Βάσεις ηχείων - Ακίδες ή πλαστικές βάσεις επαφής?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Βάσεις ηχείων - Ακίδες ή πλαστικές βάσεις επαφής?

Και για νάχουμε μία ιδέα, όσο πιό σκληρό είναι το υλικό που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο επιφάνειες (πάτωμα - ακίδα - ηχείο) τόσο πιό άνετη και γρήγορη είναι η μετάδοση των κραδασμών χωρίς νά έχει σχέση η έντασή τους με το εύρος της επαφής δηλ. αν αυτή είναι σημειακή (ακίδα) ή μεγαλύτερου εύρους δηλ. πλατύτερη.

Αυτό που κάνει την δουλειά είναι το είδος του υλικού που παρεμβάλεται και όχι το σχήμα του. Η μόνη λύση είναι μόνο τα ελαστικά παρεμβύσματα ή η μή επαφή.
Ελαστικές. Σορμποθάν ή κάποιο άλλο παχύ ελαστομερές. Φτιάχνουν πατάκια μπάνιου από κάποιο πολύ αποτελεσματικό λάστιχο, αλλά μου διαφεύγει η ονομασία του.

Εκτός ας αισθάνεσαι χαϊεντάς, οπότε βάλε ακίδες. Αλλά αποτέλεσμα σαν του σορμποθάν δεν θα έχεις, (θα έχεις πολύ χειρότερο).
:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Ψάξτε λίγο να βρήτε στο παρελθόν τους ακριβείς λόγους που εμφανίστηκαν οι ακίδες κάτω απ΄τα ηχεία και μετά (άγνωστο γιατί) γενικεύθηκε η χρήση τους και επεκτάθηκαν και αλλού.
Έπειτα ρωτήστε και κανέναν μηχανολόγο πολυτεχνείου (όχι ρηβιούερ ή χομπίστα που έτσι τάμαθε έτσι τα λέει) να εξηγήσει τους τρόπους μετάδοσης του ήχου (και των κραδασμών γενικότερα) ανάμεσα σε στερεά που είναι είτε σε απλή επαφή υπό τάση (βάρος) είτε αγκυρωμένα, βιδωμένα, χτισμένα είτε ότι άλλο νομίζετε.
Θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το άχρηστο των ακίδων όσον αφορά πάντα το θέμα της απόσβεσης κραδασμών.
προσωπικα ρωτω μονο τα αυτια μου
και κανω δοκιμες επι δοκιμων , το πως γινεται αποσβεση και καθε τι δεν με ενδιαφερει, με ενδιαφερει να φτιαχνει ο ηχος μου.
Και επειδη εχω κουλανει πολλους ριβιουερ , εχω σκοπο να συνεχιασω να το κανω.
Και αν αρχισω να γραφω προσωπικες εμεπιριες πρωτα θα τελειωσει το μελανι και μετα θα σταματησω να γραφω.
Εχω φερει σορμποθανες απο επαγγελματικα -βιομηχανικα καταστημα της αμερικης και πλεον τα <μαλακα> υλικα δεν με ενθουσιαζουν.

Reaction score
124

προσωπικα ρωτω μονο τα αυτια μου
και κανω δοκιμες επι δοκιμων , το πως γινεται αποσβεση και καθε τι δεν με ενδιαφερει, με ενδιαφερει να φτιαχνει ο ηχος μου.
Και επειδη εχω κουλανει πολλους ριβιουερ , εχω σκοπο να συνεχιασω να το κανω.
Και αν αρχισω να γραφω προσωπικες εμεπιριες πρωτα θα τελειωσει το μελανι και μετα θα σταματησω να γραφω.
Εχω φερει σορμποθανες απο επαγγελματικα -βιομηχανικα καταστημα της αμερικης και πλεον τα <μαλακα> υλικα δεν με ενθουσιαζουν.
'Ε τότε είσαι εντάξει.
Αυτό που έχει σημασία είναι να σ΄ευχαριστεί αυτό που έχεις.

