Βάσεις τοίχου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Δυστυχώς ο 15 μηνών υιός μου ανακάλυψε ένα νέο παιχνίδι. Τις βάσεις δαπέδου των surround ηχείων μου (B&W DM303), όπως και το καλώδιο των ηχείων. Και για να προφυλάξω τον μικρό (και δευτερευόντως τα ηχεία) σκέφτομαι να βάλω βάσεις τοίχου.

Φυσικά απορρίπτονται όσες χρειάζονται βίδωμα πάνω στο ηχείο. Έχω δει κάποιες άλλες που "σφίγγουν" πάνω στο ηχείο. Στην τεχνολογική ουγκάντα που βρίσκομαι όμως δεν βρήκα κάτι που να μου ταιριάζει.

Γι' αυτό λοιπόν απευθυνομαι στο forum.
Έχετε δοκιμάσει τέτοιες βάσεις?
Από που τις πήρατε και πόσο κοστίζουν?
Υπάρχει κάποιο site στο internet για να τις δω πριν τις αγοράσω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.890
Spire έχει στα ηλεκτρονικά κάτι πλαστικές μικρές άσπρες βασούλες τοίχου με 10-12 ευρώ που παίζουνε μια χαρά και ουσιαστικά δε φαίνονται και πιάνουνε το ηχείο από τις ακμές, χωρίς να το βιδώνεις. Είχα πάρει ένα σετ, αλλά τελικά δε το χρησιμοποίησα ποτέ και το χάρισα σε ένα φίλο!

Reaction score
0
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Τι αντοχές έχουν κάτι τέτοιες βάσεις τοίχου? Ήρθε σήμερα η κοπελιά στο σπίτι για να δούμε την πρώτη μας ταινιά με surround, και το αποτέλεσμα για τα πίσω ηχεία ήταν ...απογοητευτικό!!

Ο καναπές είναι κολλητά στον πίσω τοίχο, οκ με αυτό.. τον φέραμε λίγο πιο μπροστά.. Αλλά τα ηχεία είναι πάνω σε βάσεις 60 εκ. ύψος, και ο ένας "έκρυβε" το αντίστοιχο ηχείο από τον άλλο!

Εξηγούμαι: Εγώ καθόμουν αριστερά, και η κοπελιά δεν άκουγε καθόλου από πίσω αριστερά γιατί πολύ απλά ήμουν εγώ στη μέση! Το ίδιο και με το πίσω δεξί!!

Έτσι σκέφτηκα τις βάσεις τοίχου, για να "σηκώσω" τα ηχεία πιο ψηλά! Τι λέτε γι' αυτό? Θα βοηθήσει?

Αντέχουν οι βάσεις αυτές? Ο ...τοίχος?? Τα ηχεία είναι περίπου 6-6.5 κιλά το ένα.. Τι λέτε?

Reaction score
7
Αναλογα με τη βαση ειναι και τα κιλα που αντεχουν...

Δε θα εχεις προβλημα. Και ο τοιχος δε θα εχει προβλημα, αναλογα με τις βιδες βεβαια...!

Να τα σηκωσεις πιο ψηλα, αλλα το θεμα ειναι να εχεις και λιγο χωρο για να μην εινια κοντα στη θεση ακροασης, για να μην ειναι δηλαδη ψηλα αλλα πανω απο τα κεφαλια σας.

Reaction score
0
Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση!

Όταν λες ανάλογα με τις βίδες? Θα πρότεινες κάτι συγκεκριμένο?

Και εκεί που μου λες να τα σηκώσω ψηλά αλλά να μην ειναι ψηλά αλλά πάνω από τα κεφάλια μας τι εννοείς? Να είναι πολύ ψηλά ή λίγο ψηλά?

Γύρω στο 1μ. ύψος πάνω από τα κεφάλια μας, και 40-50 εκ. εκατέρωθεν είναι καλά?

Reaction score
7
Για το "40-50εκ" λεω. Να εχουν χωρο προς τα δεξια-αριστερα. Και περισσοτερο να ειναι δεν ειναι κακο... Εγω τε εχω βαλει ψηλα στις γωνιες του ταβανιου.

Για τις βιδες εννοω οτι αν η βαση στερεωνεται πχ με 4 μπορεις να βαλεις 6αρια ουπατ. Αν εχει 2 βιδες θα πρεπει να βαλεις μεγαλυτερα και ισως στριφονια.
Αλλα συνηθως οι βασεις σου λενε τι να χρησιμοποιησεις.

Αν δεις οτι στον τοιχο βιδωσε με "δυσκολια" δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.

Παντως στις καινουριες πολυκατοικιες που τυχαινει να εχω δουλεψει οι τοιχοι τρυπανε πολυ ευκολα σε σχεση με τις παλιες. Δεν ξερω με τι υλικα χτιζουν τα καινουρια σπιτια, αλλα εχω την εντυπωση οτι τρυπαω βουτυρο...

Reaction score
0
Δόξα τω Θεώ εδώ και 20 χρόνια που ζω είμαι στην ίδια πολυκατοικία, οπότε θεωρείται σχετικά παλιά!!

Ευχαριστώ πολύ γαι τη βοήθεια, για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση θα συνεχίσω στην κατηγορία εγκαταστάσεις-συνδέσεις, να μη βγαίνουμε και off!! Ευχαριστώ και πάλι!!

Υ.Γ: Δουλεύω και το κυκλωματάκι που λέγαμε!! Θα στο παρουσιάσω άμεσα να μου πείς αν έχω λάθη!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON