήσουν παρουσία τα συριστικά και ο μπαγλαμάς
http://rapidshare.com/files/375818600/AnIxeraMiaMera_Clean_Enhanced.ape.html

Τώρα θα μου πείτε, για κάτσε ρε μάστορα, τι δουλειά έχει ο Καζαντζίδης με το high end, πλάκα μας κάνεις τώρα; Κοιτάξτε να σας πω, δεν ανήκω σε εκείνη τη μερίδα ακροατών που σωριάζονται μπροστά στα ηχεία κι ακούν νωχελικά μοδάτα jazz κομμάτια με το βλέμμα της αγελάδας ανάμεσα στα ηχεία και το στόμα μισάνοιχτο, σαν αυτιστικό. Κι αυτό, γιατί, πρώτον δεν είμαι αυτιστικός, και δεύτερον, η ζωή έχει πολύ πιο ωραία πράγματα από τη δυσκοίλια, αργόσυρτη jazz. Κι εκτός αυτού, αν έχει σχέση ο Καζαντζίδης με το high end, αυτό το αποφασίζω εγώ ρε, κι όχι εσείς, ‘ντάξει; Άντε πχια, γίναμε όλοι ίσα κι όμοια εδώ μέσα! Άντε σηκωθείτε απ’ την καρέκλα, πάρτε τα πόδια σας να πάτε να μάθετε να χορεύετε fox-trot και κανένα quick step, να μάθετε να περπατάτε όμορφα. Πςςςςςςςς…

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Η κλασση του 50 εχει style και χορευει και one step &samba & tango και οτι αλλο ωραιο να 'ουμε.Ισα ρε μειρακια πιανει μια η Diana Krall μπροστα στη Τζενη Βανου;
Ριξε ρε Μαστορα μια πενια γιατι κωλυομαι με την γ...μενη την τεχνολογια.

Reaction score
1
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Κωστάκης. Του Κωστάκη του γούσταρε πολύ το new wave τότες, μαζί με άλλα ωραία πράγματα, όπως ας πούμε ο Tendy Pendergrass και τα αιθέρια φωνητικά του συγκροτήματος του Harold Melvin. Εξόν απ’ αυτά, όμως, ο Κωστάκης έκανε πολύ γούστο και τα λαϊκά, και έψαχνε και άκουγε και μάθαινε. Εκείνη την περίοδο, η Columbia έκανε μερικές επανεκδόσεις κάποιων ηχογραφήσεων του Στελάρα, ανάμεσά τους κι ένα πολύ ωραίο fox-trot του Χρήστου Κολοκοτρώνη που λέγεται «Ουίσκυ, τζιν και φρούμελ». Η εκδοχή αυτού του τραγουδιού είχε μπει στη συλλογή αντιγραμμένη από κάποιο αρχικό και πολύ ταλαιπωρημένο αντίτυπο 78 στροφών, ψιλοχάλια δηλαδή. Τι να κάνουμε όμως, αυτό υπήρχε τότε, αυτό έβγαλαν. Μετά από πολλά χρόνια, Κύριος οίδε πώς του ήρθε καποιανού εκεί πέρα στην Columbia, και τσουπ!, νάσου άλλη κόπια, ωραία και καθαρή. Ο Κωστάκης την ξετρύπωσε σε ένα premium CD που κυκλοφόρησε με το περιοδικό Όασις. Προσφάτως, η 4Π άρχισε να επανεκδίδει το λαϊκό ρεπερτόριο της Columbia, ξέρετε, με τη διαφήμιση με αυτό το πραγματικά καταπληκτικό σλόγκαν «λαϊκό τραγούδι και όλα θα πάνε καλά». Η Columbia ήταν παντοκράτειρα τότε, την εποχή της μεγάλης ακμής του τραγουδιού, την περίοδο 1955-65). Έτσι, ο Κωστάκης ανακάλυψε κι ακόμα μία εκδοχή αυτού του τραγουδιού, σε διαφορετική –και πολύ ωραία- ερμηνεία και ηχογράφηση, ίσως από τις «πειρατικές» ηχογραφήσεις που έκανε τότε ο Στελάρας.

Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον, κατεβάστε τα τρία δείγματα, και κάντε τη σύγκριση. Για λόγους πειρατείας και τα τοιαύτα, έχω αφήσει μόνο το πρώτο κουπλέ και την επανάληψη του ρεφραίν στο φινάλε, αλλά το τραγούδι τρέχει με συνάφεια, χωρίς (ανιχνεύσιμη) διακοπή.

Η εκδοχή από το 78άρι
http://rapidshare.com/files/375813993/WhiskeyGinKaiFroumel_A_scratchy.ape.html

Η εκδοχή από το CD του περιοδικού Όασις
http://rapidshare.com/files/375814790/WhiskeyGinKaiFroumel_A_clean.ape.html

Η εκδοχή που κυκλοφόρησε από την 4Π
http://rapidshare.com/files/375816036/WhiskeyGinKaiFroumel_B_Clean.ape.html

Στην επανέκδοση της 4Π υπάρχει και μια μεταγενέστερη ηχογράφηση του Καζαντζίδη, το τραγούδι «Αν ήξερα μια μέρα», με το Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι. Αυτό το αντίτυπο που έβαλαν στη συλλογή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Όχι μόνο που έχουν χαθεί οι υψηλές, ίσως από λάθος αζιμούθιο στο μαγνητόφωνο του transfer ή από ταλαιπωρία της ταινίας όλα αυτά τα 45 χρόνια που πέρασαν από τότε, αλλά είναι και κομμένο άτσαλα, και στην έναρξη και στο φινάλε. Κι όχι μόνον αυτό, είναι και αλλού τονικά, ένα ημιτόνιο πάνω από το δίσκο του Χιώτη, αλλά ας πούμε ότι αυτό διορθώνεται εύκολα, άμα έχει κάποιος το χρόνο να ασχοληθεί. Κι όμως, το τραγούδι αυτό υπάρχει οπωσδήποτε στο αρχείο της Minos – EMI σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά, έστω κι αν δεν υπάρχει πλέον, αν αυτή η κακής ποιότητας ταινία είναι η μόνη που έχει απομείνει, θα μπορούσαν κάλλιστα να το πάρουν από τη συλλογή «30 Χρόνια Χιώτης Νο2», όπου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Γιατί δεν το έκαναν; Δεν ήξεραν;

Κατεβάστε τα δείγματα και κάντε σύγκριση. Η καθαρή εκδοχή είναι από το δικό μου αντίτυπο της συλλογής του Χιώτη (έκδοση του 1983), και έχω ανεβάσει και ένα αντίγραφό της λίγο γυαλισμένο, έτσι πρόχειρα.

Η επανέκδοση της 4Π
http://rapidshare.com/files/375817357/AnIxeraMiaMera_Poor.ape.html

Η εκδοχή από τη συλλογή του Μανώλη Χιώτη
http://rapidshare.com/files/375817989/AnIxeraMiaMera_Clean.ape.html

… και λίγο γυαλισμένη, να αποκτήσουν παρουσία τα συριστικά και ο μπαγλαμάς
http://rapidshare.com/files/375818600/AnIxeraMiaMera_Clean_Enhanced.ape.html

Τώρα θα μου πείτε, για κάτσε ρε μάστορα, τι δουλειά έχει ο Καζαντζίδης με το high end, πλάκα μας κάνεις τώρα; Κοιτάξτε να σας πω, δεν ανήκω σε εκείνη τη μερίδα ακροατών που σωριάζονται μπροστά στα ηχεία κι ακούν νωχελικά μοδάτα jazz κομμάτια με το βλέμμα της αγελάδας ανάμεσα στα ηχεία και το στόμα μισάνοιχτο, σαν αυτιστικό. Κι αυτό, γιατί, πρώτον δεν είμαι αυτιστικός, και δεύτερον, η ζωή έχει πολύ πιο ωραία πράγματα από τη δυσκοίλια, αργόσυρτη jazz. Κι εκτός αυτού, αν έχει σχέση ο Καζαντζίδης με το high end, αυτό το αποφασίζω εγώ ρε, κι όχι εσείς, ‘ντάξει; Άντε πχια, γίναμε όλοι ίσα κι όμοια εδώ μέσα! Άντε σηκωθείτε απ’ την καρέκλα, πάρτε τα πόδια σας να πάτε να μάθετε να χορεύετε fox-trot και κανένα quick step, να μάθετε να περπατάτε όμορφα. Πςςςςςςςς…
ΣΩΣΤΑ..αν και γραφεις υπερ παντως θέματος διαφορα ..εδω εχεις απόλυτο μα απολυτό δίκαιο ....ετσι ειναι, ειδικα στην τελευταία παράγραφο .. Μπραβο