Είναι όμως "κάπως" να στηρίζεις θερμά μία άποψη, συμβουλεύοντας κάποιον, παραδεχόμενος ταυτόχρονα άγνοια και αδιαφορία...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν ειναι <καπως> να υποστηριζεις θερμα την προτροπη δοκιμων , τοτε τι να πω.Αυτο ειπα ,
αν και ελαχιστες εταιριες πλεον ασχολουνται με <μαλακα > υλικα.
εχω ξαναπει δεν με νοιαζει τι βαζουν μεσα σε καλωδια, ή γιατι διαλεγουν ενα υλικο για ενα αντικραδασμικο προιον ,
δεν ειμαι σχεδιαστης , προιοντα δοκιμαζω και οποιο μου κατσει , και μπορω το αγοραζω, απο εκει και μετα ξερω καμποσους εδω μεσα που εχουμε δοκιμασει τετοιου ειδους προιοντα , οποτε συμβουλευω καποιον βαση εμπειριας , οχι βαση θεωριας.
Και σημασια εχει τι δουλευει καλυτερα , -αυτο ειναι που με ευχαριστει, και οπως ειπα , ακομα και τα καλυτερα αντικραδασμικα καποιες φορες τρωνε πορτα απο καποια ρακ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994

... Φτιάχνουν πατάκια μπάνιου από κάποιο πολύ αποτελεσματικό λάστιχο, αλλά μου διαφεύγει η ονομασία του.
Neoprene. (Το θυμήθηκα)...

Reaction score
124

Σωστός!
Neoprene ή και Hypalon Neoprene.
Είναι το υλικό που χρησιμοποιούν στις στολές και τις φόρμες καταδύσεων. Φθηνό και το βρίσκεις από βιοτεχνίες ή μαγαζιά που πουλάνε είδη καταδύσεων.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στην παλιογειτονια μου εχει ο καρτελιας, κοντα στην πρωην πειραικη πατραικη.Το ιδιο υλικο χρησιμοποιει η audio magic για την βαση που εφαπτεται στον τοιχο, αλλα προτεινει γεμισμα με αμμο ή σκαγια , και η σανιδα πατα σε ακιδες
νατη

Audio Magic wall shelves are available in two models, SW-50 and SW-63.
The 30 mm thick shelf features a recessed channel for cables, etc. and is available in black or white with gold or silver plated spikes.
The wall bracket is coated with a 4 mm layer of neoprene to isolate the audio component from vibration.

Reaction score
0

Καλή Χρονιά σε όλους!

Ψάχνοντας βρήκα μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο τομέα
των αμορτισέρ (παντός είδους). Έχει πολλών τύπων αποσβεστήρες
κραδασμών, και εν τέλει έχει και κάποια isolation pads.

Κάντε τον κόπο και κατεβάστε τα free pdfs τα οποία θα σας αφήσουν
"άφωνους". Ειδικά το τεχνικό εγχειρίδιο αναφέρει αναλυτικά τι συμβαί
νει κατά δημιουργία των κραδασμών και πως επιτυγχάνεται η απορρό
φησή τους. Επιστημονικά τεκμηριωμένο και αποδεδειγμένα με μαθημα
τικούς και φυσικούς τύπους. Το καλύτερο βέβαια είναι η γραφική
απεικόνιση όλων όσων περιγράφονται αναλυτικά.

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα τι από όλα τα παραπάνω μπορούν να χρη
σιμοποιηθούν, αλλά νομίζω πως κυρίως μας ενδιαφέρει το τομέας 8
(section 8), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Isolation pads & tapes, λοιπόν η πρόταση της vibrationmounts.com

*Τρομερό site, με πληθώρα πληροφοριών, :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το οτι καποια απο αυτα τα προιοντα μπορει να βελτιωσουν τον ηχο μας , αυτο δεν σημαινει οτι σχεδιαστηκαν για audio καταστασεις, καθε αλλο,
βιομηχανικα προιοντα ειναι,
το ποσο μπορουν να βελτιωσουν τον ηχο μας ειναι κατι που σηκωνει πολυ συζητηση

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994

το οτι καποια απο αυτα τα προιοντα μπορει να βελτιωσουν τον ηχο μας , αυτο δεν σημαινει οτι σχεδιαστηκαν για audio καταστασεις, καθε αλλο,
βιομηχανικα προιοντα ειναι,
Εμ βέβαια. Το νεοπρέν που χρησιμοπιοιεί η Audio Magic είναι ειδικά φτιαγμένο για jazz. Άμα βάλεις Ζαμπέτα στο πικάπ, δεν κάνει απόσβεση. Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πώς το πέτυχαν αυτό. Μυστήριο πράμα το χάλι εντ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το υδωρ απο την βραχα πιπτει ραι θρου ,
και ετσι ακους λασπωμενες μεσαιες,
επιπλεον το νεοπρεν των δανων ειναι παλιωμενο σε ισπανικο κεδρο για τουλαχιστον 10 ετη, εμεις τι να κανουμε,
το ολυ πλου*
να παρουμε τιποτα ρεταλια απο καμμια στολη ΟΥΚΑ για να ντυσουμε οτι εχουμε,
πτωχαδακια ειμεθα ,
ημερες κρισεως περναμεν

*πολυ πολυ

Reaction score
0

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε! Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέ-
λεσμα. Προσωρινά οι βάσεις με τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κά-
ποια "βάση" τύπου ακίδας ή sorbothane hemisphere.
Στη φώτο-μοντάζ, απεικονίζονται τα στάδια μέχρι και τη τελική συνα-
ρμολόγηση τους. Κόψιμο πλακών και σωλήνων στις επιθυμητές διαστά
σεις, δημιουργία υποδοχών βίδας, στρώσιμο στόκου πιστολιού, τρίψιμο,
βάψιμο με πιστόλι και ακρυλικό χρώμα, συναρμολόγηση.

Θεωρείται πως τα "ημισφαίρια" Σορβιτάνης, θα είναι καλή λύση για δέσιμο των βάσεων με το γραφείο?

Reaction score
124

Ας πάρουμε μιαν ιδέα για τα περί βάσεων, ακίδων, μονοτικών και λοιπών από έναν άνθρωπο ο οποίος βεβαίως δεν έχει σχέση με το χάι εντ, είναι απλά ο ιδιοκτήτης, και σχεδιαστής ενός από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο των ηχείων αποκλειστικά.

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/...h-HL-Compact-7ES-3-specific&p=12545#post12545

(Σημερινό του ποστάρισμα σε νήμα σχετικό με βάσεις κλπ)

Reaction score
0

Ας πάρουμε μιαν ιδέα για τα περί βάσεων, ακίδων, μονοτικών και λοιπών από έναν άνθρωπο ο οποίος βεβαίως δεν έχει σχέση με το χάι εντ, είναι απλά ο ιδιοκτήτης, και σχεδιαστής ενός από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο των ηχείων αποκλειστικά.

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/...h-HL-Compact-7ES-3-specific&p=12545#post12545

(Σημερινό του ποστάρισμα σε νήμα σχετικό με βάσεις κλπ)
Είναι αυτό που "λέμε", η ουσία του πράγματος. .Κάτι θα ξέρει.:112:

Reaction score
1.269
Παιδιά μία απορία:

Στην απάντηση Νο13 με τη φώτο είδα οτι ηχεία και ενισχυτής πατάνε σε μάρμαρο πάνω.Τι εξυπηρετεί?Μου φαίνεται εντελώς παράλογο γιατί το έχει και ο αδερφός μου και έχει μπει σε μία διαδικασία να κάνει το σπίτι καρναβάλι στο όνομα της ποιότητας και τον "ιδανικών συνθηκών αναπαραγωγής μουσικής"..

Reaction score
200
Απάντηση: Re: Βάσεις ηχείων - Ακίδες ή πλαστικές βάσεις επαφής?

Παιδιά μία απορία:

Στην απάντηση Νο13 με τη φώτο είδα οτι ηχεία και ενισχυτής πατάνε σε μάρμαρο πάνω.Τι εξυπηρετεί?Μου φαίνεται εντελώς παράλογο γιατί το έχει και ο αδερφός μου και έχει μπει σε μία διαδικασία να κάνει το σπίτι καρναβάλι στο όνομα της ποιότητας και τον "ιδανικών συνθηκών αναπαραγωγής μουσικής"..
Η αληθεια ειναι οτι γινεται καρναβαλι το σπιτι, αλλα καρναβαλι γινεται πολλες φορες και ο ηχος, αν τα βγαλεις, ειδικα απο το ξυλινο πατωμα που πατουν τα ηχεια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510