D

deleted user 10898

Guest
και ειχα αρχισει να ανησυχω που δεν μου αρεσε η τζζζζζααααααααζζζζζζζζζζ...
λεω, τι σοι οντιοφιλος, χαιεντας, πιουριστας ειμαι?
αλλα εφτυχως ο κκ καθαρισε και για μενα.
τωρα πρεπει να μαθω και να χορευω ομως? απαπααα
(οφφτοπικ να παρω λογαριασμο rapishare? ποιο μεγεθος/χρημα?)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

3μηνο δειχνει να ειναι καλη προσφορα

D

Deleted member 23222

Guest

Δημοκρατία έχουμε και ελεύθερη αγορά...κι εγώ φοράω λουστρίνι just Cavalli και πάω στο χωράφι, αλλά προτιμώ στο Datsun να ακούω Lacy και Coltrane από Καζαντζίδη...ίσως τώρα που η ξενιτιά θα μας φάει once again,το ξανασκεφτώ

Reaction score
3
Νόμιζα ότι αγοράζουμε τα μηχανήματα για να ακούμε τη μουσική που μας αρέσει και όχι μουσική για να κάνουμε επίδειξη τα μηχανήματα που έχουμε αγοράσει. Αν η μουσική που μας αρέσει είναι Καζαντζίδης, Jethro Tull ή Mozart (ή κάποιος συνδυασμός τους) είναι αδιάφορο. By the way, που είναι γραμμένο ότι οι ελληνικές ηχογραφήσεις πρέπει να είναι χειρότερες από τις ξένες; Εγώ έχω δίσκους της Μίνος που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ποπ ηχογραφήσεις αμερικανικών ή αγγλικών εταιρειών. Κρίμα που δεν υπάρχει MFSL ή Classic Records στην Ελλάδα για να τους επανεκδόσει σε βινύλιο 180γρ (η δεύτερη βέβαια μας αφήνει χρόνους...).

Reaction score
968
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BwNrmYRiX_o&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BwNrmYRiX_o&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

D

Deleted member 23222

Guest

Φυσικά ο καθένας ακούει οτι θέλει, αλλά δεν νοιώθω και πολύ αυτιστικός επειδή εκστασιάζομαι από ένα μουσικό κομάτι και τυγχάνει ολίγον προνομιούχος ώστε να απολαμβάνω και ήχο,ίσως όχι τόσο όσο κάποιοι υγιείς μουσικά που καταφέρνουν μπουζούκια και μέγαρο... δεν πειράζει θα μάθω...

D

Deleted member 23222

Guest

Αααα και παρεπιπτόντως ποιά είναι η "αργόσυρτη jazz"?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Αααα και παρεπιπτόντως ποιά είναι η "αργόσυρτη jazz"?
αυτη που με την οποια, η πλειονοτης των εκθετων συστηματων χαι ενδ στις εκθεσεις φροντιζουν να παρουσιαζουν τα πανακριβα εκθεματα τους ,πλειστα οσα εκ των οποιων εαν τα υποχρεωσεις να αναπαραξουν δυσκολα εργα η συμφωνικα θα χασουν τον μπουσουλα ,γιατι καλες οι χροιες
καλες και οι φωνες των τζαζμεν αλλα υπαρχουν και οι αλλες <δυσκολες> μουσικες.!!:104:

D

Deleted member 23222

Guest

Συμφωνώ αλλά πάντα μπορείτε να κυκλοφορείτε με δισκάκια της Prestige ή της Impulse υπό μάλης:103:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Αν είναι έτσι, οκ. Πάντως, μόλις αρχίσω να γράφω για Miles Davis και Ben Webster, με πιάνει το χασμουρητό... :114:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

αυτη που με την οποια, η πλειονοτης των εκθετων συστηματων χαι ενδ στις εκθεσεις φροντιζουν να παρουσιαζουν τα πανακριβα εκθεματα τους ,πλειστα οσα εκ των οποιων εαν τα υποχρεωσεις να αναπαραξουν δυσκολα εργα η συμφωνικα θα χασουν τον μπουσουλα ,γιατι καλες οι χροιες
καλες και οι φωνες των τζαζμεν αλλα υπαρχουν και οι αλλες <δυσκολες> μουσικες.!!:104:
Πάντως αγαπητέ ελπίζω να μην έχετε προσπαθήσει να ξεμπροστιάσετε τα έκθετα με Στέλιο ε? :142:

D

Deleted member 23222

Guest

Αν είναι έτσι, οκ. Πάντως, μόλις αρχίσω να γράφω για Miles Davis και Ben Webster, με πιάνει το χασμουρητό... :114:
Είμαι σίγουρος οτι δεν περιλαμβάνετε το "Bitches brew" για παράδειγμα στα υπνωτικά σας,αλλά έτσι κι αλλιώς οι απόψεις σας είναι απολύτως σεβαστές...

Reaction score
10
Δλδ κ.Ημίθεε, το ότι ακούω[RELIOPS="αυτό"][YOUTUBE]c4y5IIlNJLU[/YOUTUBE][/RELIOPS]αλλά και [RELIOPS="αυτό"][YOUTUBE]yo-5rFcJujc[/YOUTUBE][/RELIOPS]
θεωρείται σε προχωρημένο στάδιο η καταστασή μου?? Και εννοείται ότι καμιά φορά μπαίνει και το ένα ακριβώς μετά το άλλο...:138::137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Μια και εισαι κοντα δεν ρωτας για κανα φαρμακακι για μανιοκαταθλιψη:139:

Reaction score
658

Σε συζητήσεις με κανα-δυο συνφουρμιτες - ευτυχώς μόνο - ακούω να μου
λένε, ότι εφόσον ασχολείσαι με τον ήχο
θα πρέπει να ακούς ΑΛΛΗ μουσική!!!
Προσοχή όχι να κυνηγάω Καλές ηχογραφήσεις
της μουσικής που μου αρέσει, ενώ ακούω σχεδόν
όλα τα είδη της μουσικής...
Και ότι ειδικότερα θα Πρέπει να ακούω κλασική και
τζαζ ειδικότερα!!!
Φυσικά η αντίδραση μου είναι έντονη και αρνητική.

Επίσης πολλοί reviewers παραθέτουν
τα CD που κάνανε την δοκιμή, πολύ σωστή κίνηση,
αν δεν ακούω τίποτα από όσα παραθέτει,
τότε επί το πλείστον και η δοκιμή δεν με καλύπτει,
εννοώ σαν κριτική. Το οποίο είναι και λογικότατο,
διότι έχουμε διαφορετοκά ακούσματα, για δώστε λίγο
προσοχή...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

...θα Πρέπει να ακούω κλασική και
τζαζ ειδικότερα!!!
Να τους πεις ότι έχουν χάσει τη μπάλα και να πάνε για ψάρεμα καλύτερα..

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Να τους πεις ότι έχουν χάσει τη μπάλα και να πάνε για ψάρεμα καλύτερα..
jazz και κλασσική απλά σου δίνουν σαφέστατα ηχητική πληροφορία που εκτιμάται από ένα καλό σύστημα περισσότερο από κάθε άλλο είδος.Εχετε αναρωτηθεί αν οι συγκεκριμένες μουσικές έσπρωξαν πολλούς στο hi end?(εμού συμπεριλαμβανομένου)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON